Визначення енергетичних параметрів електрогідроімпульсної установки для виробництва цінних компонентів з органічної сировини

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2024.306787

Ключові слова:

органічні відходи, кісткова маса, температура, кістка, іскровий розряд, енергетичні параметри, вторинний ресурс, переробка

Анотація

У роботі представлені результати експериментальних досліджень на розробленому стенді для знежирення кісток. Об'єктом дослідження є виробництво цінних компонентів з органічної сировини.

Для визначення ефективного режиму роботи електрогідроімпульсної установки були використані фракції великої рогатої худоби, подрібнені до розмірів 2,5 мм, 5,2 мм і 10,5 мм.

Фізико-хімічні методи вилучення жиру нині не актуальні з точки зору економії, через екологічну шкоду та трудомісткість. У зв'язку з цим необхідні нові ефективні методи вилучення жиру з кісткової маси. Тому на сьогоднішній день запропонований спосіб вилучення жиру іскровим розрядом є актуальним і альтернативним методом.

В ході дослідження отримано прийнятний температурний режим для виробництва жиру. Далі був зібраний лабораторний стенд, за допомогою якого можна знежирювати кісткову масу без зміни властивостей жиру.

Експериментальні дослідження показують, що зі збільшенням ємності конденсаторної батареї в накопичувачах енергії та довжини розрядного проміжку процес знежирення кістки стає ефективнішим. У ході дослідження було встановлено, що при температурі рідини 38 °C та імпульсній напрузі 25 кВ на комутаційному пристрої електрогідроімпульсної установки ступінь вилучення жиру підвищується без руйнування морфологічної структури кісткової маси.

За допомогою реакції екстракції гексаном ми визначили ефективність вилучення жиру за температури 38 °C, при якій відбувається ефективне розщеплення жирової маси з кісток, а за допомогою спектрофотометра УФ-1800 визначили кількість білка в кістках до і після обробки.

Дослідження також показало, що при ємності конденсаторної батареї 0,5 мкФ, подрібненій до фракції 10,5 мм тазовій кістці, відокремлюваний жир становить 18,7 %, а при постійному подрібненні конденсаторної батареї до фракції 2,5 мм – 19,4 %

