ОПТИМІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ ПРОЦЕСУ ОТРИМАННЯ СТРУКТУРОВАНИХ ЛІПІДІВ

Автор(и)

  • Павло Олександрович Некрасов Кафедра технології жирів та продуктів бродіння Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Україна https://orcid.org/0000-0003-1791-8822

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3165

Ключові слова:

трансетерифікація, структуровані ліпіди, генетичні алгоритми, штучні нейронні мережі

Анотація

Використання методів генетичних алгоритмів і нейронних мереж дозволило встановити оптимальні режими ферментативної трансетерифікації жирів. Результати лабораторних і дослідно-промислових випробовувань підтвердили адекватність моделювання оптимуму.

Біографія автора

Павло Олександрович Некрасов, Кафедра технології жирів та продуктів бродіння Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

Кандидат технічних наук, доцент

Посилання

  1. Gibson G.R. Functional foods: concept to product / G. R. Gibson, C.M. Williams. – CRC Press, Woodhead Publishing Limited, Cambridge, England, 2000.– 356 p.
  2. Shetty K. Functional food and biotechnology / K. Shetty, G. Paliyath, A.L. Pometto, R.E. Levin. – CRC Press, Taylor & Francis Group, New York, 2007.– 650 p.
  3. Bagchi D. Biotechnology in functional foods and nutraceuticals / D. Bagchi, F.C. Lau, D.K. Ghosh. – CRC Press, Taylor & Francis Group, New York, 2010.– 591 p.
  4. Akoh C.C. Food lipids: chemistry, nutrition, and biotechnology, 3rd ed. / Casimir C. Akoh and David B. Min. – CRC Press, Taylor & Francis Group, New York, 2008.– 914 p.
  5. Mu H. The metabolism of structured triacylglycerols / H. Mu, T. Porsgaard // Progress in Lipid Research.– 2005.– Vol. 44, №6.– P. 430–448.
  6. Gunstone F.D. The lipid handbook, 3rd ed. / F. D. Gunstone, J. L. Harwood, A. J. Dijkstra, – CRC Press, Taylor & Francis Group, New York, 2007.– 719 p.
  7. Некрасов П.О. Ферментативний метод отримання дієтичних структурованих ліпідів / П.О. Некрасов, О.В.Подлісна, Ю.М. Плахотна, Г.Є. Поліщук // Наукові праці НУХТ. – Київ: НУХТ, 2009.– №29. – С. 26–29.
  8. Некрасов П.О. Дослідження кінетики процесу отримання структурованих ліпідів методом ферментативної трансетерифікації жирів / П.О. Некрасов // Інтегровані технології та енергозбереження. – Харків: НТУ «ХПІ», 2010.– №2. – С. 37–43.
  9. AOCS. In: Firestone D, editor. Of cial methods and recommended practices of the American Oil Chemist’s Society. 5th ed. Champaign, IL: American Oil Chemists’ Society (AOCS), 2003.
  10. Хайкин С. Нейронные сети: полный курс, 2-е издание / С. Хайкин. – М.: Издательский дом «Вильямс», 2006. – 1104 с.
  11. Рутковская Д. Нейронные сети, генетические алгоритмы и нечеткие системы / Д. Рутковская, М. Пилиньский, Л. Рутковский; пер. с польск. И.Д. Рудинского. – М.: Горячая линия-Телеком, 2006. – 452 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-09-30

Як цитувати

Некрасов, П. О. (2010). ОПТИМІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ ПРОЦЕСУ ОТРИМАННЯ СТРУКТУРОВАНИХ ЛІПІДІВ. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(47), 12–15. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.3165

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин