Розробка процесу сушіння післяспиртової барди на інертних тілах і вивід критеріальної залежності
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.38056Ключові слова:
дисперсний матеріал, сушіння, фторопластова крихта, псевдозріджений шарАнотація
У статті розглянуто механізм процесу сушіння післяспиртової зернової барди на інертних тілах (фторопластова крихта) у псевдозрідженому шарі. На основі аналізу фізичної моделі процесу методом подібних перетворень системи диференціальних рівнянь, отримано узагальнююче (критеріальне) рівняння, яке дозволить описати процес сушіння продукту на інертних тілах у псевдозрідженому шарі.
Посилання
- Toğrul, H. (2006). Suitable drying model for infrared drying of carrot. Journal of Food Engineering, 77 (3), 610–619. doi: 10.1016/j.jfoodeng.2005.07.020
- Abe, T., Afzal, T. (1997). Thin-Layer Infrared Radiation Drying of Rough Rice. Journal of Agricultural Engineering Research, 67 (4), 289–297. doi: 10.1006/jaer.1997.0170
- Doymaz, I. (2004). Convective air drying characteristics of thin layer carrots. Journal of Food Engineering, 61 (3), 359–364. doi: 10.1016/s0260-8774(03)00142-0
- Hatamipour, M., Mowla, D. (2002). Shrinkage of carrots during drying in an inert medium fluidized bed. Journal of Food Engineering, 55 (3), 247–252. doi: 10.1016/s0260-8774(02)00082-1
- Guba, O. E., Maksimenko, Ju. A., Tereshonkov, S. A. (2010). Razrabotka racional'nyh sposoba konvektivnoj sushki dlja zhidkih produktov v dispergirovannom sostojanii i konstrukcii dlja ego osushhestvlenija. Pishhevaja promyshlennost', 10, 24–28.
- Anatazevich, V. I. (2000). Sushka pishhevyh produktov. Moscow: DeLi, 296.
- Poperechnyj, A. N. (Ed.) (2007). Tehnika i tehnologija pishhevyh proizvodstv. Dokladi VI mezhdunarodnoi nauchno-tehnicheskoi konferentcii. Mogilev, 237.
- Zholner, I., Sosnyc'kyj, V., Olijnychuk, S. (2004). Suha zernova barda. Harchova i pererobna promyslovist', 3, 15–17.
- Pogozhyh, M. I., Potapov, V. O., Curkan, M. M. (2008). Tehnologija sushinnja harchovoi' syrovyny. Kharkiv State University of Food Technology and Trade, 229.
- Doslidzhennja procesu sushinnja spyrtovoi' bardy v psevdozridzhenomu shari (2009). Visnyk Harkivs'kogo nacional'nogo tehnichnogo universytetu sil's'kogo gospodarstva im. Petra Vasylenka. Kharkiv, 192–196.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Сергій Михайлович Сабадаш, Дмитро Дмитрович Казаков, Олександр Радіонович Якуба
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.