Моделювання процесу очищення топінамбуру з метою визначення параметрів проведення виробничого процесу
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.103855Ключові слова:
моделювання процесу, термічна обробка, механічне доочищення, відсоток втрат сировини, якість очищенняАнотація
Представлено результати досліджень впливу параметрів процесу термічної обробки, тривалості процесу механічного очищення, характеристик сировини на показники якості очищення бульб топінамбуру. Отримані математичні моделі процесу термічної обробки бульб топінамбуру парою. Запропоновано математичні моделі процесу механічного очищення топінамбура для визначення відсотка очищених бульб топінамбуру та відсотка виходу сировини за масою
Посилання
- Slavin, J. L., Lloyd, B. (2012). Health Benefits of Fruits and Vegetables. Advances in Nutrition: An International Review Journal, 3 (4), 506–516. doi: 10.3945/an.112.002154
- Pieniak, Z., Aertsens, J., Verbeke, W. (2010). Subjective and objective knowledge as determinants of organic vegetables consumption. Food Quality and Preference, 21 (6), 581–588. doi: 10.1016/j.foodqual.2010.03.004
- Tereshkin, O., Horielkov, D., Dmytrevskyi, D., Chervonyi, V. (2016). Modeling of mechanical treatment of napiform onion to determine the rational parameters of its cleaning. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6 (11 (84)), 30–39. doi: 10.15587/1729-4061.2016.86472
- Rico, D., Martin-Diana, A. B., Barat, J. M., Barry-Ryan, C. (2007). Extending and measuring the quality of fresh-cut fruit and vegetables: a review. Trends in Food Science & Technology, 18 (7), 373–386. doi: 10.1016/j.tifs.2007.03.011
- Miglio, C., Chiavaro, E., Visconti, A., Fogliano, V., Pellegrini, N. (2008). Effects of Different Cooking Methods on Nutritional and Physicochemical Characteristics of Selected Vegetables. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56 (1), 139–147. doi: 10.1021/jf072304b
- Rennie, C., Wise, A. (2010). Preferences for steaming of vegetables. Journal of Human Nutrition and Dietetics, 23 (1), 108–110. doi: 10.1111/j.1365-277x.2009.01018.x
- Antonia Murcia, M., Jimenez, A. M., Martínez-Tome, M. (2009). Vegetables antioxidant losses during industrial processing and refrigerated storage. Food Research International, 42 (8), 1046–1052. doi: 10.1016/j.foodres.2009.04.012
- Tereshkin, O., Dmitrevskyi, D. (2009). Investigation of the process of roots peeling by steam method. Journal of Eco AgriTourism, 5 (1 (14)), 23–25.
- Lin, D., Zhao, Y. (2007). Innovations in the Development and Application of Edible Coatings for Fresh and Minimally Processed Fruits and Vegetables. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 6 (3), 60–75. doi: 10.1111/j.1541-4337.2007.00018.x
- Caldwell, E. M., Miller Kobayashi, M., DuBow, W., Wytinck, S. (2008). Perceived access to fruits and vegetables associated with increased consumption. Public Health Nutrition, 12 (10), 1743. doi: 10.1017/s1368980008004308
- Pereira, R. N., Vicente, A. A. (2010). Environmental impact of novel thermal and non-thermal technologies in food processing. Food Research International, 43 (7), 1936–1943. doi: 10.1016/j.foodres.2009.09.013
- Siti Mazli, M. K., Nur Aliaa, A. R., Hidayati, H. N., Shaidatul, M. S. I., Wan Zuha, W. H. (2010). Design and Development of an Apparatus for Grating and Peeling Fruits and Vegetables. American Journal of Food Technology, 5 (6), 385–393. doi: 10.3923/ajft.2010.385.393
- Karacabey, E., Baltacioglu, C., Cevik, M., Kalkan, H. (2016). Optimization of microwave-assisted drying of Jerusalem artichokes (Helianthus tuberosus L.) by response surface methodology and genetic algorithm. Journal of Food Science, 28 (1), 121–130.
- Deynychenko, G., Dmytrevskyi, D., Chervonyi, V., Udovenko, O., Omelchenko, O., Melnik, O. (2017). Study of combined cleaning process of sunroot tubers. EUREKA: Life Sciences, 3, 9–14. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00347
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Gregoriy Deynichenko, Dmytro Dmytrevskyi, Vitalii Chervonyi, Oleg Udovenko, Aleksandr Omelchenko, Olga Melnik
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.