Вміст цукрів в зерні цукрової кукурудзи при гібридизації джерел різних ендоспермових мутацій
DOI:
https://doi.org/10.30835/2413-7510.2012.59758Ключові слова:
Цукрова кукурудза, ендоспермові мутанти, гібриди, вміст цукрів в зерніАнотація
Вивчалася можливість використання гібридів від схрещувань лі- ній – носіїв мутації su1 з лініями – носіями мутацій wx, su2 та sh2 для розширення корисного генетичного різноманіття цукрової кукурудзи за вуглеводним складом зерна. Встановлено, що гібриди від схрещувань ліній – носіїв мутації su1 з лініями – носіями мутацій sh2 та su2 відрізня- ються від ліній – носіїв мутації su1 більш високим вмістом діцукридів, цукрози за загальним вмістом цукрів в зерні технічної стиглості##submission.downloads##
Опубліковано
2016-02-12
Номер
Розділ
ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 О. Є. Клімова, С. М. Тимчук
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
При розміщенні текстів статей в електронних ресурсах авторські права зберігаються за автором друкованої публікації.
Автор може не погоджуватися з правками рецензентів і редакції, мотивуючи при цьому свою точку зору.
Автор може вимагати від редакції пояснень або змін у випадку виявлення істотних помилок у його статті.
Автор може використовувати матеріали, опубліковані в журналі «Селекція і насінництво» у своїх роботах, обов’язково посилаючись на наш журнал.