Дослідження структурних властивостей функціональних жирових систем при зберіганні

Автор(и)

  • Павло Олександрович Некрасов Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61002, Україна https://orcid.org/0000-0003-1791-8822
  • Олена Валеріївна Подлісна Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61002, Україна
  • Олександр Павлович Некрасов Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61002, Україна
  • Яна Миколаївна Таратун Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61002, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1240

Ключові слова:

Діацилгліцерини, вміст твердої фаз, поліморфні модифікації

Анотація

Дана робота присвячена дослідженню структурних та морфологічних характеристик жирових систем, збагачених діацилгліцеринами, методами ядерного магнітного резонансу та поляризаційної мікроскопії. Отримано математичну модель процесу

Біографії авторів

Павло Олександрович Некрасов, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61002

Доктор технічних наук, професор

Кафедра технології жирів та продуктів бродіння

Олена Валеріївна Подлісна, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61002

Аспірант

Кафедра технології жирів та продуктів бродіння

Олександр Павлович Некрасов, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61002

Кандидат технічних наук, професор

Кафедра фізичної хімії

Яна Миколаївна Таратун, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вул. Фрунзе, 21, м. Харків, Україна, 61002

Аспірант

Кафедра технології жирів та продуктів бродіння

Посилання

  1. Некрасов, П. О. Дослідження фізіологічних властивостей емульсійних систем, збагачених діацилгліцеринами [Текст] / П. О. Некрасов, Т. В. Горбач, О. В. Подлісна // Вопросы химии и химической технологи. – 2010. – № 4. – С. 55–58.
  2. Lai, O. Physical and textural properties of an experimental margarine prepared from lipase-catalysed transesterified palm stearin: palm kernel olein mixture during storage [Текст] / O. Lai, H. Ghazali, C. France, C. Chong // Food Chemistry.– 2000. – Vol. 71, № 2. – P. 173–179.
  3. 3. Bell, A. Effects of composition on fat rheology and crystallization [Текст] / A. Bell, M. H. Gordon, W. Jirasubkunakorn, K. W. Smith // Food Chemistry. – 2007.– Vol. 101, № 2. – P. 799–805.
  4. Rousseau, D. The influence of chemical interesterification on the physicochemical properties of complex fat systems. 2. Morphology and polymorphism [Текст] // D. Rousseau, A. G Marangoni, R. Jeffrey // JAOCS. –1998. – Vol. 75, № 12. – P. 1833–1839.

##submission.downloads##

Як цитувати

Некрасов, П. О., Подлісна, О. В., Некрасов, О. П., & Таратун, Я. М. (2011). Дослідження структурних властивостей функціональних жирових систем при зберіганні. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(6(53), 17–20. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1240

Номер

Розділ

Технології органічних та неорганічних речовин