Біографії авторів

Gulnaz Kartbayeva, Karaganda Buketov University

Candidate of Biological Sciences, Associate Professor

Department of Zoology

Moldir Duisenbayeva, Karaganda Buketov University

Doctoral Student

Department of Engineering Thermophysics named after prof. Zh. S. Akylbayev

Bekbolat Nussupbekov, Karaganda Buketov University

Candidate of Technical Sciences, Professor

Department of Engineering Thermophysics named after prof. Zh. S. Akylbayev

Elmira Mussenova, Karaganda Buketov University

Candidate of Physical and Mathematical Sciences, Professor

Department of Physics and Nanotechnology

Zhanaidar Smagulov, Karaganda Buketov University

Candidate of Physical and Mathematical Sciences, Associate Professor

Department of Radiophysics and Electronics

Alikhan Kurmanaliev, Karaganda Buketov University

Master's Student

Department of Engineering Thermophysics named after prof. Zh. S. Akylbayev

Посилання

  1. Belova, M. V. (2013). Technological equipment for heat treatment of agricultural raw materials. Bulletin of the I. Ya. Yakovlev Chuvash State Pedagogical University, 2 (78), 12–15.
  2. Kumar, S., Agarwal, N., Raghav, P. K. (2016). Pulsed electric field processing of foods-a review. International Journal of Engineering Research and Modern Education (IJERME), 1 (1). Available at: https://www.researchgate.net/publication/331298944_PULSED_ELECTRIC_FIELD_PROCESSING_OF_FOODS-A_REVIEW
  3. Arai, S., Morinaga, Y., Yoshikawa, T., Ichiishi, E., Kiso, Y., Yamazaki, M. et al. (2002). Recent Trends in Functional Food Science and the Industry in Japan. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 66 (10), 2017–2029. https://doi.org/10.1271/bbb.66.2017
  4. Lee, J.-R., Jalani, J. C., Arshad, Z. I. M., dos Santos, J. C. S., Mudalip, S. K. A., Shaarani, S. M., Sulaiman, S. Z. (2023). One-Factor-at-a-Time (OFAT) Optimization of Victoria Blue R Dye Biodegradation by Pineapple Waste Garbage Enzymes. Journal of Advanced Research in Applied Sciences and Engineering Technology, 35 (2), 1–10. https://doi.org/10.37934/araset.35.2.110
  5. Sensoy, I., Sastry, S. K. (2004). Extraction Using Moderate Electric Fields. Journal of Food Science, 69 (1). https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.2004.tb17861.x
  6. Kasub, V. T., Orobinskaya, V. N., Pisarenko, O. N. (2013). Advantages of modern non- thermal technologies in the processing of organic raw materials. Modern science and innovation, 3, 82–93.
  7. Barba, F. J., Parniakov, O., Pereira, S. A., Wiktor, A., Grimi, N., Boussetta, N. et al. (2015). Current applications and new opportunities for the use of pulsed electric fields in food science and industry. Food Research International, 77, 773–798. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2015.09.015
  8. Wiktor, A., Schulz, M., Voigt, E., Witrowa-Rajchert, D., Knorr, D. (2015). The effect of pulsed electric field treatment on immersion freezing, thawing and selected properties of apple tissue. Journal of Food Engineering, 146, 8–16. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2014.08.013
  9. Segovia, F. J., Luengo, E., Corral-Pérez, J. J., Raso, J., Almajano, M. P. (2015). Improvements in the aqueous extraction of polyphenols from borage (Borago officinalis L.) leaves by pulsed electric fields: Pulsed electric fields (PEF) applications. Industrial Crops and Products, 65, 390–396. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2014.11.010
  10. Segovia, F., Lupo, B., Peiró, S., Gordon, M., Almajano, M. (2014). Extraction of Antioxidants from Borage (Borago officinalis L.) Leaves – Optimization by Response Surface Method and Application in Oil-in-Water Emulsions. Antioxidants, 3 (2), 339–357. https://doi.org/10.3390/antiox3020339
  11. Wu, L., Li, L., Chen, S., Wang, L., Lin, X. (2020). Deep eutectic solvent-based ultrasonic-assisted extraction of phenolic compounds from Moringa oleifera L. leaves: Optimization, comparison and antioxidant activity. Separation and Purification Technology, 247, 117014. https://doi.org/10.1016/j.seppur.2020.117014
  12. Luengo, E., Condón-Abanto, S., Álvarez, I., Raso, J. (2014). Effect of Pulsed Electric Field Treatments on Permeabilization and Extraction of Pigments from Chlorella vulgaris. The Journal of Membrane Biology, 247 (12), 1269–1277. https://doi.org/10.1007/s00232-014-9688-2
  13. Ade-Omowaye, B. I. O., Angersbach, A., Taiwo, K. A., Knorr, D. (2001). Use of pulsed electric field pre-treatment to improve dehydration characteristics of plant based foods. Trends in Food Science & Technology, 12 (8), 285–295. https://doi.org/10.1016/s0924-2244(01)00095-4
  14. Ershova, I. G., Sorokina, M. G., Mikhailova, O. V. (2013). Technology of processing of fat- containing raw materials. Natural and Technical Sciences, Bulletin of the I. Ya. Yakovlev ChSPU, 4 (80), 83–86.
  15. Kurytnik, I. P., Nussupbekov, B. R., Karabekova, D. Zh., Khassenov, A. K., Kazhikenova, A. Sh. (2018). Investigation of a crushing and grinding unit of an electropulse installation. Archives of Foundry Engineering, 18 (1). https://doi.org/10.24425/118812
  16. Nusupbekov, B. R., Stoev, M., Khasenov, A. K., Abisheva, A. K., Tagirov, E. O. (2014). Development of electrical technologies for the extraction of organic substances from raw materials. Bulletin of the Karaganda University “Physics Series”, 3 (75), 63–67.
  17. Kusaiynov, K., Shuyushbayeva, N. N., Nusupbekov, B. R., Turdybekov, K. M., Shaimerdenova, K. M., Akhmadiev, B. A. (2015). Microstructural analysis of the positive electrode of electrohydraulic drill. Technical Physics, 60 (12), 1884–1886. https://doi.org/10.1134/s1063784215120105
  18. Karabekova, D. Zh., Kissabekova, P. A., Nussupbekov, B. R., Khassenov, A. K. (2021). Analysis of the Insulation State of Underground Pipelines in the Heating Network. Thermal Engineering, 68 (10), 802–805. https://doi.org/10.1134/s0040601521100013
  19. Khassenov, A., Bulkairova, G., Karabekova, D., Bolatbekova, M., Alpyssova, G., Kudussov, A., Kissabekova, P. (2024). Identification of the impact of electric pulse action on the disintegration of a natural mineral. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1 (1 (127)), 54–59. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2024.289556
  20. Nussupbekov, B. R., Dyusenbayeva, M. S. (2023). Processing of organic waste by electrohydroimpulse method. Bulletin of the Karaganda University “Physics Series,” 111 (3), 156–162. https://doi.org/10.31489/2023ph3/156-162
Визначення енергетичних параметрів електрогідроімпульсної установки для виробництва цінних компонентів з органічної сировини

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-06-28

Як цитувати

Kartbayeva, G., Duisenbayeva, M., Nussupbekov, B., Mussenova, E., Smagulov, Z., & Kurmanaliev, A. (2024). Визначення енергетичних параметрів електрогідроімпульсної установки для виробництва цінних компонентів з органічної сировини. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3(11 (129), 6–13. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2024.306787

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв