Дослідження стану вологи пасти сиркової з екстрактом сумаху із додаванням крупи гречаної

Автор(и)

  • Oksana Kochubei-Lytvynenko Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0003-0712-448X
  • Andrii Marynin Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0001-6692-7472
  • Natalya Yushchenko Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-4277-5782
  • Ulyana Kuzmyk Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0003-2617-006X
  • Maxim Lazarenko Київський національний університет ім. Тараса Шевченка вул. Володимирська, 60, м. Київ, Україна, 01033, Україна https://orcid.org/0000-0001-5151-6726

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.116918

Ключові слова:

стан вологи, диференціально-термічний аналіз, паста сиркова, крупа гречана несмажена

Анотація

Методом диференціально-термічного аналізу досліджено вміст адсорбційно зв’язаної вологи пасти сиркової з екстрактом сумаху із додаванням крупи гречаної несмаженої, що становив 32,0 %. Для кисломолочної основи – 30,0 %, гречано-сироваткової суміші – 36,6 %, пасти сиркової із використанням модифікованого крохмалю (Е 1410) – 32,5 %. Доведено ефективність використання крупи гречаної несмаженої у якості вологозв’язуючого компоненту

Біографії авторів

Oksana Kochubei-Lytvynenko, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент, директор

Навчально-науковий інститут харчових технологій

Andrii Marynin, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент, завідуючий лабораторії

Проблемна науково-дослідна лабораторія

Natalya Yushchenko, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології молока і молочних продуктів

Ulyana Kuzmyk, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Асистент

Кафедра технології молока і молочних продуктів

Maxim Lazarenko, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка вул. Володимирська, 60, м. Київ, Україна, 01033

Кандидат фізико-математичних наук, доцент

Кафедра молекулярної фізики

Посилання

  1. Yushchenko, N., Kuzmyk, U. (2012). Justification of the shelf life of paste-like dairy products with spices. Ukrainian Food Journal, 1, 34–37.
  2. Yushchenko, N., Grabova, T., Kuzmyk, U., Pasichnyi, V. (2017). Determination of technological parameters for producing extract sumac for further use in fermented technologies pastes. Scientific Works of National University of Food Technologies, 23 (4), 177–182.
  3. Glagoleva, L. E., Korneeva, O. S., Shuvaeva, G. P. (2012). Characterization of sorption properties of plant non-starch polysaccharide complexes. Chemistry of plant raw materials, 1, 215–216.
  4. Batlug, Y. (2013). Analiz of the everyday production of milk products with cereal napovnuvachami. Scientific search for young researchers, 2, 6–10.
  5. Grigorenko, O. (2013). Development of food products enriched with trace elements as a means of solving the problem of hyper and hypomicroelementosis. Vysn. Don NUET, 1 (57), 33–41.
  6. Buckwheat is green. Available at: http://grechka-zelenaya.ru/ogrechke-zelenoj/grechka-zelenaja-sport-syroedenie/grechka-zelenaja.html
  7. Ikeda, S., Kreft, I., Asami, Y., Mochida, N., Ikeda, K. (2008). Nutrition educational aspects on the utilization of some buckwheat foods Fagopyrum. Food Chem, 25, 57–64.
  8. Cao, W., Chen, W.-J., Suo, Z.-R., Yao, Y.-P. (2008). Protective effects of ethanolic extracts of buckwheat groats on DNA damage caused by hydroxyl radicals. Food Research International, 41 (9), 924–929. doi: 10.1016/j.foodres.2007.10.014
  9. Zhang, L., Li, Z. (2009). Functional Characteristics of Traditional buckwheat product. Journal of Chinese Cereals and Oils Association, 24 (3), 53–57.
  10. Dubinina, A., Popova, T., Lenert, S. (2014). Vitamin and mineral composition of buckwheat groats. Goods and Markets, 2, 106–115.
  11. Peressini, D., Pin, M., Sensidoni, A. (2011). Rheology and breadmaking performance of rice-buckwheat batters supplemented with hydrocolloids. Food Hydrocolloids, 25 (3), 340–349. doi: 10.1016/j.foodhyd.2010.06.012
  12. Lin, L.-Y., Liu, H.-M., Yu, Y.-W., Lin, S.-D., Mau, J.-L. (2009). Quality and antioxidant property of buckwheat enhanced wheat bread. Food Chemistry, 112 (4), 987–991. doi: 10.1016/j.foodchem.2008.07.022
  13. Ilinov, S., Brikota, T., Monakhova, N., Petrakova, V. (2008). Application of biologically active additives in the dairy industry. Izvestiya vysshih uchebnyh zavedeniy. Pishchevaya tekhnologiya, 5-6, 17–20.
  14. Torbica, A., Hadnađev, M., Dapčević, T. (2010). Rheological, textural and sensory properties of gluten-free bread formulations based on rice and buckwheat flour. Food Hydrocolloids, 24 (6-7), 626–632. doi: 10.1016/j.foodhyd.2010.03.004
  15. Baljeet, S. Y., Ritika, B. Y., Roshan, L. Y. (2010). Studies on functional properties and incorporation of buckwheat flour for biscuit making. International Food Research Journal, 17, 1067–1076.
  16. Maligina, V., Krotykova, K. A. (2012). Creation of combined dairy products – one of the ways of rational nutrition. Commodity studies are innovations, 4, 285–290.
  17. Sedej, I., Sakac, M., Misan, A., Mandic, A. (2010). Antioxidant activity of wheat and buckwheat flours. Zbornik Matice Srpske Za Prirodne Nauke, 118, 59–68. doi: 10.2298/zmspn1018059s
  18. Pasichnyi, V., Yushchenko, N., Mykoliv, I., Kuzmyk, U. (2015). Structure Stabilization of Fermented-Milk Pastes. Ukrainian Food Journal, 4 (3), 431–439.
  19. Pichkur, V., Lazarenko, M., Alekseev, O., Kovbasa, V., Lazarenko, M. (2015). Thermogravimetric research of the extruded and native types of starch. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1 (6 (73)), 52–56. doi: 10.15587/1729-4061.2015.33116
  20. Kochubei-Lytvynenko, O., Marynin, A., Yushchenko, N., Kuzmyk, U., Lazarenko, M. (2017). Thermogravimetric analysis of indicators of the paste based on sour cream. EUREKA: Life Sciences, 6, 3–9. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00493

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-12-01

Як цитувати

Kochubei-Lytvynenko, O., Marynin, A., Yushchenko, N., Kuzmyk, U., & Lazarenko, M. (2017). Дослідження стану вологи пасти сиркової з екстрактом сумаху із додаванням крупи гречаної. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(11 (90), 22–26. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.116918

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв