Розробка хвильових технологій інтенсифікації процесів тепломасопереносу
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.108843Ключові слова:
харчові технології, адресна доставка енергії, інтенсифікація масопереносу, екстрагування, сушінняАнотація
Запропоновано технології адресної доставки енергії для інтенсифікації тепломасопереносу при переробці харчової сировини. У основі запропонованих гіпотез – хвильові технології комбінованої електромагнітної і вібраційної дії. Обгрунтовано механізми, ефекти і математичні моделі бародіффузіі і дії вібраційних полів. Запропоновано числа хвильової подібності, на основі яких узагальнені бази експериментальних даних по екстрагуванню і сушінню. Наведено результати оптимізації мікрохвильового екстрактора
Посилання
- Weibbach, D., Ruprecht, G., Huke, A., Czerski, K., Gottlieb, S., Hussein, A. (2013). Energy intensities, EROIs (energy returned on invested), and energy payback times of electricity generating power plants. Energy, 52, 210–221. doi: 10.1016/j.energy.2013.01.029
- Gromadzki, G., Konończuk, W. (2007). Energy game: Ukraine, Moldova and Belarus between the EU and Russia. Warsaw: Stefan Batory Found, 47.
- Burdo, O. G., Terziev, S. G., Levtrinskaya, Yu. O. (2015). Ehnergetika ehkoindustriy pishchevyh koncentratov. Problemy regional'noy ehnergetiki, 3 (29), 112–118.
- Sorour, M. A. (2015). Optimization of Multiple Effect Evaporators Designed for Fruit Juice Concentrate. American Journal of Energy Engineering, 3 (2), 6. doi: 10.11648/j.ajee.s.2015030201.12
- Khajehei, F., Niakousari, M., Eskandari, M. H., Sarshar, M. (2015). Production of Pomegranate Juice Concentrate by Complete Block Cryoconcentration Process. Journal of Food Process Engineering, 38 (5), 488–498. doi: 10.1111/jfpe.12179
- Chantasiriwan, S. (2016). Simulation of quadruple-effect evaporator with vapor bleeding used for juice heating. International Journal of Food Engineering, 2 (1), 36–41.
- Fazaeli, M., Hojjatpanah, G., Emam-Djomeh, Z. (2011). Effects of heating method and conditions on the evaporation rate and quality attributes of black mulberry (Morus nigra) juice concentrate. Journal of Food Science and Technology, 50 (1), 35–43. doi: 10.1007/s13197-011-0246-y
- Aloqbi, A., Omar, U., Yousr, M., Grace, M., Lila, M. A., Howell, N. (2016). Antioxidant Activity of Pomegranate Juice and Punicalagin. Natural Science, 08 (06), 235–246. doi: 10.4236/ns.2016.86028
- Azoev, G. L. et. al.; Azoev, G. L. (Ed.) (2011). Rynok nano: ot nanotekhnologiy k nanoproduktam. Moscow: BINOM, 319.
- Burdo, O., Bandura, V., Zykov, A., Zozulyak, I., Levtrinskaya, J., Marenchenko, E. (2017). Using of the wave technologies in intensification processes of heat and mass transfer. EUREKA: Physics and Engineering, 4, 18–24. doi: 10.21303/2461-4262.2017.00399
- Burdo, O. G. (2013). Pishchevye nanoehnergotekhnologiy. Herson: GRIN' D.S., 294.
- Burdo, O. G., Terziev, S. G., Bandura, V. N. (2015). Principy napravlennogo ehnergeticheskogo deistviya v pishchevyh nanotekhnologiyah. Problemy regional'noi ehnergetiki, 1 (27), 79–85.
- Potapov, V. A., Yakushenko, E. N. (2013). Povyshenie ehnergoehffektivnosti sushki vinogradnyh vyzhimok v massoobmennom module s konduktivnym podvodom teploty. Nauk. pratsi Od. natsion. akad. kharchovykh tekhnolohiy, 2 (43), 179–184.
- Bernic, M., Raducan, M., Ciobanu, E. (2013). Drying Kinetics of Sunflower Seeds using Pulsed UHF Energy Intake. TEM Journal, 2 (4), 305–308.
- Burdo, О. G., Zykov, A. V., Terziev, S. G., Ruzhitskaya, N. V. (2016). The Nanotechnological Innovation in Food Industry. International Journal of Engineering Research and Applications (IJERA), 6 (3), 144–150.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Oleg Burdo, Valentyna Bandura, Aleksandr Zykov, Igor Zozulyak, Julia Levtrinskaya, Elena Marenchenko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.