Встановлення оптимального терміну витримки кюве рожевих ігристих вин
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.37203Ключові слова:
рожеві ігристі вина, кюве, антоціани, фенольні сполуки, оптичні характеристики, витримкаАнотація
В роботі проведено дослідження впливу терміну витримки на якість рожевого купажного кюве, виготовленого із стабільних егалізованих та асамбльованих сортових виноматеріалів Піно Нуар, Шардоне та Каберне-Совіньйон. Прослідковано динаміку барвних та фенольних сполук, зміни окисно-відновного стану та оптичних характеристик на 6-13 місяцях витримки. Встановлено, що оптимальний термін витримки кюве становить 10-11 місяців.
Посилання
- The Wine and Spirits Market in Asia-Pacific and Worldwide with Prospects Until 2017 (2014). Available at: http://www.vinexpo.com/media/cms_page_media/437/IWSR%20-%20Monde%20-%20ANG.pdf
- Vino i eda. Kratkiy kurs dla gurmanov (2015). Moskow, Eksmo, 232.
- Global market review of sparkling wine – forecasts to 2016 (2012). The IWSR, 10.
- Jackson, R. Wine Science (2008). Principles and Applications, Elsevier, 752.
- Kolosov, S. A. (2005). Rozrobka technologii virobnitstva igristih vin iz pidvichenimi pinistimy vlastivostami, Yalta, Magarach, 21.
- Gerchiy, L. S. (1992). Razrabotka technologii proizvodstva rozovogo izristogo vina bytulochnim sposobom, Yalta, Magarach, 24.
- Pozo-Bayón, Á. M., Hernández, T., Martín-Álvarez, P. J., Polo, C. M. (2003). Study of Low Molecular Weight Phenolic Compounds during the Aging of Sparkling Wines Manufactured with Red and White Grape Varieties. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 51 (7), 2089–2095. doi: 10.1021/jf021017z
- Pozo-Bayón, M. Á., Monagas, M., Polo, M. C., Gómez-Cordovés, C. (2004). Occurrence of Pyranoanthocyanins in Sparkling Wines Manufactured with Red Grape Varieties. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 52 (5), 1300–1306. doi: 10.1021/jf030639x
- Lapuente, L. A. (2012). Study of phenolic composition, biogenic amines and sensory analysis in eight white and rose sparkling wines made from alternative grape varieties: programa de doctorado ecosistemas agricolas sostenibles. Rioja, 47.
- Rib´ereau-Gayon. P., Glories. Y., Maujean. A., Dubourdieu. D. (2006). Handbook of Enology. The Chemistry of Wine Stabilization and Treatments, John Wiley & Sons, 441. doi: 10.1002/0470010398
- Kilmartin, P. A. (2009). The Oxidation of Red and White Wines and its Impact on Wine Aroma. Chemistry in New Zealand, 18–22.
- Kelebek, H. (2007) HPLC-DAD–MS Analysis of Anthocyanins in Rose Wine Made From cv. Öküzgözü Grapes, and Effect of Maceration Time on Anthocyanin Content. Chromatographia, 66 (3-4), 207–212. doi: 10.1365/s10337-007-0277-8
- Gerzhikova, V. G. (2009). Metodyi tehnohimicheskogo kontrolya v vinodelii. Simferopol, Tavrida, 304.
- Color density and tint of red, white and rose wines (2009). Available at: http://www.analytik-jena.de/fileadmin/content/pdf_padb/pdf_app/UV_ALL_06_09_e.pdf
- Tenetka, A. I., Bilko, M. V., Larin, V. V. (2011). Kolir – odin iz osnovnih pokaznikiv jakosti rozhevih stolovih vin. Sbornik naychnih trudov NIViV “Magarach” “Vinogradarstvo і vinodelie”, XII (2), 95–97.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Марія Вікторівна Скорченко, Марина Володимирівна Білько
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.