METHODICAL APPROACHES OF DEVELOPMENT OF OBJECTIVE FUNCTION OF QUALITY ARE ON FOOD ENTERPRISES

Authors

  • Надія Анатоліївна Єфіменко Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького бульвар Шевченка, 81, , м. Черкаси, 18031, Ukraine
  • Тарас Ігорович Ткаченко Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького 18031, м.Черкаси, бульвар Шевченка, 81., Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4235

Keywords:

food industry, quality of products, safety of foods.

Abstract

In the articles a methodical approaches of development of objective function of quality at the food enterprises are offered. Aconceptual bases of multidimensionalness of quality and coherence of parameters of food quality production which completely answer with the provision of the theory of all-round quality management are developed.

Author Biographies

Надія Анатоліївна Єфіменко, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького бульвар Шевченка, 81, , м. Черкаси, 18031

Доктор економічних наук, професор

Кафедра якості, стандартизації та органічної хімії

Тарас Ігорович Ткаченко, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького 18031, м.Черкаси, бульвар Шевченка, 81.

Аспірант

Кафедра якості, стандартизації та органічної хімії

References

  1. Джордж С. Всеобщее управление качеством: стратегии и технологии, применяемые сегодня в самых успешных компаниях (TQM) / С.Джордж, А.Ваймерских. – СПб.: Виктория плюс, 2002. – 256 с.
  2. Моисеева Н.К. Методы обеспечения качества продукции / Н. К. Моисеева. – 2000. – С 16-19. – Стандарты и качество, №7.
  3. Нестеров П.С. Информационные аспекты стандартизации и управления качеством продукции / Нестеров П.С. – М.: Изд-во стандартов. – 1990. 153 с.
  4. Свиткин М.З. Процессный подход при внедрении систем менеджмента качества в организациях. / Свиткин М.З. – 2002. – С. 74 – 77. – Стадарты и качество, №3.
  5. Хімічева Г. І. Економічні аспекти впровадження інтегрованих систем управління / Г.І. Хімічева. – 2005. – С. 25-32. – Вісник КНУТД, № 2 (22).

Published

2012-07-05

How to Cite

Єфіменко, Н. А., & Ткаченко, Т. І. (2012). METHODICAL APPROACHES OF DEVELOPMENT OF OBJECTIVE FUNCTION OF QUALITY ARE ON FOOD ENTERPRISES. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(3(58), 61–64. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.4235

Issue

Section

Control systems