Зброджування зернового сусла, одержаного на основі активованої води
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.27593Ключові слова:
електрохімічно активована вода, католіт, аноліт, спельта, сусло, бродіння, бражка, спиртАнотація
Досліджено можливість використання активованої електрохімічним способом води у технологічному процесі виробництва етанолу зі спельти та її вплив на показники сусла і бражки. Встановлено, що приготування замісу на основі активованої води дозволяє підвищити вміст сухих речовин у суслі, спирту у бражці і, відповідно, вихід спирту з тонни умовного крохмалю відносно контролю.
Посилання
- Shyian, P. L., Sosnytskyi, V. V., Oliinichuk, S. T. (2009). Innovatsiini tekhnolohii spyrtovoi promyslovosti. Teoriia i praktyka: monohr. Kiev: Vydavnychyi dim «Askaniia», 424.
- Rymareva, L. V., Overchenko, M. B., Yhnatova, N. Y., Ostanyna, E. V., Pohorzhelskaia, N. S. (2006). Povyshenie jeffektivnosti spirtovogo proizvodstva s ispol'zovaniem termotolerantnyh i osmofil'nyh ras drozhzhej. Teoreticheskie i prakticheskie aspekty razvitija spirtovoj, likerovodochnoj, fermentnoj, drozhzhevoj i uksusnoj otraslej promyshlennosti: sbornik nauchnyh trudov, Moscow: VNIIPBT, 39–43.
- Erdei, B., Barta, Z., Sipos, B., Réczey, K., Galbe, M., Zacchi, G. (2010). Research Ethanol production from mixtures of wheat straw and wheat meal, 3, 16. http://dx.doi.org/10.1186/1754-6834-3-16
- Palianytsia, L. Ia., Berezovska, N. I., Kosiv, R. B., Shvabiuk, O. V., Pankiv, N. O. (2013). Hidrofermentatyvne obroblennia spelty. Visnyk Natsionalnoho universytetu "Lvivska politekhnika". Khimiia, tekhnolohiia rechovyn ta yikh zastosuvannia, 761, 104–107.
- Lacko-Bartosova, M., Korczyk-Szabo, J., Razny, R. (2010). Triticum spelta - a specialty grain for ecological farming systems. Research Journal of Agricultural Science, 42 (1), 143–147.
- Al-Haq, M., Sugiyama, J., Isobe, S. (2005). Applications of Electrolyzed Water in Agriculture & Food Industries. Food Sci. Technol. Res., 11 (2), 135–150. http://dx.doi.org/10.3136/fstr.11.135
- Priluckij, V. I., Bahir, V. M. (1997). Jelektrohimicheski aktivirovannaja voda: anomal'nye svojstva, mehanizm biologicheskogo dejstvija. Moscow. VNIIIMT, 244.
- Aider, M., Gnatko, E., Benali, M., Plutakhin, G., Kastyuchik, A. (2012). Electro-activated aqueous solutions: Theory and application in the food industry and biotechnology. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 15, 38–49. http://dx.doi.org/10.1016/j.ifset.2012.02.002
- Hung, Y.-C., Hsu, S.-Y., Huang, Y.-W., Hwang, D.-F. (2008). Application of electrolyzed water in the food industry. Food Control, 19 (4), 329–345. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodcont.2007.08.012
- Plutahin, G. A., Fedorenko K. P., Molchanov, Ja. D. (2014). Vlijanie sposoba aktivacii vodnyh rastvorov i koncentracii v nih kisloroda na skorost' prorastanija jachmenja. Nauchnyj zhurnal KubGAU, 06 (100), 760–771.
- Fedorenko, K. P., Plutahin, G. A., Besedina, N. V., Javorstkaja, E. S. (2014). Ocenka kachestva pshenichnogo soloda, vyrashhennogo s ispol'zovaniem jelektroaktivirovannyh vodnyh rastvorov. Nauchnyj zhurnal KubGAU, 06 (100), 1494–1505.
- Kozlov, I. V. (2009). Razrabotka sposoba primenenija jelektrohimicheski aktivirovannoj vody v tehnologii piva i bezalkogol'nyh napitkov. Biotehnologija pishhevyh produktov (pivobezalkogol'naja, spirtovaja i vinodel'cheskaja promyshlennosti). MGUPP. Moscow, 25.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Наталія Олегівна Паньків, Любов Ярославівна Паляниця, Руслана Богданівна Косів, Наталія Іванівна Березовська
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.