Наукові основи формування якості харчових продуктів при консервуванні холодом
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.16312Ключові слова:
заморожування, холодильне зберігання, якість продукту, термічна зворотність, система оцінювання якостіАнотація
Розглянуто питання доповнення наукових основ формування якості харчових продуктів при консервуванні заморожуванням. Маючи теоретичні уявлення та практичні розробки, з’являється можливість скласти своєрідну систему оцінки якості для асортименту замороженої продукції та окремих її видів.Посилання
- Алмаши, Э. Быстрое замораживание пищевых продуктов [Текст] / Э. Алмаши, Л. Эрдели, Т. Шарей. - М. : Легкая и пищевая промышленность, 1981. - 406 с.
- Орлова, Н. Я. Консистенция и влагоудерживающая способность замороженных плодов [Текст] / Н.Я. Орлова // Пищевая промышленность. - 1992. - №1. - С. 24-25.
- Руцкий, А. В. Холодильная технология обработки и хранения продовольственных продуктов [Текст] / А. В. Руцкий. – Минск : Высшая школа, 1991. - С. 197.
- Доценко, Н. Кріозахист айви при заморожуванні [Текст] / Н. Доценко, Є. Кротов, А. Бровченко // Харчова і переробна промисловість. - 1997. - № 12. - С. 24-25.
- Orlova, N. Y. Biological value of new semi-frozen vegetables for healthy nutrition [Текст] / N. Y. Orlova, S. O. Belinska, N. V. Kameneva // The 17th IGWT Symposium and 2010 international conference of commerce. - Romania, Buharest, 2010.
- Orlova, N. Y., Quality and safety of multikomponent frozen vegetable convenience foods [Текст] / N.Y. Orlova, S.O. Belinska, N.V. Kameneva // The 10th international commodity science. Current trends in commodity science. - Poznan, Poland, 2009.
- Freezing process improves food quality [Текст] // J.Food Eng.Int. - 1990. - V.15(2). - С. 60.
- Wells, J.H. A graphical interpretation of time-temperature related quality changes in frozen food [Текст] / J.H. Wells, R.P. Jingh // Winter Meet. Amer. Joс. Agr. Eng. - 1985. - № 65(02). - С. 1-22.
- Fennema, О. Cryogenic freezing of foods [Текст] / О. Fennema // Cryog. Eng. Conf. Boulder Co. - 1997. - № 8. - С. 41-46.
- Gray, A.P. Effect of freezing process on product properties [Текст] / A.P. Gray. - 1968.
- Almashy, E., Erdeli, L., Sharey, T. (1981) Rapid freezing of food products. Moscow, Russian Federation : Light and food industry, 406.
- Orlova, N.Y. (1992) Texture and water-holding capacity of frozen fruit. Food industry, 1, 24-25.
- Rutskiy, A.V. (1991) Refrigeration technology processing and storage of food products. Mynsk : High school, 197.
- Dotsenko, N., Krotov, E., Brovchenko, A. (1997) Cryoprotection in frozen quince. Food and processing industry, 12, 24-25.
- Orlova, N.Y., Belinska, S.O., Kameneva, N.V. (2010) Biological value of new semi-frozen vegetables for healthy nutrition. The 17th IGWT Symposium and 2010 international conference of commerce. Romania, Buharest.
- Orlova, N.Y., Belinska, S.O., Kameneva, N.V. (2009) Quality and safety of multikomponent frozen vegetable convenience foods. The 10th international commodity science. Current trends in commodity science. Poznan, Poland.
- Freezing process improves food quality (1990) J.Food Eng.Int., 15(2), 60.
- Wells, J.H., Jingh, R.P. (1985) A graphical interpretation of time-temperature related quality changes in frozen food.Winter Meet. Amer. Joс. Agr. Eng., 65(02), 1-22.
- Fennema, О. (1997) Cryogenic freezing of foods. Cryog. Eng. Conf. Boulder Co., 8, 41-46.
- Gray, A.P. (1968) Effect of freezing process on product properties.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Андрій Миколайович Одарченко
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.