Вдосконалення роторного плівкового апарата для виробництва високоякісних багатокомпонентних природних паст
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.126400Ключові слова:
природна сировина, роторно-плівковий апарат, інтенсифікація, структурно-механічні властивості, кольороутворенняАнотація
Вдосконалена система обігріву роторного плівкового апарату забезпечить прийнятний тепловий режим для виробництва композицій високоякісних багатокомпонентних природних паст. Підібрано рецептуру пасти з урахуванням оздоровчих властивостей, яка складається з яблука, журавлини та глоду. Визначено вплив кожної з домішки на зміну структури отримуваної продукції та підтверджено максимальне збереження природних цінностей в кінцевому багатокомпонентному напівфабрикаті
Посилання
- Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniya iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50–52.
- Kasiianchuk, V. D., Kovach, M. M., Kasiianchuk, M. V. (2013). Perspektyvy vykorystannia dykoroslykh plodiv, yahid i hrybiv v umovakh Prykarpattia dlia vyhotovlennia produktsii likuvalno-profilaktychnoho pryznachennia [Prospects for the use of wild fruits, berries and mushrooms in the conditions of the Precarpathian region for the production of products for treatment and prophylactic purposes]. Naukovyi visnyk NLTU Ukrainy, 23.7, 151–156.
- Magomedov, G. O., Magomedov, M. G., Zhuravlev, A. A., Lobosova, L. A. (2015). The development of plants for the production of concentrated pastes of fruit and vegetable raw materials. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies, 3, 13–16.
- Magomedov, G. O., Magomedov, M. G., Astredinova, V. V., Litvinova, A. A. (2012). Technology concentration of fruit and vegetables. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies, 4, 86–89.
- Vasilinec, I. M., Saburov, A. G. (1989). Rotornye plenochnye apparaty v pishchevoy promyshlennosti. Moscow: Agropromizdat, 136.
- Cherevko, A. I., Kiptelaia, L. V., Mihailov, V. M., Zagorulko, A. E. (2009). Progressivnye protsessy kontsentrirovaniya netraditsionnogo plooovoshchnogo syr'ia. Kharkiv: KhSUFTT, 241.
- Monocrystal. Heating systems. Available at: http://monocrystal.com.ua/index.php
- Denev, P., Kratchanova, M., Ciz, M., Lojek, A., Vasicek, O., Nedelcheva, P. et. al. (2014). Biological activities of selected polyphenol-rich fruits related to immunity and gastrointestinal health. Food Chemistry, 157, 37–44. doi: 10.1016/j.foodchem.2014.02.022
- Parn, O. J., Bhat, R., Yeoh, T. K., Al-Hassan, A. A. (2015). Development of novel fruit bars by utilizing date paste. Food Bioscience, 9, 20–27. doi: 10.1016/j.fbio.2014.11.002
- Pathare, P. B., Opara, U. L., Al-Said, F. A.-J. (2012). Colour Measurement and Analysis in Fresh and Processed Foods: A Review. Food and Bioprocess Technology, 6 (1), 36–60. doi: 10.1007/s11947-012-0867-9
- Dubinina, A. A., Shcherbakova, T. V., Seliutina, H. A. (2010). Estimation of the color of products from vegetable raw material with use of the SP-method. Progressive engineering and technology of food production, restaurant business and trade, 2 (12), 429–435.
- Vicario, I. M., Escudero-Gilete, M. L., Meléndez-Martínez, A. J., Heredia, F. J. (2009). Optimization of olive-fruit paste production using a methodological proposal based on a sensory and objective color analysis. Grasas y Aceites, 60 (4), 396–404. doi: 10.3989/gya010509
- Kobayashi, Y., Habara, M., Ikezazki, H., Chen, R., Naito, Y., Toko, K. (2010). Advanced Taste Sensors Based on Artificial Lipids with Global Selectivity to Basic Taste Qualities and High Correlation to Sensory Scores. Sensors, 10 (4), 3411–3443. doi: 10.3390/s100403411
- Ayvaz, H., Sierra-Cadavid, A., Aykas, D. P., Mulqueeney, B., Sullivan, S., Rodriguez-Saona, L. E. (2016). Monitoring multicomponent quality traits in tomato juice using portable mid-infrared (MIR) spectroscopy and multivariate analysis. Food Control, 66, 79–86. doi: 10.1016/j.foodcont.2016.01.031
- Cherevko, O., Mykhaylov, V., Zagorulko, A., Zahorulko, A. (2018). Application of rotated film apparatus at production of multi-component fruit pasts. EUREKA: Physics and Engineering, 2, 21–27. doi: 10.21303/2504-5695.2018.00596
- Zagorulko, A. M., Zagorulko, O. Ye. (2016). Pat. No. 108041 UA. Hnuchkyi plivkovyi rezystyvnyi elektronahrivach vyprominiuiuchoho typu. МPK H05B 3/36, B01D 1/22, G05D 23/19. No. u201600827; declareted: 02.02.2016; published: 24.06.2016, Bul. No. 12. Available at: http://uapatents.com/5-108041-gnuchkijj-plivkovijj-rezistivnijj-elektronagrivach-viprominyuyuchogo-tipu.html
- Zagorulko, O. Ye., Zagorulko, A. M., Filonenko, A. O. (2017). Pat. No. 119164 UA. МPK A23L 21/10. Method of manufacture of fruit-fresh paste. МPK A23L 21/10. No. u201703852; declareted: 19.04.2017; published: 11.09.2017, Bul. No. 17. Available at: http://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=239139
- Zagorulko, A. M., Kiptela, L. V., Zagorulko, O. Ye. (2014). Pat. No. 103094 UA. Method of determining the strength of the multicomponent structure of plant pastes. МPK (2015.01) A23B 7/00. No. u201413136; declareted: 08.12.2014; published: 10.12.2015, Bul. No. 23. Available at: http://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=218265
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2018 Oleksandr Cherevko, Valeriy Mykhaylov, Aleksey Zagorulko, Andrii Zahorulko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.