Принципи купажування рослинних олій збалансованих за жирнокислотним складом
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.35997Ключові слова:
технологія, рослинні олії, купаж, суміші, рафіновані олії, нерафіновані оліїАнотація
Актуальність статті зумовлена дослідженнями, пов’язаними з питаннями створення нових купажів рослинних олій. Наведено результати досліджень жирнокислотного складу та органолептичних характеристик створених купажів. Обгрунтовано основні напрямки отримання купажованих олій з оптимальним складом і співвідношенням ПНЖК груп ω-6 і ω-3. Здійснена попередня оцінка можливості змішування різних олій між собою з метою отримання купажованих олій з оптимальним ЖКС .
Посилання
- Ahaev, V. H. (2000). Orhanyzatsyonno-yekonomycheskyi mekhanyzm obespechenyia prodovolstvennoi bezopasnosty, 15.
- Balabanov, V. S., Borysenko, E. N. (2002). Prodovolstvennaya bezopasnost: (mezhdunarodnye y vnutrennye aspekty), 544.
- Klymenko, M. M., Vinikova, L. H., Bereza, I. H. et. al. (2006). Tekhnolohiia myasa ta myasnykh produktiv: Pidruchnyk, 640.
- Radzievska, I. H. (2010). Rozrobka tekhnolohiyi kupazhovanyh tvaryno-roslynyh zhyriv pidvyshenoyi kharchovoyi tsinnosti, 172.
- Pavlova, V. A., Tytarenko, L. D., Zalyhina, V. D. (2006). Identyfikatsiya ta falsyfikatsiya prodovolchykh tovariv, 189.
- Stopskyy, V. S., Klyuchkin, V. V., Andreev, N. V. (1992). Khimiya zhyrov y produktov pererabotky zhyrovoho syrya, 286.
- Ivankyn, A. N. (2007). Zyry v sostave sovremennykh myasnykh produktov . Myasnaya industriya, 6, 8–13.
- O'Brayen, R. (2007). Zhyry i masla: Proizvodstvo, sostav i svoystva, primenenie. Shyrokova B., 752.
- Seyed, M. O., Masoud, R., Seyed, H. R., Seyed, M. H. (2010). Effect of chitosan coatings enriched with cinnamon oil on the quality of refrigerated rainbow trout. Food Chemistry, 120 (1), 193–198. doi: 10.1016/j.foodchem.2009.10.006
- Gomez, R., Alvarez-Orti, M., Pardo, J. E. (2008). Influence of the paprika type on redness loss in red line meat products. Meat Science, 80 (3), 823–828. doi: 10.1016/j.meatsci.2008.03.031
- Dyall, S. C., Michael-Titus, A. T. (2008). Neurological Benefits of Omega-3 Fatty Acids. Neuromolecular Med, 10 (4), 219–235. doi: 10.1007/s12017-008-8036-z
- Din, J. N. (2004). Omega 3 fatty acids and cardiovascular disease fishing for natural treatment. BMJ, 328 (7430), 30–35. doi: 10.1136/bmj.328.7430.30
- Bozkurt, H. (2006). Utilization of natural antioxidants: Green tea extract and Thymbra spicata oil in Turkish dry-fermented sausage. Meat Science, 73 (3), 442–450. doi: 10.1016/j.meatsci.2006.01.005
- Nechaev, A., Kochetkova, A. (2005). Rastitelnye masla funktsionalnogo naznacheniya. Maslozhyrovaya promyshlenost, 3, 20–21.
- Tyutyunnykov, B., Bukhshtab, Z., Headkyy, F., Demidov, M. (2002). Khimiya zhiriv. Kharkiv: NTU « KHPI», 422.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Оксана Анатоліївна Топчій, Євгеній Олександрович Котляр
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.