Исследование энергоэффективности процесса сушки на основании энтро-пийного баланса модельной системы

Автор(и)

  • Николай Михайлович Цуркан Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харьков, Украина, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.2319

Ключові слова:

Процес сушіння, енергоэфективність, рівняння балансу ентропії

Анотація

Розглянуто питання визначення шляхів підвищення енергоэфективності процесу сушіння на підставі аналізу ентропійного балансу модельної термодинамічної системи

Біографія автора

Николай Михайлович Цуркан, Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харьков, Украина, 61051

Кандидат технических наук, доцент

Кафедра энергетики и физики

Посилання

  1. Погожих, Н. И. Процес сушіння як енергоефективний перехід термоди-намічної системи у стан рівноваги [Текст] / Н. И. Погожих, Н. М. Цуркан // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного госпо-дарства і торгівлі: Зб. наук. праць/ Редкол.: О.І. Черевко (відпов. ред.) та ін.; Харк. Держ. Ун-т харчування та торгівлі. – Харків, 2009. – Вип. 1(9). – с. 172-179.
  2. Дьямарти, И. Неравновесная термодинамика [Текст] : пер. с англ. – М. В. Коробов; М. : Изд. «МИР», 1974. – 304с.

##submission.downloads##

Як цитувати

Цуркан, Н. М. (2012). Исследование энергоэффективности процесса сушки на основании энтро-пийного баланса модельной системы. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(8(54), 6–9. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2011.2319

Номер

Розділ

Енергозберігаючі технології та обладнання