Аналіз асортименту харчових продуктів для спортсменів

Authors

  • В. Г. Пащенко Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Вул. Оборонна, буд. 2., м. Луганськ, 91011, Ukraine
  • Л. І. Сєногонова Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Вул. Оборонна, буд. 2., м. Луганськ, 91011, Ukraine
  • А. С. Становіхіна Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Вул. Оборонна, буд. 2., м. Луганськ, 91011, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.5849

Keywords:

Products for sportsmen, assortment, producers, classification, users

Abstract

In the article the results of the conducted analysis of assortment of dry food mixtures are resulted for sportsmen which will be realized in ì. Lugansk and their classification is given, with the purpose of creation of the new domestic special products for sportsmen and increases of competitiveness, which will answer the necessities of users

Author Biographies

В. Г. Пащенко, Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Вул. Оборонна, буд. 2., м. Луганськ, 91011

Доктор медичних наук, професор

Кафедра фізичної реабілітації та валеології

Л. І. Сєногонова, Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Вул. Оборонна, буд. 2., м. Луганськ, 91011

Старший викладач

Кафедра товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів

А. С. Становіхіна, Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Вул. Оборонна, буд. 2., м. Луганськ, 91011

Магістрант

Кафедра товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів

 

References

  1. Пшендин А. И. Рациональное питание спортсменов. Для любителей и профессионалов / А. И. Пшендин. — СПб. : ГИОРД, 2002. —160 с.
  2. Розенблюм К. А. Питание спортсменов. Руководство для профессиональной работы с физически подготовленными людьми / К. А. Розенблюм ; пер. с англ. Н. А. Воронина. — К.: Олимпийская литература, 2006. — 536 с.
  3. Кулиненков Д. О. Справочник фармакологии спорта – лекарственные препараты спорта / Д. О. Кулиненков, О. С. Кулиненков. — М. : «ТВТ Дивизион», 2004. — 308 с.
  4. Сєногонова Л. І. Сенсорні властивості цукерок для спортсменів / Л. І. Сєногонова [Текст] // Товари і ринки. – 2009. – № 2. – С. 115–120.
  5. Сайт компании Экстремал – Украинского производителя спортивного питання [Электронный ресурс]. – Режим доступа : www.extremalpro.com.ua
  6. История создания компании «Делмас» [Электронный ресурс] . – Режим доступа : www.delmas.kiev.ua
  7. Сейфулла Р.Д. Лекарства и БАД в спорте / [Орджоникидзе З.Г. и др.]; под ред. Р.Д. Сейфуллы. – М.:Литтера, 2003. – 320 с.
  8. Fogelholm M. Vitamins, minerals and supplementation in soccer / M. Fogelholm // J. of Sports Sciences. – 1994. – 12. – P. 23-27.
  9. Gregory D. Funktional food ingredients / D. Gregory // Food: Flavour., Ingred., Process. And Packag. – 1986.- V.8.- №11. – Р. 22-23.
  10. Георгиевский В.П. Биологически активные вещества лекарственных растений / В.П. Георгиевский, Н.Ф. Комиссаренко, С.Е. Дмитрук. – Новосибирск: Наука, 1990. – 333 с.
  11. Биологически активные добавки и здоровое питание: Матер. Всерос. науч. молодеж. конф. с междунар. участием / Чирхина Т.Ф. (отв.ред.) – Улан-Удэ: изд-во ВСТТУ. – 2001. – 125 с.
  12. Лупандин А.В. Применение адаптогенов в спортивной прак¬тике / А.В. Лупандин //Актуальные проблемы спортивной медицины: Матер. XXIV Всесоюз. конф. по спортивной медицине. – М., 1990. – С. 56 – 61.
  13. Юдина С. Б. Технология продуктов функционального питания / С. Б. Юдина. – М. : ДеЛиПринт, 2008. – 280 с.
  14. Концентраты пищевые. Методы определения органолептических показателей, готовности концентратов к употреблению и оценки дисперсності суспензии. ГОСТ 15113.3–77. – [ Чинний від 1979–01–01]. – М. : Издательство стандартов, 1984. – 17 с.

Published

2010-12-01

How to Cite

Пащенко, В. Г., Сєногонова, Л. І., & Становіхіна, А. С. (2010). Аналіз асортименту харчових продуктів для спортсменів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(10(48), 39–42. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.5849

Issue

Section

Technology and Equipment of Food Production