Медико-біолоігічна оцінка хліба з цільного зерна пшениці з включенням коренеплідних овочів
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.16311Ключові слова:
харчування, медико-біологічна оцінка, хліб з цільного зерна пшениці, коренеплідні овочіАнотація
У статті наведено медико-біологічну оцінку хліба з цільного зерна пшениці з включенням коренеплідних овочів. На основі медико-біологічних досліджень встановлено позитивну дію коренеплідних овочів на антиоксидантну активність хліба з цільного зерна пшениці, зниження ульцерогенної дії та підвищення засвоєння нового продукту організмом людини.Посилання
- Функциональные пищевые продукты. Введение в технологию [Текст] / А.Ф. Доронин, Л.Г. Ипатова, А.А. Кочеткова и др.– М.:ДеЛи принт, 2009. – 288 с.
- Пилат, Т.Л. Биологически активные добавки к пище (теория, производство, применение) [Текст]/ Т.Л. Пилат, А.А. Иванов. – М.: Авалон, 2002. – 710 с.
- Цимбалиста, Н.В. Стан фактичного харчування населення та аліментарно обумовлена захворюваність [Текст] /Н.В. Цимбалиста, Н.В. Давиденко //Пробл. харчування. – 2008. – №1-2. – С. 32-35.
- Банковська, Н.В. Гігієнічна оцінка стану фактичного харчування дорослого населення України та наукове обґрунтування шляхів його оптимізації. [Текст]: автореф. дис. … канд. мед. наук: 14.02.01/ Банковська Наталія Володимирівна; Нац. мед. ун-т ім. О.О. Богомольця. – К., 2008. –26 с.
- Українець, А.І. Технологія оздоровчих харчових продуктів [Текст] / А.І. Українець, Г.О. Сімахіна – К.:НУХТ, 2009. – 310 с.
- Зверев, С.В. Функциональные зернопродукты [Текст] / С.В. Зве-рев, Н.С. Зверева. – М.:ДеЛи принт, 2006. – 119 с.
- Сирохман, І.В. Якість і безпечність зерноборошняних продуктів [Текст] / І.В. Сирохман, Т.М. Лозова. – К.: Центр навч. л-ри, 2006. – 384 с.
- Мардар, М.Р. Оцінка конкурентоспроможності хліба з цільного зерна пшениці з включенням коренеплідних овочів [Текст]/ М. Р. Мардар, Н.Р. Кордзая //Харчова наука і технологія . –2012. –№1 (18). – С. 111- 113
- Ленерт, С.О. Формування якості овочево-сиркових паст підвище-ної біологічної цінності [Текст] /[Текст]: дис…. канд. техн. наук: 05.18.15/Ленерт Світлана Олександрівна; КНТЕУ– Київ, 2011. – 154 с.
- Барабаш, О.Ю. Столові коренеплоди [Текст] / О.Ю. Барабаш, О.Д. Шрам, С.Г. Гутиря – К.: Вища шк., 2003. – 85 с.
- Doronin, A.F., Ipatova L.G., Kochetkova A.A., etc. (2009). Functional foods. Introduction to technology. Moscow: DeLee print, 288.
- Pilat, T.L., Ivanov, A.A. (2002) Biologically active food supplements (theory, production, application). Moscow: Avalon, 710.
- Zimbalista, N.V., Davidenko, N.V. (2008) Condition of actual nutrition of the population and disease, which is caused by alimentary. Problems of nutrition, № 1-2, 32-35.
- Bankovska, N.V. (2008). Hygienic assessment of the actual nutritional of the adult population in Ukraine and scientific justification ways of its optimization. Kiev, National medical university Bogomolza O.O,, author. dis .... Candidate. Med. Sciences , 26 C.
- Ukrainets, A.І., Sіmahіna G.O. (2009). Technology of health food products. Kiev:: NUFT, 310.
- Zverev, S.V., Zvereva N.S. (2006) Functional cereal products. Moscow: DeLee print, 119;
- Sirohman, І.V., Lozova, T.M. (2006). The quality and safety of cereals and flour products. Kiev: Centr navchalnoi literatury, 384;
- Mardar, M.R., Kordzaya, N.R. (2012) Assessment of the competi-tiveness of bread made from the whole wheat grain with inclusion of root crops. Food science and technology, № 1 (18), 111 – 113
- Lenert, S.O., (2011). Formation of quality of vegetables and cheese curd paste with increased biological value. Kiev, KNTEU, dis .... Candidate. tehn. Sciences,154.
- Barabash, O.U., Schram, S.G., Gutirya O.D. (2003). Edible root crops. Kiev: Vishcha wkola., 85.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Марина Ромиківна Мардар, Натела Ревазовна Кордзая
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.