Генетичний аналіз основних ознак якості гранулярного крохмалю у зубовидної та Восковидної кукурудзи
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2012.59756Ключові слова:
Кукурудза, якість гранулярного крохмалю, генетичний аналізАнотація
Встановлено, що діаметр крохмальних гранул і вміст крохмалю в зерні зубовидної та восковидної кукурудзи успадковуються за типом позитивного наддомінування, а вміст амілози в крохмалі зубовидної ку- курудзи – за типом неповного домінування із суттєвим вкладом до диспе- рсії адитивних ефектів. Взаємодії ген : генотип за вмістом амілози в кро- хмалі восковидної кукурудзи були несуттєвими. Ідентифіковано лінії зубовидної та восковидної кукурудзи з високими ефектами комбінаційної здатності за основними ознаками якості гранулярного крохмалю##submission.downloads##
Опубліковано
2016-02-12
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 С. М. Тимчук, М. М. Мартинюк, В. В. Поздняков, В. М. Тимчук, О. В. Анциферова, Ю. В. Харченко, Л. Я. Харченко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.