Вплив азотного і мінерального складу високонцентрованого сусла із крохмалевмівсної сировини на культивування дріжджів
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.117357Ключові слова:
дріжджова клітина, високонцентроване сусло, сухі речовини, дріжджегенерування, наночастинки металів, мінеральне та азотне живленняАнотація
Теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено доцільність збагачення високонцентрованого сусла із крохмалевмісної сировини азотним та мінеральним живленням для дріжджових клітин. Досліджено вплив азотного живлення в якості амінного та аміачного азоту, а також мінерального живлення в якості наночастинок та іонів металів. Експериментально встановлено, що додавання азотного і мінерального живлення дозволяє отримати високу концентрацію дріжджових клітин, з високою фізіолого-біохімічною активністю, а також скоротити тривалість дріжджегенерування
Посилання
- Rimareva, L. V., Overchko, M. B., Serba, E. M., Agashicheva, K. L., Ignatova, N. I. (2011). Fermentation of concentrated cereal wort using the osmophilic race of alcoholic yeast Saccharomyces cerevisiae 10399. Production of alcohol and alcoholic beverages, 3, 10–12.
- Kosiv, R., Kharandiuk, T., Polyuzhyn, L., Palianytsia, L., Berezovska, N. (2016). Optimization of Main Fermentation of High-Gravity Wort. Chemistry & Chemical Technology, 10 (3), 349–353. doi: 10.23939/chcht10.03.349
- Oliinichuk, S. T., Tkachenko, L. V., Protsan, N. V., Kozachenko, S. V. (2006). Influence of metal ions on the activity of concentrated enzyme preparations. Production of alcohol and alcoholic beverages, 2, 80–86.
- Moiseenko, M. V., Vitol, S. I., Karpilenko, G. P. (2011). Influence of the mineral composition of technological water on the activity of grain proteases. Production of alcohol and alcoholic beverages, 3, 14–16.
- Khalilova, E. A., Islamamgomedova, E. A., Kotenko, S. T. (2011). Some features of the amino acid exchange in yeast metabolism S. cerevisiae Y-503 on a nutrient medium with geothermal water of the phenolic class. Production of alcohol and alcoholic beverages, 2, 9–12.
- Khalilova, E. A., Islamagomedova, E. A., Kotenko, S. (2011). Elementary composition of S. cerevisiae Y-503 strain, cultivated on different nutrient media. Production of alcohol and alcoholic beverages, 4, 19–20.
- Udeh, H. O., Kgatla, T. E., Jiddeani, I. O. (2014). Effect of mineral ion addition on yeast performance during very high qravity wort fermentation. International journal of biological, agricultural, food and biotechnological engineering, 8 (11), 1208–1216.
- Ram, P., Vivek, K., Kumar, S. P. (2014). Nanotechnology in sustainable agriculture: Present concerns and future aspects. African Journal of Biotechnology, 13 (6), 705–713. doi: 10.5897/ajbx2013.13554
- Sekhon, B. (2014). Nanotechnology in agri-food production: an overview. Nanotechnology, Science and Applications, 7, 31–53.doi: 10.2147/nsa.s39406
- Kumari, A., Yadav, S. K. (2014). Nanotechnology in Agri-Food Sector. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 54 (8), 975–984. doi: 10.1080/10408398.2011.621095
- Rashidi, L., Khosravi-Darani, K. (2011). The Applications of Nanotechnology in Food Industry. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 51 (8), 723–730. doi: 10.1080/10408391003785417
- Kovalchuk, S., Shiyan, P., Mudrak, T., Kuts, A., Kyrylenko, R. (2017). Investigation of the influence of nanoparticles of metals on fermenttation of wort of high concentrations. EUREKA: Life Sciences, 6, 51–56. doi: 10.21303/2504-5695.2017.00512
- Technological regulation of production of alcoholic beetles at low temperature welding of starchy raw materials using concentrated enzyme preparations ТR-00032744-812-2002 (2002). Kyiv: Ministerstvo ahrarnoi polityky Ukrainy.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Peter Shiyan, Tatiana Mudrak, Roman Kyrylenko, Svetlana Kovalchuk
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.