Біотехнологія кисломолочних напоїв з використанням сколотини та добавок із пряних овочів
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.16315Ключові слова:
біотехнологія, функціональні кисломолочні напої, сколотина, пряні овочі, наноструктурироване пюреАнотація
Робота присвячена розробці біотехнології отримання функціональних кисломолочних напоїв на основі сколотини з використанням в якості інновації добавок із коренів хрону, селери, імбиру та часнику у формі швидкозамороженого наноструктурованого пюре та екстрактами з нетрадиційної лікарської та пряно-ароматичної рослинної сировини (НЛПАРС), які характеризуються рекордним вмістом біологічно активних речовин (БАР).Посилання
- Павлюк, Р. Ю. Нове покоління молочних продуктів у підвищенні імунітету [Текст] / Р.Ю. Павлюк // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : зб. наук. праць ХДУХТ : у 2-х ч., Харків. – 2003. – Ч. 1. – С. 93-99.
- Павлюк, Р. Ю. Розробка технології консервованих вітамінних фітодобавок і їх використання в продуктах харчування профілактичної дії [Текст] : дис. … д-ра техн. наук / Р. Ю. Павлюк. – ОДАХТ : Одеса, 1996. – 446 с.
- Погарська, В. В. Наукове обґрунтування технології каротиноїдних і хлорофілвмісних дрібнодисперсних рослинних добавок [Текст] : дис. … д-ра техн. наук / В. В. Погарська. – ОДАХТ : Одеса, 2012. – 472 с.
- Павлюк, Р. Ю. Інноваційні технології функціональних тонізуючих напоїв та дресінгів з використанням молочної сироватки та наноструктурованного плодоовочевого пюре [Текст] / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, А. А. Берестова [та ін.] // Наукові праці, ОНАХТ, Одеса. – 2010. – Т. 2, Вип. 38. – С. 239-244.
- Погарская, В. В. Новые технологии функциональных оздоровитель-ных продуктов : моногр. [Текст] / В. В. Погарская, А. И. Черевко, Р. Ю. Павлюк и др. – Х. : Харьк. гос. университет питания и торговли, 2007. – 262 с.
- Павлюк, Р.Ю. Інноваційні технології соусів-дресінгів для оздоровчого харчування з використанням добавок із пряних овочів і вторинної молочної сировини [Текст] / Р. Ю. Павлюк, Ю. Г. Наконечна, А. В. Хоменко, К. В. Кострова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць ХДУХТ, Харків. – 2011. – С. 26-35.
- Храмцов, А. Г. Промышленная переработка вторичного сырья [Текст] / А. Г. Храмцов, С. В. Василисин. – М. : ДеЛипринт, 2003. – 100 с.
- Хоменко, А. В. Биотехнология оздоровительных кисломолочных напитков на основе пахты с использованием наноструктурированных добавок из пряных овощей [Текст] / А. В. Хоменко, Ю. Г. Наконечная, Р. Ю. Павлюк // Экономика и технологии в инновационном развитии общества XXI века, ФГБОУ ВПО «СПбГТЭУ», СПб. – 2013. – С. 127-130.
- Павлюк, Р. Ю. Нові напрямки використання сколотини в оздоровчих продуктах харчування [Текст] / Р. Ю. Павлюк, Ю. Г. Наконечна,
- А. В. Хоменко, К. В. Кострова // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. ХДУХТ, Харків. – 2011. – Ч. 1. – С. 157.
- Павлюк, Р. Ю. Інноваційні кріогенні технології отримання дрібнодисперсних пряно-ароматичних добавок з рекордним вмістом БАР [Текст] / Р. Ю. Павлюк [та ін.] // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, Харків. – 2012. – Вип. 131. – С. 244-250.
- Pavljuk, R. (2003). The new generation of dairy products for boosting immunity. Collection of Scientific Papers KSUFTT, Part 1, 93-99.
- Pavljuk, R. Development of technology for canned of vitamins phytoadditives and their use in food preventative of action. (1996). Dissertation of Doctor of Technical Sciences, 446.
- Pogars'ka, V. The scientific substantiation of technology carotenoid and chlorophyll-containing finely dispersed of herbal supplements. (2012). Dissertation of Doctor of Technical Sciences, 472.
- Pavljuk, R., Pogars'ka, V., Berestova, A. (2010). The innovative technology of functional tonic drinks and dressings with milk whey and dressings with milk whey and nanostructured vegetable puree. Collection of Scientific Papers ONAFT, T. 2, Vyp. 38, 239-244.
- Pogarskaja, V., Cherevko, A., Pavljuk, R. (2007). The new technology of functional health products : monograph. 262.
- Pavljuk, R., Nakonechna, Ju., Khomenko, A. (2011). The innovative technology of sauces-dressings for health food using a additives of spicy vegetables and secondary raw milk. Collection of Scientific Papers KSUFTT, 26-35.
- Hramcov, A., Vasilisin, S. (2003). Industrial processing of secondary raw materials, 100.
- Khomenko, A., Nakonechna, Ju., Pavljuk, R. (2013). Biotechnology of fermented drinks on the basis of buttermilk that use nanostructured additives from spicy vegetables. The economy and technologies in the innovative development of the society of the XXI century, Saint Petersburg, 127-130.
- Pavljuk, R., Nakonechna, Ju., Khomenko, A., Kostrova, K. (2011). New directions of use buttermilk in the health food. Abstracts of all-Ukrainian scientific-practical conference KSUFTT, Part 1, 157.
- Pavljuk, R. (2012). Innovative cryogenic technology for finely dispersed spicy-aromatic additives with a record containing BAS. Herald Kharkiv Petro Vasylenko National Technical University of Agrikulture, 244-250.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Раїса Юріївна Павлюк, Вікторія Вадимівна Погарська, Андрій Володимирович Хоменко, Катерина Валеріївна Кострова
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.