Розробка процесу сушіння післяспиртової барди на інертних тілах і вивід критеріальної залежності

Автор(и)

  • Сергій Михайлович Сабадаш Сумський національний аграрний університет вул. Кірова, 160, м. Суми, Україна, 40021, Україна
  • Дмитро Дмитрович Казаков Сумський національний аграрний університет вул. Кірова, 160, м. Суми, Україна, 40021, Україна
  • Олександр Радіонович Якуба Сумський національний аграрний університет вул. Кірова, 160, м. Суми, Україна, 40021, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.38056

Ключові слова:

дисперсний матеріал, сушіння, фторопластова крихта, псевдозріджений шар

Анотація

У статті розглянуто механізм процесу сушіння післяспиртової зернової барди на інертних тілах (фторопластова крихта) у псевдозрідженому шарі. На основі аналізу фізичної моделі процесу методом подібних перетворень системи диференціальних рівнянь, отримано узагальнююче (критеріальне) рівняння, яке дозволить описати процес сушіння продукту на інертних тілах у псевдозрідженому шарі.

Біографії авторів

Сергій Михайлович Сабадаш, Сумський національний аграрний університет вул. Кірова, 160, м. Суми, Україна, 40021

Старший викладач

Кафедра інженерних технологій харчових виробництв

Дмитро Дмитрович Казаков, Сумський національний аграрний університет вул. Кірова, 160, м. Суми, Україна, 40021

Старший викладач

Кафедра інженерних технологій харчових виробництв

Олександр Радіонович Якуба, Сумський національний аграрний університет вул. Кірова, 160, м. Суми, Україна, 40021

Доктор технічних наук, професор

Кафедра інженерних технологій харчових виробництв

Посилання

  1. Toğrul, H. (2006). Suitable drying model for infrared drying of carrot. Journal of Food Engineering, 77 (3), 610–619. doi: 10.1016/j.jfoodeng.2005.07.020
  2. Abe, T., Afzal, T. (1997). Thin-Layer Infrared Radiation Drying of Rough Rice. Journal of Agricultural Engineering Research, 67 (4), 289–297. doi: 10.1006/jaer.1997.0170
  3. Doymaz, I. (2004). Convective air drying characteristics of thin layer carrots. Journal of Food Engineering, 61 (3), 359–364. doi: 10.1016/s0260-8774(03)00142-0
  4. Hatamipour, M., Mowla, D. (2002). Shrinkage of carrots during drying in an inert medium fluidized bed. Journal of Food Engineering, 55 (3), 247–252. doi: 10.1016/s0260-8774(02)00082-1
  5. Guba, O. E., Maksimenko, Ju. A., Tereshonkov, S. A. (2010). Razrabotka racional'nyh sposoba konvektivnoj sushki dlja zhidkih produktov v dispergirovannom sostojanii i konstrukcii dlja ego osushhestvlenija. Pishhevaja promyshlennost', 10, 24–28.
  6. Anatazevich, V. I. (2000). Sushka pishhevyh produktov. Moscow: DeLi, 296.
  7. Poperechnyj, A. N. (Ed.) (2007). Tehnika i tehnologija pishhevyh proizvodstv. Dokladi VI mezhdunarodnoi nauchno-tehnicheskoi konferentcii. Mogilev, 237.
  8. Zholner, I., Sosnyc'kyj, V., Olijnychuk, S. (2004). Suha zernova barda. Harchova i pererobna promyslovist', 3, 15–17.
  9. Pogozhyh, M. I., Potapov, V. O., Curkan, M. M. (2008). Tehnologija sushinnja harchovoi' syrovyny. Kharkiv State University of Food Technology and Trade, 229.
  10. Doslidzhennja procesu sushinnja spyrtovoi' bardy v psevdozridzhenomu shari (2009). Visnyk Harkivs'kogo nacional'nogo tehnichnogo universytetu sil's'kogo gospodarstva im. Petra Vasylenka. Kharkiv, 192–196.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-02-24

Як цитувати

Сабадаш, С. М., Казаков, Д. Д., & Якуба, О. Р. (2015). Розробка процесу сушіння післяспиртової барди на інертних тілах і вивід критеріальної залежності. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(6 (73), 65–70. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.38056