Новий підхід до розвязання задачі моніторингу активності параметрів процесу виробництва ПЕТ– пляшок

Автор(и)

  • Юрій Борисович Бєляєв Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, 01033, Україна
  • В’ячеслав Віталійович Іващук Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, 01033, Україна
  • Мар’яна Василівна Васьків Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, 01033, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1382

Ключові слова:

Преформа, прес-форма, інфрачервоне випромінювання, термомеханічна крива

Анотація

Наближений температурний профіль розігріву по зонам преформ спричиняє негативний вплив на техніко-економічні показники виготовленої тари (ПЕТ–пляшок). Таким чином, рішення задачі вибору оптимального відсотку нагріву ПЕТ–преформ являється актуальним і представляє важливе теоретичне і практичне значення

Біографії авторів

Юрій Борисович Бєляєв, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, 01033

Доктор технічних наук, професор

Кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління

В’ячеслав Віталійович Іващук, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, 01033

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра автоматизації процесів управління

Мар’яна Василівна Васьків, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, 01033

Аспірант

Кафедра  автоматизації процесів управління

Посилання

  1. ГОСТ Р 51695-2000 Полиэтилентерефталат. Общие технические условия [Текст] . — Введ. 2002-01-01. — М. : Стандартинформ, 2008. — 15 с.
  2. Упаковочные решения и технология выдувного формования с вытяжкой для пластиковых бутылок [Электронный ресурс] / KHS Corpoplast GmbH & Co. KG.— Режим доступа : www/ URL: http://www.khscorpoplast.com/images/publikationen/BLOMAX_R.pdf — 13.11.2008 г. — Загл. с экрана.
  3. Петляков Г.Я. Секреты качества ПЭТ-бутылки в оптимальных режимах разогрева преформы [Текст] / Петляков Г.Я. //Пакиндустрия.-1998,-№ -С.22-23.
  4. Трунов В.А. Новое оборудование для линий розлива пищевой продукции [Текст] / Трунов В.А. // Пищевая промышленность. -2000, -№2. -С.30-32.
  5. Деркач Я. Современные технологии и оборудование для производства тары и упаковки из полиэтилентерефталата [Текст] / Деркач Я. Я. // Тара и упаковка. -2003, -№3. -С.12-25.
  6. Физика полимеров [Текст] / Бартенев Г.М., Френкель С.Я.; Под ред. Д-ра физ.мат. наук А.М. Ельяшевича. – Л.: Химия, 1990. – 432 с. – ISBN5 – 7245 – 0554 – 1.

##submission.downloads##

Як цитувати

Бєляєв, Ю. Б., Іващук, В. В., & Васьків, М. В. (2011). Новий підхід до розвязання задачі моніторингу активності параметрів процесу виробництва ПЕТ– пляшок. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(4(52), 11–13. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1382

Номер

Розділ

Математика та кібернетика - прикладні аспекти