Технологія напоїв на основі водних екстрактів шипшини, обліпихи та калини

Автор(и)

  • Тетяна Вікторівна Капліна Вищий навчальний заклад Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі" вул. Коваля, 3, м. Полтава, Україна, 36014, Україна https://orcid.org/0000-0002-8185-8580
  • Денис Анатольевич Миронов Вищий навчальний заклад Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі" вул. М. Бірюзова, 50/1, кв. 66, м. Полтава, Україна, 36007, Україна https://orcid.org/0000-0002-8185-8580

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.27659

Ключові слова:

технологія безалкогольних напоїв, вихровий шар феромагнітних частинок, водні рослинні екстракти

Анотація

В статті представлено розроблені принципові технологічні схеми отримання рослинних екстрактів, методом настоювання при постійній температурі з плодів шипшини, обліпихи та калини оброблених у вихровому шарі феромагнітних частинок, а також напоїв, морсів та фізів на їх основі. Принципові технологічні схеми використані при розробці технічних умов "Напої безалкогольні на основі рослинних екстрактів".

Біографії авторів

Тетяна Вікторівна Капліна, Вищий навчальний заклад Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі" вул. Коваля, 3, м. Полтава, Україна, 36014

Доктор технічних наук, професор

Завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

Денис Анатольевич Миронов, Вищий навчальний заклад Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі" вул. М. Бірюзова, 50/1, кв. 66, м. Полтава, Україна, 36007

Старший викладач

Кафедра загальноінженерних дисциплін

Посилання

  1. Domaretsky, V. A., Pribilsky, V. L., Mikhailov, M. G. (2005). Technology extracts, concentrates and beverage products from vegetable raw materials. Vinnitsa, 408.
  2. Kaprelyanz, L. V., Iorgachova, K. G. (2003). Functional products.Odessa. 312.
  3. Roberfroid, M. (1995). From Functional Food to Functional Food Science. Budapest, 16.
  4. Potter, D. (1991). Functional foods offer products developers new openings, 138.
  5. Mazza, Y. (1998). Functional Foods: Biochemical and Processing Aspects. Bazel, 27.
  6. Hnitsevych, V. A., Korshunova, G. F., Fedotov, N. A. (2013). Technology of beverages. Donetsk, 312.
  7. Sukmanov, V. A., Mironova,I.A. (2005). Extraction of vitamin C fruit of dog-rose under the action of high-pressure washers. Donetsk, 103–106.
  8. Pavlyuk, R. Y., Tcherevko, A. I., Pogarska, V. V. (2002). New technologies bioactive herbal supplements and their use in products immunomodulatory and radioprotective effect. Kharkiv, 205.
  9. Collection of recipes of dishes and food products for catering (2009). Kiev, 680.
  10. Collection of recipes of dishes and food products for catering (2003).St. Petersburg, 679.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-10-17

Як цитувати

Капліна, Т. В., & Миронов, Д. А. (2014). Технологія напоїв на основі водних екстрактів шипшини, обліпихи та калини. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(11(71), 34–37. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.27659

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв