Розробка комбінованих білково-жирових емульсії для ковбас і напівфабрикатів з м’ясом птиці
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.36232Ключові слова:
сироватка молочна, крохмаль, пірогенний кремнезем, в’язкість, реологія, м'ясні продуктиАнотація
Представлено дослідження щодо можливості модифікації реологічних характеристик стандартизованих розчинів молочної сироватки, крохмалю картопляного модифікованого і крохмалю марки «Екстра» при внесенні в систему пірогенного кремнезему марки А300. Розглянуто перспективи використання комбінованих білково-жирових емульсій з їх використанням та білоквмісними наповнювачами тваринного і рослинного походження у виробництві ковбас і напівфабрикатів на основі м’яса птиці.
Посилання
- Pryanishnikov, V. V., Miklyashevski, P., Tonauer, I., Iltyakov, A. B. (2007). Production of semi-finished products of poultry meat on modern technologies [Production of poultry meat on modern technologies]. All about meat, 1, 32–36.
- Potipayeva, N. N., Gurinovich, G. V., Patrakova, I. S., Patshina, M. V. (2008). Food additive and protein preparaty of meat prducts: Tutorial [The Theory of Food additive and protein preparaty of meat prducts].Kemerovo,Russia: Ktipp, 168.
- Il'tyakov, A. V., Miklyashevsky, P., Pryanishnikov, V. V., Babicheva, Ye. V. (2006). Ispol'zovaniye belkov soy v pererabotke myasa [Coyevy belki v pererabotke myasa]. Vso o myase, 3, 10–13.
- Babych-Poberezhna, A. A.; Sabluka, P. T. (Ed.) (2012). Ekonomika svitovoho vyrobnytstva y rynok Bilka [Svitove vyrobnytstvo y rynok bilka].Kiev,Ukraine: NNTS IAE, 782.
- Pryanishnikov, V. V. (2011). Soyevye i molochnye belki v myasnykh tekhnologiyakh [Soy and dairy protein of meat technologies]. Food ingrediyenty, 2, 40–43.
- Dimitrijevic, L. R., Stepanova, T. М., Makarenkova, T. I. (2011). Dietary fiber in meat processing [Dietary fiber in meat processing]. Meat case, 4, 10–11.
- Schmiele, M., Mascarenhas, M., Barreto, A., Pollonio, M. (2014). Dietary fiber as fat substitute in emulsified and cooked meat model system [Tmulsified and cooked meat model system]. LWT – Food Science and Technology, 4, 45–52.
- Choi, Y-S, Choi, J.-H., Han, D.-J., Kim, H.-Y., Lee, M.-A., Kim, H.-W., Jeong, J.-Y., Kim, C.-J. (2011). Effects of rice bran fiber on heat-induced gel prepared with pork salt-soluble meat proteins in model system. [Gel prepared with pork salt-soluble meat proteins in model system]. Meat Science, 88 (1), 59–66. doi: 10.1016/j.meatsci.2010.12.003
- Kaprel'janc, L. V., Homich, G. A. (2012). Funkcional'nye produkty: tendencii i perspektivy [Funkcional'nye produkty]. Food science and technologies, 4, 5–8.
- Ivanitskiy, S. B., Lobanov, V., Nazarenko, S. V., Kozmava, A. V. (1998). Biologic andi tekhnologic aspekty ispol'zovaniya soy pri poluchenii pishchevykhproduktov [Ispol'zovaniye soy pri poluchenii pishchevykhproduktov].Moscow,Russia: Izv. vuzov. Food hevaya echnologies, 1, 8–13.
- Khvylya, S. I., Gabaraev, A. A., Pchelkina, V. A. (2013). Structural features of wheat fiber for meat products [Structural features of wheat fiber for meat products]. Engineering and technology of food production, 2, 21–26.
- Ivanov, S., Pasichniy, V., Strashynskyi, I., Fursik, О. (2014). Influence nanocomposites on indicator of protein producta of animal origin [Nanocomposites on indicator of protein producta of animal origin]. Lviv, Ukraine: Scientific essenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies named after S.Z. Gzhytskyj. Series “Food technologies”, 16, 3(60, 4), 57–61.
- Wang Y., Xu H., Gu H. (2009). Synthesis of raspberry-like SiO2/polystyrene nanocomposite particles via miniemulsion polymerization [SiO2/polystyrene nanocomposite particles via miniemulsion polymerization]. Journal of Nanoscience and Nanotechnology, 9 (2), 1571–1576. doi: 10.1166/jnn.2009.c205
- Antipova, L. V., Glotova, I. A., Rogov, I. A. (2001). Metody issledovaniya myasa i myasnykh produktov [Metody issledovaniya myasa i myasnykh produktov].Moscow,Russia: Kolos, 576.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Василь Миколайович Пасічний, Андрій Іванович Маринін, Олена Олексіївна Мороз, Аліна Михайлівна Гередчук
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.