Aktuális szám
ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЙ ТА СТВОРЕННЯ НОВИХ ПРОДУКТІВ У ХАРЧОВІЙ, ХЛІБОПЕКАРСЬКІЙ І КОНДИТЕРСЬКІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ
УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ, ОБЛАДНАННЯ ТА ЗАСОБІВ АВТОМАТИЗАЦІЇ ЗЕРНОПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ
СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ ЗЕРНОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ
АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА, ВИГОТОВЛЕННЯ ЗЕРНОВИХ ВИРОБІВ ТА КОМБІКОРМІВ
1902 р. вважається роком заснування Одеської національної академії харчових технологій, коли за розпорядженням Міністра фінансів Росії графа С.Ю. Вітте в Одесі було відкрито школу борошномелів.
Журнал було засновано в 1937 р. називався він «Труды института». Видавався до 1962 р. За цей період було надруковано 14 випусків.
В 1994 р. було поновлено видання збірника наукових праць інституту з дозволу Державного комітету України по пресі (свідоцтво серія Од. №178 від 10.08.1993 р.).
В 1997 р. за клопотанням академії рішенням Вищої Атестаційної Комісії України збірник «Наукові праці» внесено до переліку №1 наукових фахових видань України, серія «Технічні науки», в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук (Бюлетень ВАК України, 1997, №2).
В 2007 році здійснена перереєстрація журналу у Міністерстві Юстиції України, а у 2010 році збірник «Наукові праці» включено до нового переліку наукових фахових видань ВАК.
За рік друкується 2–4 випусків збірника.
Тематичні напрями:
- Удосконалення технологічних процесів для харчових та зернопереробних галузей АПК;
- Актуальні питання зберігання і технології зберігання зерна, виробництво зернових, хлібопекарських і кондитерських виробів та комбікормів;
- Розробка нових видів харчових продуктів із нетрадиційної сировини;
- Створення нових технологій отримання безпечних харчових продуктів і визначення критеріїв їх оцінки;
- Створення нового високоефективного обладнання, автоматизація виробничих процесів харчових і зернопереробних виробництв;
- Комбіновані процеси та нанотехнології в АПК, нові неенергоємні харчові технології та продукти, енергоефективність та екологічна безпечність;
- Економічні проблеми розвитку ринкових відносин на підприємствах харчової та зернопереробної промисловості.
Сайт журналу http://sciworks.onaft.edu.ua/