Товарознавча експертиза сухих харчових сумішей для спортсменів

Автор(и)

  • В. Г. Пащенко Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вул. Оборонна, 2, м. Луганськ, Україна, 91011, Україна
  • Л. І. Сєногонова Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вул. Оборонна, 2, м. Луганськ, Україна, 91011, Україна
  • А. С. Становіхіна Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вул. Оборонна, 2, м. Луганськ, Україна, 91011, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1811

Ключові слова:

Cпеціальні продукти для спортсменів, експертиза, якість, споживачі

Анотація

У статті наведені результати проведеної товарознавчої експертизи сухих харчових сумішей для спортсменів, які реалізуються в м. Луганськ, з метою розробки програми ХАССП для підприємств-виробників, створення нових продуктів і підвищення конкурентоспроможності

Біографії авторів

В. Г. Пащенко, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вул. Оборонна, 2, м. Луганськ, Україна, 91011

Доктор медичних наук, професор

Кафедра фізичної реабілітації та валеології

Л. І. Сєногонова, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вул. Оборонна, 2, м. Луганськ, Україна, 91011

Старший викладач

Кафедра товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів

А. С. Становіхіна, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вул. Оборонна, 2, м. Луганськ, Україна, 91011

Магістрант

Кафедра товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів

Посилання

  1. Мусабеков С.М. Питание и адаптация организма спортсменов / C.М. Мусабеков // Пищевая промышленность – 1991. - №2. – C. 42-43.
  2. Полиевский С. А. Основы индивидуального и коллективного питания спортсменов / С. А. Полиевский. – М. : Физкультура и спорт, 2005. – 384 с.
  3. Рогозин В.А. Питание спортсменов / В. А. Рогозкин, А. И. Пшендин, Н. Н. Шишина – М. : ФиС, 1989. – 160 c.
  4. Lineback D. R. Nutrition and athletes // J. Chem. Educ. – 1984. – 61, № 6. – P. 536–539.
  5. Buskirk E. R. Some nutritional considerations in the conditioning old athletes // Ann. Rev. Nutr. Palo Alto, Californ. – 1981. – V. 1. – P. 319 – 350.Питание юных спортсменов / Под ред. Л.А.Мостовой. – К.: Здоров'я, 1989. —112 с.
  6. Калинский М. И. Рациональное питание спортсменов / М. И. Калинский, А. И. Пшендин. – К. : Здоров’я, 1985. – 128 с.
  7. Концентраты пищевые. Методы определения органолептических показателей, готовности концентратов к употреблению и оценки дисперсності суспензии. ГОСТ 15113.3–77. – [Чинний від 1979–01–01]. – М. : Издательство стандартов, 1984. – 12 с.
  8. Концентраты пищевые. Методы определения влаги. ГОСТ 15113.4-77. – [Чинний від 1979–01–01]. – М. : Издательство стандартов, 1984. – 17 с.
  9. Концентраты пищевые. Методы определения качества упаковки, массы нетто, объемной массы, отдельных компонентов, размера отдельных компонентов, размера отдельных видов продукта и крупности помола. ГОСТ 15113.1-77. – [Чинний від 1979–01–01]. – М. : Издательство стандартов, 1984. – 13 с.

##submission.downloads##

Як цитувати

Пащенко, В. Г., Сєногонова, Л. І., & Становіхіна, А. С. (2012). Товарознавча експертиза сухих харчових сумішей для спортсменів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(6(50), 54–58. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.1811

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв