Розробка системи рідинного охолодження для мікрохвильових установок промислового призначення

Автор(и)

  • Irina Boshkova Інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. Мартиновського Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0001-5989-9223
  • Alexandr Titlov Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0003-1908-5713
  • Natalya Volgusheva Інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. Мартиновського Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0002-9984-6502
  • Natalia Kolesnychenko Військова академія м. Одеси вул. Фонтанська дорога, 10, м. Одеса, Україна, 65009, Україна https://orcid.org/0000-0002-2851-8050
  • Tetiana Sagala Інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. Мартиновського Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Україна https://orcid.org/0000-0003-3569-7920

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.175470

Ключові слова:

система охолодження, анод, магнетрон, термічний опір, теплоносій, коефіцієнт тепловіддачі

Анотація

Розглядається питання забезпечення теплового режиму анодного блоку магнетрона шляхом заміни системи повітряного охолодження на систему рідинного охолодження. Стверджується, що система рідинного охолодження найбільш підходяща для магнетронів, які в даний час передбачають систему повітряного охолодження, однак не розраховані на тривалу роботу в складі промислових мікрохвильових установок. Організація системи рідинного охолодження дозволить магнетрон працювати тривалий час без перегріву і в сприятливих умовах, при яких виключено забивання частинками і пилом поверхні теплообміну і виникнення перегріву поверхні анодного блоку. Основним елементом розроблюваної системи рідинного охолодження є сорочка охолодження, що представляє собою кільцевий канал з теплопровідного матеріалу. Сорочка охолодження кріпиться безпосередньо на анодний блок, при цьому ступінь стиснення поверхонь і товщина повітряного зазору повинні забезпечити мінімальне сумарне термічний опір. Для визначення коефіцієнтів тепловіддачі отримана емпірична залежність, яка відображає той факт, що при охолодженні анодного блоку раціональними є в'язкі і перехідні режими руху. Визначено основні теплові характеристики процесу охолодження, що включають коефіцієнт теплопередачі, зміну температури теплоносія, максимально допустиму температуру на вході. Розрахунки проведені для двох видів теплоносіїв: вода і 54 % водний розчин етиленгліколю. Запропоновано схему системи рідинного охолодження, яка передбачає охолодження від 1 до 6 магнетронів. Застосування даного схемного рішення і вибір раціональних розрахункових режимних дозволяє вирішити проблему підвищення ефективності виробництва і надійності роботи мікрохвильової техніки

Біографії авторів

Irina Boshkova, Інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. Мартиновського Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Доктор технічних наук, доцент

Кафедра теплоенергетики та трубопровідного транспорту енергоносіїв

Alexandr Titlov, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри

Кафедра теплоенергетики та трубопровідного транспорту енергоносіїв

Natalya Volgusheva, Інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. Мартиновського Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра теплоенергетики та трубопровідного транспорту енергоносіїв

Natalia Kolesnychenko, Військова академія м. Одеси вул. Фонтанська дорога, 10, м. Одеса, Україна, 65009

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра матеріально-технічного забезпечення

Tetiana Sagala, Інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. Мартиновського Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра теплоенергетики та трубопровідного транспорту енергоносіїв

Посилання

  1. Okeke, C., Abioye, A. E., Omosun, Y. (2014). Microwave heating application in food processing. IOSR Journal of Electrical and Electronics Engineering, 9 (4), 29–34.
  2. Bykov, Y. V., Egorov, S. V., Eremeev, A. G., Plotnikov, I. V., Rybakov, K. I., Semenov, V. E. et. al. (2012). Fabrication of metal-ceramic functionally graded materials by microwave sintering. Inorganic Materials: Applied Research, 3 (3), 261–269. doi: https://doi.org/10.1134/s2075113312030057
  3. El-Naggar, S. M., Mikhaiel, A. A. (2011). Disinfestation of stored wheat grain and flour using gamma rays and microwave heating. Journal of Stored Products Research, 47 (3), 191–196. doi: https://doi.org/10.1016/j.jspr.2010.11.004
  4. Puligundla, P. (2013). Potentials of Microwave Heating Technology for Select Food Processing Applications - a Brief Overview and Update. Journal of Food Processing & Technology, 04 (11). doi: https://doi.org/10.4172/2157-7110.1000278
  5. Burdo, O. G., Syrotyuk, I. V., Alhury, U., Levtrinska, J.O. (2016). Microwave Energy, as an Intensification Factor in the Heat-Mass Transfer and the Polydisperse Extract Formation. Problemele energeticii regionale, 1 (36), 59–71.
  6. Mujumdar, A. S. (Ed.) (2014). Handbook of Industrial Drying. CRC Press, 1348. doi: https://doi.org/10.1201/b17208
  7. Tikhonov, V. N., Ivanov, I. A., Kryukov, A. E., Tikhonov, A. V. (2015). Low cost microwave generators for plasma torches. Prikladnaya fizika, 5, 102–106.
  8. Pozar, D. M. (2012). Microwave Engineering. Wiley, 756.
  9. Bole, A., Wall, A., Norris, A. (2014). The Radar System – Technical Principles. Radar and ARPA Manual, 29–137. doi: https://doi.org/10.1016/b978-0-08-097752-2.00002-7
  10. Azarenkov, B. I., Kutsenko, A. S. (2013). Metodika i algoritm inzhenernogo rascheta temperaturnogo rezhima radioehlektronnoy apparatury. Visnyk natsionalnoho tekhnichnoho universytetu KhPI, 2 (976), 22–29.
  11. Churyumov, G. I., Ehkezli, A. I. (2012). Modelirovanie chastotnyh harakteristik magnetrona s dvumya vyvodami ehnergii. Prikladnaya radioehlektronika, 11 (1), 63–71.
  12. Lee, Y.-S., Lee, J.-S. (2003). A study on the cooling system of low power magnetron by using the natural convection heat transfer. 4th IEEE International Conference on Vacuum Electronics, 2003. doi: https://doi.org/10.1109/ivec.2003.1286123
  13. Park, D. H., Seo, E. R., Kwon, M. K., Lee, C. S. (2019). A study on thermal fluid flow of magnetron cooling for microwave oven. Journal of Mechanical Science and Technology, 33 (4), 1915–1923. doi: https://doi.org/10.1007/s12206-019-0342-x
  14. Aleksandrenkov, V. P. (2012). Issledovanie ehffektivnosti intensifikatsii teplootdachi v kol'tsevom kanale pri tsentral'nom teplopodvode. Vestnik MGTU im. N. Eh. Baumana. Ser.: Mashinostroenie, 4, 43–50.
  15. Boltenko, E. A., Varava, A. N., Dedov, A. V., Zakharenkov, A. V., Komov, A. T., Malakhovskii, S. A. (2015). Investigation of heat transfer and pressure drop in an annular channel with heat transfer intensifiers. Thermal Engineering, 62 (3), 177–182. doi: https://doi.org/10.1134/s0040363615030017
  16. Dirker, J., Meyer, J. P. (2005). Convective Heat Transfer Coefficients in Concentric Annuli. Heat Transfer Engineering, 26 (2), 38–44. doi: https://doi.org/10.1080/01457630590897097

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-08-09

Як цитувати

Boshkova, I., Titlov, A., Volgusheva, N., Kolesnychenko, N., & Sagala, T. (2019). Розробка системи рідинного охолодження для мікрохвильових установок промислового призначення. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(5 (100), 65–70. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.175470

Номер

Розділ

Прикладна фізика