Дослідження змін вмісту каротиноїдів та вітаміну С фруктових начинок за різних температур зберігання

Автор(и)

  • А.М. Одарченко Кафедра товарознавства в митній справі Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна
  • А.О. Пак Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна
  • Аліна Володимирівна Євтушенко Кафедра товарознавства в митній справі Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2600

Ключові слова:

начинка, каротиноїди, вітамін С

Анотація

Досліджено зміни вмісту каротиноїдів та вітаміну С фруктових начинок за температур зберігання -18, -35, -50°С. Отримано спектри поглинання начинок свіжоприготовлених та після зберігання протягом 9 міс. за даних температур. Визначено вміст вітаміну С. Встановлено раціональну температуру зберігання.

Біографії авторів

А.М. Одарченко, Кафедра товарознавства в митній справі Харківський державний університет харчування та торгівлі

Кандидат технічних наук, доцент

А.О. Пак, Кафедра енергетики та фізики Харківський державний університет харчування та торгівлі

Кандидат технічних наук, ст. викладач

Аліна Володимирівна Євтушенко, Кафедра товарознавства в митній справі Харківський державний університет харчування та торгівлі

Аспірант

Посилання

  1. Метлицкий Л. В. Основы биохимии плодов и овощей / Метлицкий Л. В. – М.: Экономика, 1976. – 150 с.
  2. Дональд К. Тресслер Консервирование плодов, плодовых соков и овощей замораживанием / Дональд К. Тресслер, Клиффорд Ф. Эверс. – , М.: Пищепромиздат. – 1937. – 250 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-01-29

Як цитувати

Одарченко, А., Пак, А., & Євтушенко, А. В. (2010). Дослідження змін вмісту каротиноїдів та вітаміну С фруктових начинок за різних температур зберігання. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(6(43), 65–68. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2010.2600

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв