Розробка конструкції і визначення режимних характеристик зерносушарки на базі термосифонів

Автор(и)

  • Ігор Віталійович Безбах Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції, Україна https://orcid.org/0000-0002-2353-1811
  • Олександр Вікторович Зиков Одеська національна академія харчових технологій, Україна https://orcid.org/0000-0001-8345-1015
  • Всеволод Петрович Мординський Одеська національна академія харчових технологій, Україна https://orcid.org/0000-0002-2762-5225
  • Петро Ігорович Осадчук Одеська національна академія харчових технологій, Україна https://orcid.org/0000-0003-3312-0669
  • Людмила Юріївна Філіпова Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції, Україна https://orcid.org/0000-0003-2884-3440
  • Валентина Миколаївна Бандура Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна https://orcid.org/0000-0001-8074-3020
  • Ігор Іванович Яровий Механіко-технологічний фаховий коледж, Україна https://orcid.org/0000-0003-2278-5075
  • Олена Іванівна Маренченко Механіко-технологічний професійний коледж, Україна https://orcid.org/0000-0003-0132-0359

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.253977

Ключові слова:

термосифони, сушіння зернових, питомі енерговитрати, параметри повітря, коефіцієнти тепловіддачі, екологічність

Анотація

Енергоспоживання, екологія, якість продукту у процесах сушіння зернових – актуальні проблеми. Необхідно приділити увагу розробці нових конструкцій енергоефективних зерносушарок.

Розроблено конструкцію енергоефективної зерносушарки на базі термосифонів, енерговитрати складають 3,5…6,8 МДж/кг залежно від температури поверхні та витрат повітря. Сушарка містить шаровий підігрівач, сушильну камеру, теплогенератор, калорифер, норію для завантаження продукту, вентилятори. Конструктивні особливості сушарки дозволяють проводити процес сушіння без безпосереднього контакту газів згоряння та продукту.

Проведено оцінку ефективності розробленої конструкції за такими показниками як: коефіцієнти тепловіддачі до зернового потоку; питомі енерговитрати; вологовміст, відносна вологість повітря, що видаляється із сушарки.

Значення коефіцієнтів тепловіддачі до зернового потоку змінюються в межах 36…58 Вт/м2×К при швидкостях 2,5…8 мм/с. Збільшення швидкості потоку в 3,2 рази призводить до збільшення коефіцієнта тепловіддачі у 1,6 рази.

Вологовміст повітря на виході з сушарки сягає 60 г/кг, при цьому відносна вологість – 90 %, що в кілька разів вище за параметри для конвективних шахтних зерносушарок.

Енерговитрати на сушіння при температурі поверхні термосифонів Tп=142,9 °С для різних витрат зерна наближаються до мінімуму. Енерговитрати нижче існуючих конвективних сушарок.

На нагрівання зерна в сушарці витрачається 21 %, випаровування вологи 54 %, втрати 23,6 %. Якщо вважати корисною енергію, що витрачається на випаровування вологи, то ККД конвективних сушарок становить лише 40 %, сушарки з термосифонами – 54,1 %.

Очікується, що розроблена конструкція стане рішенням для дрібних фермерів у процесі післязбирального сушіння

Біографії авторів

Ігор Віталійович Безбах, Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції

Доктор технічних наук, старший науковий співробітник

Олександр Вікторович Зиков, Одеська національна академія харчових технологій

Доктор технічних наук

Кафедра "Процесів, обладнання та енергетичного менеджменту"

Всеволод Петрович Мординський, Одеська національна академія харчових технологій

Кандидат технічних наук

Кафедра "Процесів, обладнання та енергетичного менеджменту"

Петро Ігорович Осадчук, Одеська національна академія харчових технологій

Доктор технічних наук, доцент

Кафедра електромеханіки та мехатроніки

Людмила Юріївна Філіпова, Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції

Директор

Валентина Миколаївна Бандура, Національний університет біоресурсів і природокористування України

Доктор технічних наук, професор

Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму

Ігор Іванович Яровий, Механіко-технологічний фаховий коледж

Кандидат технічних наук, викладач

Олена Іванівна Маренченко, Механіко-технологічний професійний коледж

Кандидат технічних наук, викладач вищої категорії

Посилання

  1. Tracking Industry 2020. Available at: https://www.iea.org/reports/tracking-industry-2020
  2. Ononogbo, C., Nwufo, O. C., Nwakuba, N. R., Okoronkwo, C. A., Igbokwe, J. O., Nwadinobi, P. C., Anyanwu, E. E. (2021). Energy parameters of corn drying in a hot air dryer powered by exhaust gas waste heat: An optimization case study of the food-energy nexus. Energy Nexus, 4, 100029. doi: https://doi.org/10.1016/j.nexus.2021.100029
  3. Beigi, M. (2016). Energy efficiency and moisture diffusivity of apple slices during convective drying. Food Science and Technology, 36 (1), 145–150. doi: https://doi.org/10.1590/1678-457x.0068
  4. Wang, H., Mustaffar, A., Phan, A. N., Zivkovic, V., Reay, D., Law, R., Boodhoo, K. (2017). A review of process intensification applied to solids handling. Chemical Engineering and Processing: Process Intensification, 118, 78–107. doi: https://doi.org/10.1016/j.cep.2017.04.007
  5. Amer, B. M. A., Hossain, M. A., Gottschalk, K. (2010). Design and performance evaluation of a new hybrid solar dryer for banana. Energy Conversion and Management, 51 (4), 813–820. doi: https://doi.org/10.1016/j.enconman.2009.11.016
  6. Ononogbo, C. (2020). Equipment Sizing and Method for the Application of Exhaust Gas Waste Heat to Food Crops Drying Using a Hot Air Tray Dryer. Indian Journal of Science and Technology, 13 (5), 502–518. doi: https://doi.org/10.17485/ijst/2020/v13i05/145593
  7. Alit, I. B., Susana, I. G. B., Mara, I. M. (2021). Thermal characteristics of the dryer with rice husk double furnace - heat exchanger for smallholder scale drying. Case Studies in Thermal Engineering, 28, 101565. doi: https://doi.org/10.1016/j.csite.2021.101565
  8. Burdo, O., Bezbakh, I., Kepin, N., Zykov, A., Yarovyi, I., Gavrilov, A. et. al. (2019). Studying the operation of innovative equipment for thermomechanical treatment and dehydration of food raw materials. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (101)), 24–32. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.178937
  9. Chan, C. W., Siqueiros, E., Ling-Chin, J., Royapoor, M., Roskilly, A. P. (2015). Heat utilisation technologies: A critical review of heat pipes. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 50, 615–627. doi: https://doi.org/10.1016/j.rser.2015.05.028
  10. Carvajal-Mariscal, I., De León-Ruíz, J. E., Belman-Flores, J. M., Salazar-Huerta, A. (2022). Experimental evaluation of a thermosyphon-based waste-heat recovery and reintegration device: A case study on low-temperature process heat from a microbrewery plant. Sustainable Energy Technologies and Assessments, 49, 101760. doi: https://doi.org/10.1016/j.seta.2021.101760
  11. Mathew, A. A., Thangavel, V. (2021). A novel thermal energy storage integrated evacuated tube heat pipe solar dryer for agricultural products: Performance and economic evaluation. Renewable Energy, 179, 1674–1693. doi: https://doi.org/10.1016/j.renene.2021.07.029
  12. Mustaffar, A., Phan, A., Boodhoo, K. (2018). Hybrid heat pipe screw dryer: A novel, continuous and highly energy-efficient drying technology. Chemical Engineering and Processing - Process Intensification, 128, 199–215. doi: https://doi.org/10.1016/j.cep.2018.04.035
  13. Gaponiuk, I. (2017). Improvement of grain drying technology through the rapid grain heating and heat recuperation of wet gases. Ukrainian Journal of Food Science, 5 (1). doi: https://doi.org/10.24263/2310-1008-2017-5-1-7
  14. Tiusanen, M. J., Jokiniemi, H. T., Hautala, M. I. (2013). Grain dryer temperature optimisation with simulation and a test dryer. IFAC Proceedings Volumes, 46 (18), 12–17. doi: https://doi.org/10.3182/20130828-2-sf-3019.00025
  15. Ropelewska, E. (2018). Effect of grinding on thermal properties of wheat grain. Journal of Consumer Protection and Food Safety, 14 (2), 139–146. doi: https://doi.org/10.1007/s00003-018-1200-y
  16. GOST ISO 712-2015. Cereals and cereal products. Determination of moisture content. Reference method. Available at: https://docs.cntd.ru/document/1200124060

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-04-30

Як цитувати

Безбах, І. В., Зиков, О. В., Мординський, В. П., Осадчук, П. І., Філіпова, Л. Ю., Бандура, В. М., Яровий, І. І., & Маренченко, О. І. (2022). Розробка конструкції і визначення режимних характеристик зерносушарки на базі термосифонів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(8 (116), 54–61. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.253977

Номер

Розділ

Енергозберігаючі технології та обладнання