Оцінка структурної стійкості і ефективності процесно-орієнтованої системи управління

Автор(и)

  • Ганна Іванівна Хімічева Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011, Україна
  • Ганна Миколаївна Свідерська Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011, Україна
  • Наталія Василівна Колесіна Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1762

Ключові слова:

Система управління, дворівнева модель, структурна стійкість і ефективність, процесно-орієнтовані стандарти

Анотація

Розглянуті методологічні підходи до побудови дворівневої моделі процесно-орієнтованої системи управління і наведені механізми і інструменти оцінки її структурної стійкості і ефективності

Біографії авторів

Ганна Іванівна Хімічева, Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011

Доктор технічних наук, професор

Кафедра метрології, стандартизації, сертифікації

Ганна Миколаївна Свідерська, Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011

Магістр

Кафедра метрології, стандартизації, сертифікації

Наталія Василівна Колесіна, Київський національний університет технологій та дизайну вул.Немировича-Данченка,2, м.Київ, Україна,01011

Здобувач кафедри

Кафедра метрології, стандартизації, сертифікації

Посилання

  1. Гличев, А. В. Основы управления качеством продукции [Текст] / А. В. Гличев.  М. : Стандарты и качество, 2001. – 423 с.
  2. ДСТУ ISO 9001-2009. Система управління якістю. Вимоги [Текст].  Введ. 2009-09-01.  К. : Держспоживстандарт України, 2009.  34 с.
  3. ДСТУ ISO 14001-2006 (ISO 14001:2004, IDT). Системи екологічного керування. Вимоги та настанови щодо застосування [Текст].  Введ. 2006-05-05.  К. : Держспоживстандарт України, 2006.  26 с.
  4. ДСТУ OHSAS 18001:2010 (OHSAS 18001:2007, IDT). Системи управління гігієною та безпекою праці. Вимоги [Текст].  Введ. 2011-01-01 К. : Держспоживстандарт України, 2010.  45 с.
  5. ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT). Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга [Текст].  Введ. 2001-04-02  К. : Держспоживстандарт України, 2007. 41 с.
  6. Хімічева, Г. І. Методичні підходи до створення інтегрованих систем управління [Текст] / Г. І. Хімічева, Л. М. Віткін // Збірник наукових праць Вісник КНУТД. – 2004. – № 6(20). – с.21–29.
  7. Хімічева, Г. І. Методологічні аспекти алгоритму побудови і впровадження інтегрованих систем управління [Текст] / Г. І. Хімічева // Збірник наукових праць Вісник КНУТД. – 2005. – № 2(22). – с. 25–32.

##submission.downloads##

Як цитувати

Хімічева, Г. І., Свідерська, Г. М., & Колесіна, Н. В. (2012). Оцінка структурної стійкості і ефективності процесно-орієнтованої системи управління. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(3(50), 64–67. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1762

Номер

Розділ

Системи управління