Наукові основи формування якості харчових продуктів при консервуванні холодом

Автор(и)

  • Андрій Миколайович Одарченко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.16312

Ключові слова:

заморожування, холодильне зберігання, якість продукту, термічна зворотність, система оцінювання якості

Анотація

Розглянуто питання доповнення наукових основ формування якості харчових продуктів при консервуванні заморожуванням. Маючи теоретичні уявлення та практичні розробки, з’являється можливість скласти своєрідну систему оцінки якості для асортименту замороженої продукції та окремих її видів.

Біографія автора

Андрій Миколайович Одарченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Посилання

  1. Алмаши, Э. Быстрое замораживание пищевых продуктов [Текст] / Э. Алмаши, Л. Эрдели, Т. Шарей. - М. : Легкая и пищевая промышленность, 1981. - 406 с.
  2. Орлова, Н. Я. Консистенция и влагоудерживающая способность замороженных плодов [Текст] / Н.Я. Орлова // Пищевая промышленность. - 1992. - №1. - С. 24-25.
  3. Руцкий, А. В. Холодильная технология обработки и хранения продовольственных продуктов [Текст] / А. В. Руцкий. – Минск : Высшая школа, 1991. - С. 197.
  4. Доценко, Н. Кріозахист айви при заморожуванні [Текст] / Н. Доценко, Є. Кротов, А. Бровченко // Харчова і переробна промисловість. - 1997. - № 12. - С. 24-25.
  5. Orlova, N. Y. Biological value of new semi-frozen vegetables for healthy nutrition [Текст] / N. Y. Orlova, S. O. Belinska, N. V. Kameneva // The 17th IGWT Symposium and 2010 international conference of commerce. - Romania, Buharest, 2010.
  6. Orlova, N. Y., Quality and safety of multikomponent frozen vegetable convenience foods [Текст] / N.Y. Orlova, S.O. Belinska, N.V. Kameneva // The 10th international commodity science. Current trends in commodity science. - Poznan, Poland, 2009.
  7. Freezing process improves food quality [Текст] // J.Food Eng.Int. - 1990. - V.15(2). - С. 60.
  8. Wells, J.H. A graphical interpretation of time-temperature related quality changes in frozen food [Текст] / J.H. Wells, R.P. Jingh // Winter Meet. Amer. Joс. Agr. Eng. - 1985. - № 65(02). - С. 1-22.
  9. Fennema, О. Cryogenic freezing of foods [Текст] / О. Fennema // Cryog. Eng. Conf. Boulder Co. - 1997. - № 8. - С. 41-46.
  10. Gray, A.P. Effect of freezing process on product properties [Текст] / A.P. Gray. - 1968.
  11. Almashy, E., Erdeli, L., Sharey, T. (1981) Rapid freezing of food products. Moscow, Russian Federation : Light and food industry, 406.
  12. Orlova, N.Y. (1992) Texture and water-holding capacity of frozen fruit. Food industry, 1, 24-25.
  13. Rutskiy, A.V. (1991) Refrigeration technology processing and storage of food products. Mynsk : High school, 197.
  14. Dotsenko, N., Krotov, E., Brovchenko, A. (1997) Cryoprotection in frozen quince. Food and processing industry, 12, 24-25.
  15. Orlova, N.Y., Belinska, S.O., Kameneva, N.V. (2010) Biological value of new semi-frozen vegetables for healthy nutrition. The 17th IGWT Symposium and 2010 international conference of commerce. Romania, Buharest.
  16. Orlova, N.Y., Belinska, S.O., Kameneva, N.V. (2009) Quality and safety of multikomponent frozen vegetable convenience foods. The 10th international commodity science. Current trends in commodity science. Poznan, Poland.
  17. Freezing process improves food quality (1990) J.Food Eng.Int., 15(2), 60.
  18. Wells, J.H., Jingh, R.P. (1985) A graphical interpretation of time-temperature related quality changes in frozen food.Winter Meet. Amer. Joс. Agr. Eng., 65(02), 1-22.
  19. Fennema, О. (1997) Cryogenic freezing of foods. Cryog. Eng. Conf. Boulder Co., 8, 41-46.
  20. Gray, A.P. (1968) Effect of freezing process on product properties.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-08-14

Як цитувати

Одарченко, А. М. (2013). Наукові основи формування якості харчових продуктів при консервуванні холодом. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(10(64), 40–42. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.16312

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв