Функціональне моделювання процесу виготовлення цукру на основі методології структурного аналізу та проектування

Автор(и)

  • Лариса Григорівна Загоровська Національний університет харчових технологій Вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна
  • Денис Олександрович Миронець Національний університет харчових технологій Вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна
  • Регіна Олегівна Бойко Національний університет харчових технологій Вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.5677

Ключові слова:

Структурний аналіз, проектування, функціональне моделювання, система, ієрархія, декомпозиція, діаграма, бізнес-процес

Анотація

Розглянуто питання  побудови  функціональних моделей слабо структурованих систем з використанням методології структурного аналізу та проектування. За допомогою системи BPwin розроблено функціональну модель процесу виготовлення цукру з цукрового буряка, виконавши його  структурну декомпозицію згори донизу. Модель представлена у вигляді ієрархії діаграм, кожна з яких описує систему чи підсистему з заданим рівнем деталізації та відображає існуючий порядок бізнес-процесів

Біографії авторів

Лариса Григорівна Загоровська, Національний університет харчових технологій Вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра інформаційних систем

Денис Олександрович Миронець, Національний університет харчових технологій Вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Студент

Кафедра інформаційних систем

Регіна Олегівна Бойко, Національний університет харчових технологій Вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Аспірантка

Кафедра інформаційних систем

 

Посилання

  1. Дэвид А.Марка. Методология структурного анализа и проектирования. Пер. с англ. [Текст] / Дэвид А.Марка, Клемент Л.МакГоуэн – М.:ТОО ФРЭД, 1993. – 240с.
  2. Маклаков С.В. Создание информационных систем с AllFusion Modeling Suite [Текст] / С.В. Маклаков – М.:ДИАЛОГ_МИФИ, 2003 – 432с.
  3. Сапронов А. Р. Технология сахара [Текст] / А. Р. Сапронов – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1983 – 232с.
  4. Борщевский П.П. Эффективность свеклосахарного производства [Текст] / П.П. Борщевский – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984 – 307с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-12-14

Як цитувати

Загоровська, Л. Г., Миронець, Д. О., & Бойко, Р. О. (2012). Функціональне моделювання процесу виготовлення цукру на основі методології структурного аналізу та проектування. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(4(60), 18–21. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.5677

Номер

Розділ

Математика та кібернетика - прикладні аспекти