Інтенсифікація процесу оцукрювання з використанням методу дискретно-імпульсного введення енергії

Автор(и)

  • Александр Николаевич Ободович Інститут технічної теплофізики Національної академії наук України вул. Булаховського Академіка, 2, корп.2, м. Київ, 03164, Україна
  • Анна Юрьевна Лымарь Інститут технічної теплофізики Національної академії наук України вул. Булаховського Академіка, 2, корп.2, м. Київ, 03164, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3421

Ключові слова:

Оцукрювання, ферментний препарат, зброджування

Анотація

Вивчено можливість застосування дискретно-імпульсного введення енергії в технології бродильного виробництва. Встановлено, що використання такого методу в технології виробництва спирту дозволить скоротити тривалість процесу оцукрювання розвареної маси

Біографії авторів

Александр Николаевич Ободович, Інститут технічної теплофізики Національної академії наук України вул. Булаховського Академіка, 2, корп.2, м. Київ, 03164

Головний науковий співробітник, доктор технічних наук, член-кор. Академії технологічних наук

Анна Юрьевна Лымарь, Інститут технічної теплофізики Національної академії наук України вул. Булаховського Академіка, 2, корп.2, м. Київ, 03164

Аспірант

Посилання

  1. Мальцев П.М. Технология бродильных производств. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Пищевая про-сть, 1980. – 257с.
  2. Ободович А.Н. Разработка научно-технических основ процессов перемешивания и диспергирования жидкостных гетерогенных систем и их аппаратурное обеспечение: дис., доктор техн. наук / А.Н. Ободович – К., 2009. – 45с.
  3. Ободович А.Н. Дискретно-импульсный ввод энергии для интенсификации биотехнологических процессов в спиртовом и хлебопекарном производстве/ Ободович А.Н., Чайка А.И.//Научный журнал Биотехнология – 2011. – Т.4, №2. – С.70.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-02-01

Як цитувати

Ободович, А. Н., & Лымарь, А. Ю. (2012). Інтенсифікація процесу оцукрювання з використанням методу дискретно-імпульсного введення енергії. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(8(55), 17–19. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3421

Номер

Розділ

Енергозберігаючі технології та обладнання