Формування якості зерна гібридів кукурудзи цукрової

Автор(и)

  • М. Я. Кирпа Інститут зернового господарства УААН, Україна
  • С.. М Шевченко Інститут зернового господарства УААН, Україна https://orcid.org/0000-0003-3694-1331
  • Л. О. Максимова Інститут зернового господарства УААН, Україна https://orcid.org/0000-0001-9620-6051

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2009.77058

Ключові слова:

Кукурудза цукрова, якість, схожість, вологість, сушіння, хімічний склад

Анотація

Представлено результати польових і лабораторних дослідів з питань вирощування та післязбиральної обробки насіння цукрової кукурудзи. Виявлено особливості формування якості насіння цукрових гібридів залежно від строків збирання і режимів сушіння. З’ясовано, що показники якості (енергія проростання,  схожість, маса 1000 зерен)  та хімічний склад зернівки досягають норми при збиральній вологості 30-40% залежно від генотипу гібрида

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-09-07

Номер

Розділ

ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