Intensification of saccharification process using the method of discrete-pulse input energy

Authors

  • Александр Николаевич Ободович Institute of Engineering Thermophysics National Academy of Sciences of Ukraine str. Bulakhovskogo Academy, 2, block 2, Kyiv, 03164, Ukraine
  • Анна Юрьевна Лымарь Institute of Engineering Thermophysics National Academy of Sciences of Ukraine str. Bulakhovskogo Academy, 2, block 2, Kyiv, 03164, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3421

Keywords:

Saccharification, enzymes, fermentation

Abstract

The possibility of using discrete pulse of energy input in the production of fermentation technology is studied. Established that the use of this method in the production technology of alcohol will reduce the time of saccharification process sodden mass

Author Biographies

Александр Николаевич Ободович, Institute of Engineering Thermophysics National Academy of Sciences of Ukraine str. Bulakhovskogo Academy, 2, block 2, Kyiv, 03164

Senior Researcher, Doctor of Technical Sciences, Corresponding Member of Academy of Technological Sciences

Анна Юрьевна Лымарь, Institute of Engineering Thermophysics National Academy of Sciences of Ukraine str. Bulakhovskogo Academy, 2, block 2, Kyiv, 03164

Graduate student

References

  1. Мальцев П.М. Технология бродильных производств. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Пищевая про-сть, 1980. – 257с.
  2. Ободович А.Н. Разработка научно-технических основ процессов перемешивания и диспергирования жидкостных гетерогенных систем и их аппаратурное обеспечение: дис., доктор техн. наук / А.Н. Ободович – К., 2009. – 45с.
  3. Ободович А.Н. Дискретно-импульсный ввод энергии для интенсификации биотехнологических процессов в спиртовом и хлебопекарном производстве/ Ободович А.Н., Чайка А.И.//Научный журнал Биотехнология – 2011. – Т.4, №2. – С.70.

Published

2012-02-01

How to Cite

Ободович, А. Н., & Лымарь, А. Ю. (2012). Intensification of saccharification process using the method of discrete-pulse input energy. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(8(55), 17–19. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3421

Issue

Section

Energy-saving technologies and equipment