Розробка технології кефіру з йодовмісною добавкою із козиного молока
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.103824Ключові слова:
кефір із козиного молока, молочна суміш, йодовмісна добавка, Еламін, амінокислоти, жирокислотиАнотація
Наводяться результати досліджень з визначення впливу йодовмісної добавки Еламіну в технології кефіру із козиного молока. Встановлено, що йодовмісна добавка впливає на підвищення рівня аміно- та жирних кислот в кефірі. Визначено раціональні концентрації Еламіну, що сприяють інтенсифікації процесу молочнокислого бродіння та скороченню часу утворення щільного згустку
Посилання
- Yevlash, V. V., Nyemirich, O. V., Havrysh, A. V. (2012). Deserty z kyslomolochnoho syru pidvyshchenoyi kharchovoyi tsinnosti. Molochnoe delo, 10, 10–12.
- Ahtyamova, D. I., Bushueva, I. S. (2013). Formirovanie assortimenta kislomolochnyh napitkov iz koz'ego moloka za schet primeneniya novyh biologicheski aktivnyh i pishchevyh dobavok. Tekhnicheskie nauki – ot teorii k praktike. Novosibirsk, 9 (22), 152–157.
- Kokhan, S. V. (2012). Tekhnichne rehulyuvannya haluzi vyrobnytstva ta realizatsiyi kharchovoyi produktsiyi. Molochnoe delo, 11-12, 20–21.
- Rodrigues, K. L., Caputo, L. R. G., Carvalho, J. C. T., Evangelista, J., Schneedorf, J. M. (2005). Antimicrobial and healing activity of kefir and kefiran extract. International Journal of Antimicrobial Agents, 25 (5), 404–408. doi: 10.1016/j.ijantimicag.2004.09.020
- Kubo, M., Odani, T., Nakamura, S., Tokumaru, S., Matsuda, H. (1992). Pharmacological Study on Kefir-A Fermented Milk Product in Caucasus.I. On Antitumor Activity (1). Yakugaku Zasshi, 112 (7), 489–495. doi: 10.1248/yakushi1947.112.7_489
- Shydlovs'kyy, V. O., Shydlovs'kyy, O. V. (2004). Diahnostyka ta likuvannya vuzlovoho zoba v yododefitsytnomu rehioni. Pohlyad na problemu. Bukovyns'kyy medychnyy visnyk, 3-4, 114–118.
- Nazarov, V. P., Derevyanko, L. P. (2009). Ispol'zovanie koncentrata «Elamina» iz morskoy vodorosli laminarii dlya minimizacii deystviya radiacii i yodnoy nedostatochnosti. Naukovi pratsi, 116 (103), 57–63.
- Shamanova, I. N., Kozyreva, S. Yu. (2007). Razrabotka molochnogo produkta iz koz'ego moloka. Materialy konferencii Saratovskogo GAU. Saratov, 143–144.
- Romanchenko, S. V., Ryzhkova, T. N. (2009). Regulirovanie konsistencii kislomolochnyh sgustkov iz koz'ego moloka. Pytannya tekhnolohiy ta hihiyeny kharchuvannya. Donetsk, 63.
- Nadtochiy, L. A., Arsen'eva, T. P., Buchkachakova, L. Ch. (2014). Vitaminnyy sostav i biologicheskaya cennost' altays'kogo kislomolochnogo napitka chegen. Nachnyy zhurnal NIU ITMO. Ser.: Processy i apparaty pishchevyh proizvodstv, 4.
- Ahtyamova, D. I., Bushueva, I. S. (2014). Sovershenstvovanie tekhnologi proizvodstva kislomolochnogo napitka za schet primeneniya biologicheski aktivnyh dobavok. Universum: tekhnicheskie nauki, 1 (2).
- Diduh, N. A., Romanchenko, S. V. (2010). Obosnovanie sootnosheniya korov'ego i koz'ego moloka dlya proizvodstva kefira detskogo pitaniya. Naukovi pratsi Odes'koyi natsional'noyi akademiyi kharchovykh tekhnolohiy, 2 (38), 244–250.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Taisa Ryzhkova, Tatiana Bondarenko, Galina Dyukareva, Yana Biletskaya
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.