Визначення і обґрунтування споживчих властивостей взуття

Автор(и)

  • Анатолий Семенович Зенкін Київський національний університет технології і дизайну вул. Немировича-Данченка, 2, м. Київ, Україна, 01011, Україна
  • Ганна Іванівна Хімічева Київський національний університет технології і дизайну вул. Немировича-Данченка, 2, м. Київ, Україна, 01011, Україна
  • Валентин Іванович Хімич Мукачівський державний університет вул. Ужгородська, 26, м. Мукачево, Україна, 89600, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.18482

Ключові слова:

якість взуття, конкурентоспроможність, методи контролю, матеріали, сировина, споживчі властивості

Анотація

В роботі зазначено, що для підвищення якості і конкурентоспроможності вітчизняного взуття потрібно чітко відслідковувати і контролювати його споживчі властивості. Для цього встановлені і наведені принципи і підходи визначення та обґрунтування споживчих властивостей любого виду взуття. Проаналізовано фактори, що впливають на якість споживчих властивостей вітчизняного взуття і запропоновано методи їх контролю та визначення.

Біографії авторів

Анатолий Семенович Зенкін, Київський національний університет технології і дизайну вул. Немировича-Данченка, 2, м. Київ, Україна, 01011

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедрою

Кафедра метрології, стандартизації та сертифікації

Ганна Іванівна Хімічева, Київський національний університет технології і дизайну вул. Немировича-Данченка, 2, м. Київ, Україна, 01011

Доктор технічних наук, професор

Кафедра метрології, стандартизації та сертифікації

Валентин Іванович Хімич, Мукачівський державний університет вул. Ужгородська, 26, м. Мукачево, Україна, 89600

Старший викладач

Кафедра легкої промисловості

Посилання

  1. Томашева, Р. Н. Конфекционирование материалов для обуви [Текст]: курс лекций / Р. Н. Томашева. – Витебск: УО «ВГТУ», 2010. – 117 с.
  2. Краснов, Б. Я. Материалы для изделий из кожи [Текст]: учеб. для сред. учеб. заведений лег. пром-сти / Б. Я. Краснов; 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Легпромбытиздат, 1995. – 344 с.
  3. Зурабян, К. М. Отделка кож [Текст] / К. М. Зурабян, Л. І. Байдакова. – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984. – 184 с.
  4. Хімічева, Г. І. Контроль якості шкіряного напівфабрикату на етапі дублення [Текст] / Г. І. Хімічева, Г. І. Голосна // Восточно-Европейський журнал передовых технологий. – 2013. – № 3/3 (63) – С. 34-36.
  5. ДСТУ ISO/TR 3836-2001. Розміри взуття. Система класифікації за повнотою [Текст]. – Введ. 2003-01-01. – К.: Держспоживстандарт, 2003. – 6 с.
  6. ГОСТ 28371-89. Обувь. Определение сортности [Текст]. – Введ. 1991-07-01. – К.: Держспоживстандарт, 1991. – 4 с.
  7. ДСТУ 2158-93. Взуття. Дефекти. Терміни та визначення[Текст]. – Введ. 1994-01-01. – К.: Держспоживстандарт, 1994. – 41 с.
  8. Закон України «Про захист прав споживачів» №1024-ХІІ-ВВР від 12.05.98 р.
  9. ДСТУ 3485-96. Взуття. Номенклатура показників якості [Текст]. – Введ. 1998-01-01. – К.: Держспоживстандарт, 1998. – 16 с.
  10. Беляев, Л. С. Современные методы оценки качества обуви и обувных материалов [Текст]: учебник для ВУЗов / Л. С. Беляев, Е. Я. Михеева. – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984. – 248 с.
  11. Tomasheva, R. N. (2010). Selection of materials for shoes: Lectures. Vitebsk, Russia. 117.
  12. Krasnov, B. J. (1995). Materials for leather goods. Moscow, Russia: Lehprombytizdat. 344.
  13. Zurabian, K. M. (1984). Leather trim. Moscow, USSR. Light and Food Industry. 184.
  14. Himicheva, A. I. (2013). Quality control at the stage of semi-finished leather. East-European Journal Enterprise technologies, 3/3 (63), 34-36.
  15. DSTU ISO/TR 3836-2001. (2001). Shoe sizes. Grading of completeness. Kyiv, Ukraine. 6.
  16. GOST 28371-89. (1989). Shoes. Determination grade. Kyiv, USSR. 4.
  17. DSTU 2158-93. (1994). Shoes. Defects. Terms and definitions. Kyiv, Ukraine. 41.
  18. The Law of Ukraine "On Consumer Rights Protection» № 1024-XII-BD on 12.05.98
  19. DSTU 3485-96. (1998). Shoes. Nomenclature of quality. Kyiv, Ukraine. 16.
  20. Beliaiev, L. S. (1984). Modern methods for assessing the quality of shoes and shoe materials. Moscow, USSR. Light and Food Industry. 248.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-10-31

Як цитувати

Зенкін, А. С., Хімічева, Г. І., & Хімич, В. І. (2013). Визначення і обґрунтування споживчих властивостей взуття. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(3(65), 24–26. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2013.18482

Номер

Розділ

Процеси управління