АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ В КОНТЕКСТІ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

Автор(и)

  • Михайло Андрійович Кулиняк Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Україна
  • Фемій Мансурович Мустафаєв Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Україна
  • Олена Андріївна Туріна Національна академія керівних кадрів культури імистецтв, Україна

DOI:

https://doi.org/10.32461/2226-3209.2.2018.162807

Ключові слова:

формування творчої особистості, глобалізація європейської культури, творчі інновації

Анотація

Розбудова ідеальної моделі майбутньої творчої особистості ґрунтується на опрацьованому досвіді та аналізі перспектив розвитку міжвузівських культурних, мистецьких та освітніх зв’язків. Передусім − це творчі інновації. Професійна освіта змінює свою основну функцію (відповідно, творчої особистості) – соціалізацію, особливо завдяки соціальним інноваціям.

 Головним завдання забезпечення України висококваліфікованими спеціалістами в сфері естрадно-го виконавства, що вирішується на кафедрах Інституту сучасного мистецтва Національної академії керів-них кадрів культури і мистецтв, передбачає вирішення ряду питань, а саме це: забезпечення сучасною методологією професійну освіту у цій галузі, обмін професійним досвідом,якийпередбачаєпокращеннята вдосконалення знань, умінь та навичок у галузі вокального виконавства. Рекомендується також і міжнародне стажування, практика та обмін досвідом задля виходу на більш високий рівень професійної підготовки. Освіта має бути побудована так, щоб знання використовувались студентами осмислено, а не були формальним надбанням. Для цього необхідно застосовувати різні інноваційні підходи та методології.

 За проектом Олени Туріної 18 квітня відбувся міжнародний науково-практичний спільний семінар “Майстерня композитора” за участі італійця Леонардо Ріццо, українки Марії Токаренко – студентів Музич-ної Академії у Кракові (Польща) та студентів кафедр естрадного виконавства та сценічного та аудіовізу-ального мистецтва Інституту сучасного мистецтва Національної академії керівних кадрів культури і ми-стецтв.Окремо зазначимо, що в 2018 році музична спільнота Польщі відзначає 130-річчя заснування Музичної Академії в Кракові. В рамках цієї події відбуваються численні мистецькі заходи, зустрічі, обмін науково-практичними та студентськими конференціями, семінарами, як в самій краківській музичній Академії, так само і в краківській Філармонії імені Кароля Шимановського, в інших польських містах та за кордоном.

Біографії авторів

Михайло Андрійович Кулиняк, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв

кандидат мистецтвознавства, директор Інституту сучасного мистецтва

Фемій Мансурович Мустафаєв, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв

Народний артист України, професор,завідувач кафедри естрадного виконавства Інституту мистецтв

Олена Андріївна Туріна, Національна академія керівних кадрів культури імистецтв

кандидат мистецтвознавства, доцент, Відмінник освіти, кафедра естрадного виконавства Інституту сучасного мистецтва

Посилання

Абрамович С. Зарубіжна та українська культура. Чернівці: Просвіта, 2002. 290с.

Бітаєв В. Деякі історичні аспекти розвитку гуманістичного світогляду. Актуальні проблеми історії, теорії і прак-тики худ. культури: зб. наук. праць. Київ: ДАКККіМ, 1998. Вип. ІІІ. С.172-180.

Онищенко О. Художня творчість у контексті гуманітарного знання. Київ: Вища школа. 2001. С.41.

Туріна О. Культурно-мистецьке середовище як засіб формування творчої та здорової особи. Вісник КНУКіМ: зб. наук. праць. Вип. 10. Київ, 2004. С.92–101.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-04-24

Номер

Розділ

Мистецтвознавство