Дослідження впливу НКХ та еламіну на форми зв’язку вологи в паштетах калориметричним методом

Автор(и)

  • Г. І. Дюкарева Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Т. М. Головко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • А. О. Пак Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • М. Л. Серік Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2009.22313

Ключові слова:

паштети, напівфабрикат кістковий харчовий, еламін, біоорганічні сполуки кальцію та йоду, калориметрія, вільна та зв’язана волога

Анотація

У статті наведено результати дослідження форм зв’язку вологи в м’ясних і печінкових паштетах із додаванням НКХ та еламіну шляхом визначення кількості вимороженої і невимороженої вологи калориметричним методом

Біографії авторів

Г. І. Дюкарева, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент, завідуюча кафедрою
Кафедра товарознавства в митній справі

Т. М. Головко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Аспірант, асистент
Кафедра товарознавства в митній справі

А. О. Пак, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, старший викладач
Кафедра енергетики та фізики

М. Л. Серік, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, старший викладач
Кафедра гігієни харчування та мікробіології

Посилання

  1. Хлебников В. И. Продовольстенные проблемы в мире и будущее человечества [Текст] / В. И. Хлебников // Технология товаров. − 2000. − № 3. − С. 24–31.
  2. Спиричев Б. Б. Коррекция дефицита микроэлементов в России – опыт и перспектива [Текст] / Б. Б. Спиричев // Пищевая промышленность. – 2000. – № 4. – С. 57–59.
  3. Харчування людини і сучасне довкілля: теорія і практика [Текст] / М. І. Пересічний, В. Н. Корзун, М. Ф. Кравченко, О. М. Григоренко. − К.: КНТЕУ, 2003. − 526 с.
  4. Тутельянц В. А. Коррекция микронутриентного дефицита – важнейший аспект концепции здорового питания населения России [Текст] / В. А. Тутельянц, В. Б. Спиричев, Д. А. Шатнюк // Вопросы питания. – 1999. – №1. – С. 3.
  5. Кочеткова А. А. Функциональные продукты в концепции здорового питания [Текст] / А. А. Кочеткова // Пищевая промышленность. – 1999. – №3. – С. 57–59.
  6. Погожих Н. И. Способ определения свободной и связаной влаги [Текст] / Н. И. Погожих, В. А. Потапов, А. О. Пак // Науковий вісник Полтавського університету споживчої кооперації України. Серія «Технічні науки». – 2004. – № 2(13). – С. 44–48.

##submission.downloads##

Опубліковано

2009-08-20

Як цитувати

Дюкарева, Г. І., Головко, Т. М., Пак, А. О., & Серік, М. Л. (2009). Дослідження впливу НКХ та еламіну на форми зв’язку вологи в паштетах калориметричним методом. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(9(40), 32–34. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2009.22313

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин та екологія