Визначення межі текучості композитного матеріалу на основі полімерів в умовах підвищених температур

Автор(и)

  • A. S. Arustamian ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», м. Маріуполь, Ukraine
  • A. O. Ischenko ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», м. Маріуполь, Ukraine
  • K. Solek Гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташиця, м.Краків, Poland
  • D. Kalish Гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташиця, м.Краків, Poland

DOI:

https://doi.org/10.31498/2225-6733.32.2016.83917

Ключові слова:

відновлення, експеримент, композит, метал-полімер, навантаження, температура, технологія

Анотація

Проведено теоретичне і практичне дослідження впливу температури на механічні характеристики композитного матеріалу «Multimetal Stahl 1018» («MM Stahl 1018»). Описано лабораторні установки, на яких були проведені випробування, а також описана методика підготовки та проведення експерименту. Експерименти проводилися на машині для випробувань зразків на стиск Zwick Roell Amsler HB 100, яка здатна наблизити експеримент якомога ближче до реальних умов, так як має спеціальну термічну камеру, в якій зразки нагрівалися до температур 20°С, 40°С, 60°С і 80°С. Зразки піддавалися навантаженню в 15кН, 30кН і до повного руйнування. Отримано експериментальні значення умовної межі текучості зразків з «MM Stahl 1018» різної товщини для підвищених температур. На підставі даного експерименту при ремонтах деталей і машин, що працюють при підвищених температурах, рекомендується використовувати шару матеріалу висотою не більше двох міліметрів і застосовувати в мало навантажених вузлах. Також виконано аналіз результатів проведених експериментів, в якому виявлено, що з підвищенням температури знижується межа плинності матеріалу. Даний матеріал може працювати в реальних умовах при підвищених температурах, однак для цього необхідно провести ряд експериментів, додавши вібраційне навантаження

Біографії авторів

A. S. Arustamian, ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», м. Маріуполь

Аспірант

A. O. Ischenko, ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», м. Маріуполь

Доктор технічних наук, професор

K. Solek, Гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташиця, м.Краків

Доктор технічних наук, професор

D. Kalish, Гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташиця, м.Краків

Доктор технічних наук, професор

Посилання

Энциклопедия полимеров / В.А. Каргин и др.. – М. : Советская энциклопедия, 1972. – 1224 с. – (В 3-х т.; Т. 1).

Официальный сайт фирмы «Diamant» [Электронный ресурс]. – (http://diamant.net.Ru/materia ls/multimetall).

Ищенко А.А. Технологические основы восстановления промышленного оборудования современными полимерными материалами / А.А. Ищенко. – Мариуполь : ПГТУ, 2007. – 250 с.

Савинов О.А. Современные конструкции фундаментов под машины и их расчет / О.А. Савинов. – Л. : Стройиздат, 1979. – 200 c.

Исследование коэффициента трения покоя пластмасс со сталью / А.А. Ищенко [и др.] // Вісник Приазовського державного технічного університету : Зб. наук. пр. / ДВНЗ «ПДТУ». – Маріуполь, 2012. – Вип. 24. – С. 258-261.

##submission.downloads##

Як цитувати

Arustamian, A. S., Ischenko, A. O., Solek, K., & Kalish, D. (2016). Визначення межі текучості композитного матеріалу на основі полімерів в умовах підвищених температур. Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, (32), 138–144. https://doi.org/10.31498/2225-6733.32.2016.83917