Наукове обґрунтування використання фізичних методів для ідентифікації культивованих грибів

Автор(и)

  • Микола Іванович Погожих Харківський державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Дмитро Миколайович Одарченко Харківський державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Аліна Олександрівна Бабіч Харківський державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Сергій Васильович Штих Харківський державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.11732

Ключові слова:

Культивовані гриби, заморожування, ідентифікаційні критерії, кріоскопія, експертиза якості

Анотація

У даній статті науково обґрунтовано використання фізичних величин при проведенні оцінки якості свіжих культивованих грибів, а саме наведені теоретичні та практичні аспекти використання електрофізичних, кріоскопічних та оптичних методів, адаптованих до специфіки об’єкту дослідження, що можуть слугувати ідентифікаційними критеріями при проведенні експертизи їх якості

Біографії авторів

Микола Іванович Погожих, Харківський державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра енергетики та фізики

Дмитро Миколайович Одарченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Аліна Олександрівна Бабіч, Харківський державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Аспірант

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Сергій Васильович Штих, Харківський державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Аспірант

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Посилання

  1. Николаева, М. А. Теоретические основы товароведения [Текст] / М. А. Николаева. - К.: Норма, 2007. - 448 с.
  2. Sterba, Ja. Р. My mushrooming problem [Текст] / Ja. Р. Sterba // The Wallstreet journal. - 2003. - p. 8.
  3. Eberhord, P. Pilzmarkt in Russland in 2005 steigender konsum and wachsende eigenprodurtion [Текст] / P. 3. Eberhord // Champignon. - 2006. - № 450. - p. 21-22.
  4. J., L. D. A mushrooming idea [Текст] / L. D. J. // Restaurant business. - 1998. - T. 97, № 6. - p. 106.
  5. Mazur, P. Cryobiology: the freesing of biological systems [Текст] / P. Mazur // Science. - 1970. - р. 934-949.
  6. Interfaces and colloidal systems [Текст] // Colloid & polymer science. - 2004. - T. 282, № 7. - p. 770.
  7. Харнед, Г. Физическая химия растворов электролитов [Текст] / Г. Харнед, Б. Оуен, 2-е изд. - М., 1952. - 629 с.
  8. Матвеев, А. Н. Молекулярная фізика [Текст] / А. Н. Матвеев. - М.: «Высшая школа», 1981. - 401 с.
  9. Hansen, J. P. Phase behaviour of colloidal systems [Текст] / J. P. Hansen, P.N. Pusey // Europhysics news. - 1999. - T. 30, № 3. - p. 81-83.
  10. Messina, R. Charge inversion in colloidal systems [Текст] / R. Messina, Ch Holm, K. Kremer // Computer physics communications. - 2002.- T. 147, № 1-2. - p. 282-285.
  11. Nicolaeva, M. A. (2007). Theoretical bases of merchandizing. Kyiv, Ukraine: Norms.
  12. Sterba, Ja. Р. (2003). My mushrooming problem. The Wallstreet journal. 8.
  13. Eberhord, P. (2006). Pilzmarkt in Russland in 2005 steigender konsum and wachsende eigenprodurtion.Champignon. 450. 21-22.
  14. J., L. D. (1998). A mushrooming idea. Restaurant business. T. 97 (6). 106.
  15. Mazur, P. (1970). Cryobiology: the freesing of biological systems. Science. 934-949.
  16. Interfaces and colloidal systems (2004). Colloid & polymer science. T. 282 (7). 770.
  17. Harned, G. Chemical physic of elektrolyt solution. Moscow, USSR.
  18. Matveev, A. N. (1981). Molecular physic. Moscow, USSR: Vyshaya Shkola.
  19. Hansen, J. P. (1999). Phase behaviour of colloidal systems. Europhysics news. T. 30 (3). 81-83.
  20. Messina, R. (2002). Charge inversion in colloidal systems. Computer physics communications. T. 147 (1-2). 282-285.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-04-25

Як цитувати

Погожих, М. І., Одарченко, Д. М., Бабіч, А. О., & Штих, С. В. (2013). Наукове обґрунтування використання фізичних методів для ідентифікації культивованих грибів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(11(62), 45–48. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.11732

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв