Технологія спеціалізованих жирів на основі пальмового стеарину
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.71011Ключові слова:
алкоголіз, пальмовий стеарин, етиловий спирт, фермент, етилові ефіри, жир спеціального призначенняАнотація
Розроблена нова технологія модифікування жирів, яка дозволяє шляхом ферментативного етанолізу одержати жири спеціального призначення (кулінарні, хлібопекарські та для молочної промисловості). Такі жири за показниками якості відповідають вимогам нормативних документів і, крім того, збагачені фізіологічно-активними інгредієнтами – етиловим ефірами жирних кислот, які краще засвоюються організмом людини і зменшують ресинтез жиру.
Посилання
- Sultanovych, Yu. A., Duxu, T. A. (2015). Problemy pry prymenenyy bestransovyh zhyrov v kondyterskom proyzvodstve. Masla y zhyry, 3-4, 23–25.
- Zajceva, L. V. (2015). Trans-yzomery zhyrnyh kyslot – vred y opasnost. Masla y zhyry, 3-4, 25–27.
- Timms, R. E. (2005). Fractional crystallisation - the fat modification process for the 21st century. European Journal of Lipid Science and Technology, 107 (1), 48–57. doi: 10.1002/ejlt.200401075
- Noipin, K., Kumar, S. (2014). Optimization of ethyl ester production from palm oil. Petroleum & Coal, 56 (3), 249–258.
- Korus, R. A., Hoffman, D. S., Bam, N., Peterson, C. L., Drown, D. C. (1995). Transesterification process to manufacture ethyl ester of rape oil. First Biomass Conference of the Americas: Energy, Environment, Agriculture, and Industry, 2, 815–826.
- Latip,R. A., Lee, Y.-Y., Tang, T.-K., Phuah, E., Tan, C., Lai, O.-M. (2013). Physicochemical properties and crystallisation behaviour of bakery shortening produced from stearin fraction of palm-based diacyglycerol blended with various vegetable oils. Food Chemistry, 141 (4), 3938–3946.
- Abd. Rashid, N., Chiew Let, C., Chong Seng, C., Omar, Z. (2012). Crystallisation kinetics of palm stearin, palm kernel olein and their blends. LWT - Food Science and Technology, 46 (2), 571–573. doi: 10.1016/j.lwt.2011.11.001
- Barison, Dr. Y., Sundram, Dr. K. (Eds.) (2014). Palmovoe maslo Malajzyy. Obogashhaya zhyzn. Dnepropetrovsk, Ekspert Agro, 44.
- Nekrasov, P. A., Podlysna, O. V., Gopkalov, V. G. (2014). Yssledovanye pyshhevoj cennosty dyacylglycerynovogo masla. Masla y zhyry, 3-4, 7–9.
- Xarkevych, D. A. (2006). Farmokologyya. Moscow: GEOTAR-Medya, 560.
- Korenskaya, Y. M., Yvanovskaya, N. P., Kolosova, O. A. (2008). Lekarstvennye rastenyya y lekarstvennoe rastytelnoe syre, soderzhashhye vytamyny, polysaxarydy, zhyrnye masla. Voronezh, Yzatelsko-polygrafycheskyj centr Voronezhskogo gosudarstvennogo unyversyteta, 320.
- Kaprelyancz, L. V., Iorgachova, K. G. (2003). Funkcionalni produkty. Odesa: Druk, 312.
- Laposata, M. (1999). Fatty acid ethyl esters: Nonoxidative ethanol metabolites with emerging biological and clinical significance. Lipids, 34 (S1), 281–285. doi: 10.1007/bf02562318
- Tereshhuk, L. V., Mamontov, A. S., Starovojtova, K. V. (2014). Produkty frakcyonyrovanyya palmovogo masla v proyzvodstve spredov. Texnyka y texnologyya pyshhevyx proyzvodstv, 3, 79–83.
- Tyutyunnikov, B. N., Buhshtab, Z. I., Gladkij F. F. et. al. (1992). Himiya zhirov. Moscow: Kolos, 448.
- Garabadzhyu, A. V., Galynkyn, V. A., Karasev, M. M., Kozlov, G. V., Lysyczkaya, T. V. (2010). Osnovnye aspekty yspolzovanyya lypaz dlya poluchenyya byodyzelya. Yzvestyya Sankt-Peterburgskogo gosudarstvennogo texnologycheskogo yn-ta (texnycheskogo un-ta), 7, 63–67.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Ekaterina Kunitsa, Aleksey Udovenko, Elena Litvinenko, Fedor Gladkiy, Irina Levchuk
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.