DOI: https://doi.org/10.31498/2225-6733.32.2016.83918

Закономірності формування шорсткості поверхні при абразивній обробці та умови її зменшення

I. О. Riabenkov, F. V. Novikov, O. O. Andіlahay

Анотація


Проведено теоретичний аналіз закономірностей формування шорсткості поверхні при абразивній обробці. Встановлено, що зменшити шорсткість поверхні при шліфуванні можна збільшенням кількості одночасно працюючих зерен і довжини дуги контакту круга з оброблюваною деталлю. При обробці отвору ефективно шліфування здійснювати торцевою поверхнею круга, яка має форму кола і забезпечує найбільшу площу контакту з оброблюваним отвором

Ключові слова


шорсткість поверхні; абразивна обробка; обробка пов'язаним абразивом; кругле зовнішнє шліфування; продуктивність обробки; зерна, що одночасно працюють; отвір; хонінгування

Повний текст:

PDF (Русский)

Посилання


Алмазно-абразивная обработка материалов : справочник / Под ред. проф. А.Н. Резникова. – М. : Машиностроение, 1977. – 390 с.

Королев А.В. Теоретико-вероятностные основы абразивной обработки / А.В. Королев, Ю.К. Новоселов. – Саратов : Изд-во Саратов. ун-та,1989. – 320 с.

Евсеев Д.Г. Физические основы процесса шлифования / Д.Г. Евсеев, А.И. Сальников. – Саратов : Изд-во Саратов. ун-та, 1978. – 128 с.

Качество поверхности при алмазно-абразивной обработке / Э.В. Рыжов, А.А. Сагарда, В.Б. Ильицкий, И.Х. Чеповецкий. – К. : Наукова думка, 1979. – 244 с.

Дитиненко С.О. Підвищення ефективності технології фінішної обробки циліндричних поверхонь твердосплавних виробів : автореф. дис. …канд. техн. наук : 05.02.08 / С.О. Дитиненко; НТУ «ХПІ». − Харків, 2005. – 26 с.

Новиков Ф.В. Исследования шероховатости поверхности при алмазно-абразивной обработке методами теории вероятности / Ф.В. Новиков, В.Г. Шкурупий // Вісник НТУ «ХПІ». – Харків : НТУ «ХПІ», 2004. – № 44. − С. 140-149.


Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Лицензия Creative Commons
Вміст даного сайту доступний згідно з ліцензією Creative Commons «Attribution» («Атрибуція») 4.0 Всесвітня.