ГОСТИННІСТЬ УКРАЇНЦІВ ЯК ФОРМА РЕЦЕПЦІЇ КУЛІНАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПОЛІКУЛЬТУРНОГО ПРОСТОРУ УКРАЇНИ (на прикладі проведення гастрономічних фестивалів)

Автор(и)

  • Zoya Bosyk кандидат культурології, завідувач лабораторії традиційної народної культури ім. В.Т. Скуратівського Українського центру культурних досліджень, доцент Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова;, Україна
  • Alla Semeniuk Senior Researcher Ukrainian center for Cultural Studies, Україна

DOI:

https://doi.org/10.32461/2226-3209.3.2014.138100

Ключові слова:

гостинність, рецепція, традиція, кулінарні технології, гастрономічний фестиваль

Анотація

У статті розглянуто гостинність як одну з елементів кулінарних технологій, що уособлює і матеріальні, і

духовні компоненти культури. У сучасному й традиційному інформаційному полі вона посідає важливе місце як засіб комунікації. На прикладі гастрономічних фестивалів проаналізовано гостинність українців як форму рецепції кулінарних технологій полікультурного простору України.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-08-29

Номер

Розділ

Відгуки. Рецензії. Повідомлення