Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.33116Ключові слова:
термогравіметричний аналіз, екструзія, структура крохмалю, адсорбована волога, енергія активаціїАнотація
Проведені визначення термогравіметричних показників та диференціально термічний аналіз нативних та екструдованих видів кукурудзяного, пшеничного, картопляного і тапіокового крохмалю. На основі аналізу даних здійснено порівняльну характеристику кількості адсорбційно та капілярно зв’язаної вологи досліджуваних зразків. Вивчено вплив процесу екструдування та наявності кристалічних структур крохмалю на енергію зв’язку вологи.
Посилання
- Pichkur, V. Y., Lysiy, O. V., Hrabovska, H. V., Kovbasa, V. M. (2014). Study basic physical and chemical properties swelling types of starch. Scientific papers ONAFT, 46, 148–152.
- Emeje, M. O,. Rodrigues, A. (2012). Starch: From Food to Medicin. Scientific, Health and Social Aspects of the Food Industry, 18, 355–380. doi: 10.5772/38678
- Hancock, R. D., Tarbet, B. J. (2000). The Other Double Helix—The Fascinating Chemistry of Starch. Journal of Chemical Education, 77, 988–992. doi: 10.1021/ed077p988
- Buleon, A., Bizot, H., Delage, M. M., Multon, J. L. Starch (1982). Starke, 34, 361–366.
- Imberty, A., Perez, S. (1988). A revisit to the three-dimensional structure of B-type. Biopolymers, 27, 1205–1221. doi: 10.1002/bip.360270803
- French, D. Whistler, R. L., Bemiller, J. N., Paschal, E. F. (1984). Organization of starch granules. Starch: Chemistry and Technology, 2, 183–247. doi: 10.1016/b978-0-12-746270-7.50013-6
- Cleven, R., Van den Berg, C., Van Der Plas, L. (1978). Crystal structure of hydrated potato starch. Starch-Stärke, 30, 223–228. doi: 10.1002/star.19780300703
- Kreger, D. (1951). The configuration and packing of the chain molecules of native starch as derived from X-ray diffraction of part of a single starch grain. Biochimica et Biophysica Acta, 6, 406–425. doi: 10.1016/0006-3002(50)90113-2
- Lechert, H., Rockland, L. B., Stewart, G. F. (1981). Water Activity: Zences on Food Quality. Academic Press, London, 223–245.
- Sajilata, M. G., Singhal, R. S., Kulkarni, P. R. (2006). Resistant Starch - A Review. Сomprehensive reviews in food science and food safety, 5, 1–17.
- Serap, O., Jackson, D. S. (2005). Functionality behavior of raw and extruded corn starch mixtures. Cereal Chemistry, 82, 223–227. doi: 10.1094/cc-82-0223
- Pokrovsky, V. A, Chuyko, A. A. (2001). Temperature-programmed desorption mass spectrometry and features a non-isothermal kinetics of chemical reactions on the surface of dispersed solids. Vol. 1. Кiev: Surface chemistry of silica, 79–116.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Віталій Яковлевич Пічкур
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.