Estimation of structural firmness and efficiency of the process-oriented control system

Authors

  • Ганна Іванівна Хімічева Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011, Ukraine
  • Ганна Миколаївна Свідерська Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011, Ukraine
  • Наталія Василівна Колесіна Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1762

Keywords:

Мanagement system, two-tier mode, structural stability and effectiveness, process oriented standards

Abstract

Methodological approaches to the construction of the two-tier model of the process oriented management system are analyzed and both mechanisms and instruments of the evaluation of its structural stability and effectiveness are presented there

Author Biographies

Ганна Іванівна Хімічева, Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011

Доктор технічних наук, професор

Кафедра метрології, стандартизації, сертифікації

Ганна Миколаївна Свідерська, Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011

Магістр

Кафедра метрології, стандартизації, сертифікації

Наталія Василівна Колесіна, Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011

Здобувач кафедри

Кафедра метрології, стандартизації, сертифікації

References

  1. Гличев, А. В. Основы управления качеством продукции [Текст] / А. В. Гличев.  М. : Стандарты и качество, 2001. – 423 с.
  2. ДСТУ ISO 9001-2009. Система управління якістю. Вимоги [Текст].  Введ. 2009-09-01.  К. : Держспоживстандарт України, 2009.  34 с.
  3. ДСТУ ISO 14001-2006 (ISO 14001:2004, IDT). Системи екологічного керування. Вимоги та настанови щодо застосування [Текст].  Введ. 2006-05-05.  К. : Держспоживстандарт України, 2006.  26 с.
  4. ДСТУ OHSAS 18001:2010 (OHSAS 18001:2007, IDT). Системи управління гігієною та безпекою праці. Вимоги [Текст].  Введ. 2011-01-01 К. : Держспоживстандарт України, 2010.  45 с.
  5. ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT). Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга [Текст].  Введ. 2001-04-02  К. : Держспоживстандарт України, 2007. 41 с.
  6. Хімічева, Г. І. Методичні підходи до створення інтегрованих систем управління [Текст] / Г. І. Хімічева, Л. М. Віткін // Збірник наукових праць Вісник КНУТД. – 2004. – № 6(20). – с.21–29.
  7. Хімічева, Г. І. Методологічні аспекти алгоритму побудови і впровадження інтегрованих систем управління [Текст] / Г. І. Хімічева // Збірник наукових праць Вісник КНУТД. – 2005. – № 2(22). – с. 25–32.

How to Cite

Хімічева, Г. І., Свідерська, Г. М., & Колесіна, Н. В. (2012). Estimation of structural firmness and efficiency of the process-oriented control system. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(3(50), 64–67. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1762

Issue

Section

Control systems