Дослідження впливу кількості етанолу на температуру плавлення отриманих фракцій пальмової олії
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.14803Ключові слова:
пальмова олія, співвідношення, фракціювання, фракція, температура плавлення, етанол, розчинник, кристалізаціяАнотація
Розглянуто фракціювання пальмової олії кристалізацією з розчину в етиловому спирті при співвідношенні пальмова олія:етанол 1:0 – 1:3. Досліджено вплив кількості етанолу на вихід і температуру плавлення фракцій пальмової олії, порівняно отримані фракції з пальмовим стеарином і суперолеіном. Встановлена кількість етанолу, що необхідна для проведення сольвентного фракціювання пальмової оліїПосилання
- Гладкий, Ф.Ф. Технологія модифікованих жирів [Текст] / Ф.Ф. Гладкий, В.К. Тимченко, І.М. Демидов та ін. – Харків: Підручник НТУ “ХПІ”, 2012. – 210 с.
- О'Брайен, Р. Жиры и масла. Производство, состав и свойства, применение [Текст] / Р. О'Брайен. – СПб.: Профессия, 2007. – 752 с.
- Пантзарис, Т.П. Карманный справочник по использованию пальмового масла / Т.П. Пантзарис – Министерство сырьевой промышленности, Малайзия, 2000. – 163 с.
- Тимченко, В.К. Фракціонування пальмової олії з використанням поверхнево-активної речовини / В.К. Тимченко, А.П. Мельник, О.А. Лукіна // Олійно-жировий комплекс. – 2005. – № 1. – С. 21 – 23.
- Демидов, И.Н. Использование этанола в масложировой промышленности / И.Н. Демидов // Олійно-жировий комплекс. – 2004. – № 1. – С. 21 – 23.
- Демидов, И.Н. Использование этанола при фракционировании жиров – перспективная технология / И.Н. Демидов, Л.Н. Кузнецова // Тезисы докладов 10-й международной конференции “Масложировая индустрия 2010”, 27-28 октября 2010 г. Санкт-Петербург – 2010. – С. 160 – 162.
- Кузнецова, Л.М. Дослідження фракціонування пальмової олії / Л.М. Кузнецова, І.М. Демидов, В.Ю. Папченко // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. – 2012. – № 1. – С. 100 – 104.
- ДСТУ 4439:2005. Стеарин пальмовий. Загальні технічні умови. – Введ. 2006-07-01. – К.: Держпотребстандарт, 2006. – 20 с.
- ДСТУ 4438:2005 Олеїн пальмовий. Загальні технічні умови. – Введ. 2006-07-01 – К.: Держспоживстандарт 2006. – 18 с.
- Павлова, И.В. Теоретические и экспериментальные основы развития технологии производства заменителя масла какао: автореф. дис. на соискание наук. степени д-ра техн. наук: спец. 05.18.06 / И.В. Павлова; [ГНУ ВНИИЖ Россельхозакадемии]. – СПб, 2000. – 55 c.
- Glodkiyi, F.F., Timchenko, V.K., Demidov, I.N. (2012). The technology of modified fats. Kharkov, Ukraine: Handbook of NTU "KhPI".
- О' Brian, Р. (2007). Fats and oils. Production, composition and properties, application. St. Petersburg, Russia: Profession.
- Pantzaris, T.P. (2000). Pocket Guide to the use of palm oil. Malaysia: Department of Primary Industries.
- Timchenko, V.K., Melnik, A.P., Lukina, E.A. (2005) Fractionation of palm oil using surfactant. Oil and fat complex, 1, 21–23.
- Demidov, I.N. (2004). The use of ethanol in the oil industry. Oil and fat complex, 1, 21 – 23.
- Demidov, I.N., Kuznetsova, L.N. (2010) Using ethanol fractionation of fats – promising technology. St. Petersburg, Russia.
- Kuznetsova, L.N., Demidov, I.N., Papchenko, V.Y. (2012). Research fractionation of palm. Kharkov, Ukraine: Visnik NTU “KhPI”.
- DSTU 4439:2005. Stearin. General specifications. Kiev, Ukraine: 2006, 20.
- ДСТУ 4438:2005 Olein. General specifications. Kiev, Ukraine: 2006, 18.
- Pavlova, I.V. (2000). The theoretical and experimental basis for the development of production technology cocoa butter substitute. St. Petersburg, Russia.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Павло Федорович Петік, Вікторія Юріївна Папченко, Ігор Миколайович Демидов, Лариса Миколаївна Кузнецова
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.