Вдосконалення роторного плівкового апарата для виробництва високоякісних багатокомпонентних природних паст

Автор(и)

  • Oleksandr Cherevko Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0003-1809-5960
  • Valeriy Mykhaylov Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0003-4335-1751
  • Aleksey Zagorulko Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0003-1186-3832
  • Andrii Zahorulko Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0001-7768-6571

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.126400

Ключові слова:

природна сировина, роторно-плівковий апарат, інтенсифікація, структурно-механічні властивості, кольороутворення

Анотація

Вдосконалена система обігріву роторного плівкового апарату забезпечить прийнятний тепловий режим для виробництва композицій високоякісних багатокомпонентних природних паст. Підібрано рецептуру пасти з урахуванням оздоровчих властивостей, яка складається з яблука, журавлини та глоду. Визначено вплив кожної з домішки на зміну структури отримуваної продукції та підтверджено максимальне збереження природних цінностей в кінцевому багатокомпонентному напівфабрикаті

Біографії авторів

Oleksandr Cherevko, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Valeriy Mykhaylov, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Aleksey Zagorulko, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Andrii Zahorulko, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Посилання

  1. Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniya iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50–52.
  2. Kasiianchuk, V. D., Kovach, M. M., Kasiianchuk, M. V. (2013). Perspektyvy vykorystannia dykoroslykh plodiv, yahid i hrybiv v umovakh Prykarpattia dlia vyhotovlennia produktsii likuvalno-profilaktychnoho pryznachennia [Prospects for the use of wild fruits, berries and mushrooms in the conditions of the Precarpathian region for the production of products for treatment and prophylactic purposes]. Naukovyi visnyk NLTU Ukrainy, 23.7, 151–156.
  3. Magomedov, G. O., Magomedov, M. G., Zhuravlev, A. A., Lobosova, L. A. (2015). The development of plants for the production of concentrated pastes of fruit and vegetable raw materials. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies, 3, 13–16.
  4. Magomedov, G. O., Magomedov, M. G., Astredinova, V. V., Litvinova, A. A. (2012). Technology concentration of fruit and vegetables. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies, 4, 86–89.
  5. Vasilinec, I. M., Saburov, A. G. (1989). Rotornye plenochnye apparaty v pishchevoy promyshlennosti. Moscow: Agropromizdat, 136.
  6. Cherevko, A. I., Kiptelaia, L. V., Mihailov, V. M., Zagorulko, A. E. (2009). Progressivnye protsessy kontsentrirovaniya netraditsionnogo plooovoshchnogo syr'ia. Kharkiv: KhSUFTT, 241.
  7. Monocrystal. Heating systems. Available at: http://monocrystal.com.ua/index.php
  8. Denev, P., Kratchanova, M., Ciz, M., Lojek, A., Vasicek, O., Nedelcheva, P. et. al. (2014). Biological activities of selected polyphenol-rich fruits related to immunity and gastrointestinal health. Food Chemistry, 157, 37–44. doi: 10.1016/j.foodchem.2014.02.022
  9. Parn, O. J., Bhat, R., Yeoh, T. K., Al-Hassan, A. A. (2015). Development of novel fruit bars by utilizing date paste. Food Bioscience, 9, 20–27. doi: 10.1016/j.fbio.2014.11.002
  10. Pathare, P. B., Opara, U. L., Al-Said, F. A.-J. (2012). Colour Measurement and Analysis in Fresh and Processed Foods: A Review. Food and Bioprocess Technology, 6 (1), 36–60. doi: 10.1007/s11947-012-0867-9
  11. Dubinina, A. A., Shcherbakova, T. V., Seliutina, H. A. (2010). Estimation of the color of products from vegetable raw material with use of the SP-method. Progressive engineering and technology of food production, restaurant business and trade, 2 (12), 429–435.
  12. Vicario, I. M., Escudero-Gilete, M. L., Meléndez-Martínez, A. J., Heredia, F. J. (2009). Optimization of olive-fruit paste production using a methodological proposal based on a sensory and objective color analysis. Grasas y Aceites, 60 (4), 396–404. doi: 10.3989/gya010509
  13. Kobayashi, Y., Habara, M., Ikezazki, H., Chen, R., Naito, Y., Toko, K. (2010). Advanced Taste Sensors Based on Artificial Lipids with Global Selectivity to Basic Taste Qualities and High Correlation to Sensory Scores. Sensors, 10 (4), 3411–3443. doi: 10.3390/s100403411
  14. Ayvaz, H., Sierra-Cadavid, A., Aykas, D. P., Mulqueeney, B., Sullivan, S., Rodriguez-Saona, L. E. (2016). Monitoring multicomponent quality traits in tomato juice using portable mid-infrared (MIR) spectroscopy and multivariate analysis. Food Control, 66, 79–86. doi: 10.1016/j.foodcont.2016.01.031
  15. Cherevko, O., Mykhaylov, V., Zagorulko, A., Zahorulko, A. (2018). Application of rotated film apparatus at production of multi-component fruit pasts. EUREKA: Physics and Engineering, 2, 21–27. doi: 10.21303/2504-5695.2018.00596
  16. Zagorulko, A. M., Zagorulko, O. Ye. (2016). Pat. No. 108041 UA. Hnuchkyi plivkovyi rezystyvnyi elektronahrivach vyprominiuiuchoho typu. МPK H05B 3/36, B01D 1/22, G05D 23/19. No. u201600827; declareted: 02.02.2016; published: 24.06.2016, Bul. No. 12. Available at: http://uapatents.com/5-108041-gnuchkijj-plivkovijj-rezistivnijj-elektronagrivach-viprominyuyuchogo-tipu.html
  17. Zagorulko, O. Ye., Zagorulko, A. M., Filonenko, A. O. (2017). Pat. No. 119164 UA. МPK A23L 21/10. Method of manufacture of fruit-fresh paste. МPK A23L 21/10. No. u201703852; declareted: 19.04.2017; published: 11.09.2017, Bul. No. 17. Available at: http://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=239139
  18. Zagorulko, A. M., Kiptela, L. V., Zagorulko, O. Ye. (2014). Pat. No. 103094 UA. Method of determining the strength of the multicomponent structure of plant pastes. МPK (2015.01) A23B 7/00. No. u201413136; declareted: 08.12.2014; published: 10.12.2015, Bul. No. 23. Available at: http://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=218265

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-03-20

Як цитувати

Cherevko, O., Mykhaylov, V., Zagorulko, A., & Zahorulko, A. (2018). Вдосконалення роторного плівкового апарата для виробництва високоякісних багатокомпонентних природних паст. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(11 (92), 11–17. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.126400

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв