Застосування молекулярно-кінетичного методу до моделювання енергое-фективного процесу сушіння

Автор(и)

  • Николай Михайлович Цуркан Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харьков, Украина, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3425

Ключові слова:

Термодинамічна система, функція розподілу

Анотація

Розглянуто питання визначення вільної енергії модельної термодинамічної системи на підставі класичної функції розподілу Максвела для енергії молекул води. Запропоновано методику теоретичної оцінки енергоэфективності процесів сушіння харчової сировини

Біографія автора

Николай Михайлович Цуркан, Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харьков, Украина, 61051

Кандидат технических наук, доцент

Кафедра энергетики и физики

Посилання

  1. Потапов В. А. О механизме влияния СВЧ-поля на структуру влаги в процессе сушки. [Текст] / В. А Потапов., Н. М. Цуркан // Нестационарные, энерго- и ресурсосберегающие процессы и оборудование химической, нано- и биотехнологии – НЭРПО-2011: Материалы конференции (Тексты докладов и аннотации) / под общ. ред. Г.И. Ефремова. – М.: Изд-во МГОУ, 2011. – с. 204-209
  2. Эйнштейн А. Брауновское движение. [Текст] / А. Эйнштейн, М. Смолуховский. Сборник статей. – М., ОНТИ. 1934. – 607 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-02-01

Як цитувати

Цуркан, Н. М. (2012). Застосування молекулярно-кінетичного методу до моделювання енергое-фективного процесу сушіння. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(8(55), 29–31. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2012.3425

Номер

Розділ

Енергозберігаючі технології та обладнання