Результати досліджень потенціометричних та оптичних характеристик вин шабського теруару
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.39791Ключові слова:
вино, виноматеріали, теруар Шабо, потенціометричні характеристики, оптичні характеристики, окисно-відновний потенціалАнотація
У роботі представлені результати дослідження потенціометричних і оптичних характеристик шампанських, білих та червоних виноматеріалів ТОВ «ПТК Шабо»(Україна). Аналітичні дані, отримані в ході досліджень, свідчать про те, що представлені зразки виноматеріалів за своїми показниками відповідають нормативним документам України.
Посилання
- Ageeva, N. M., Guguchkina, T. I., Yakuba, Y. F. (2005). Recent evaluation questions the authenticity of wines. In Wine 2005: Proceedings of the international. conf. [“Aktualnyie voprosyi otsenki autentichnosti vinogradnyih vin”, In Wine 2005: materialy mezhdunar. konf.], Kishinev, 142–143. [in Russian]
- Anikina, N. S., Zinkevych, E. L. (2013). Analysis of the quality control systems of wines in the EU and the New World. Sat. scientific. tr. [Analiz sistem kontrolya kachestva vinogradnyih vin v stranah ES i novogo sveta, sb. nauch. tr.], Ukrain. Tehnol. Academy. Crimean Dep. UTA, Yalta, 18–22. [in Russian]
- Agabalyants, G. G. (1972). Selected works on chemistry and technology of wine, champagne and cognac [Izbrannye raboty po himii i tehnologii vina, shampanskogo i konyaka]. Food industry, 266–272. [in Russian]
- Ferreira, A., Guedes de Pinho, P., Rodrigues, P., Hogg, T. (2002). Kinetics of oxidative degradation of white wines and how they are affected by selected technological parameters. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50 (21), 5919–5924. doi: 10.1021/jf0115847
- Anikina, N. S. (2014). Scientific basis of identifying the authenticity of grape wine and wine [Nauchnye osnovy identifikatsii podlinnosti vinogradnyih vinomaterialov i vin]. Yalta, 292. [in Russian]
- Danilewicz, J. (2007). Interaction of Sulfur Dioxide, Polyphenols and Oxygen in a Wine-model System: Central Role of Iron and Cooper. Am. J. Enol. Vitic., 58 (1), 53–60.
- Vitrac, X., Monti, J. P., Vercauteren, J. (2002). Direct liquid chromatographic analysis of resveratrol derivatives and flavanonols in wines with absorbance and fluorescence detection. Analytica Chimica Acta, 458 (1), 103–110. doi: 10.1016/s0003-2670(01)01498-2
- Gerzhikova, V. G., Tkachenko, O. B., Pogorelov, D. Yu. (2007). Redox processes occurring in the production of white table wine [Okislitelno-vosstanovitelnyie protsessyi, proishodyaschie pri proizvodstve belyih stolovyih vinomaterialov. Vinogradarstvo i vinodelie: sb. nauch. tr. NIViV]. «Magarach», XXXVII, 104–108. [in Russian]
- Oganesyants, L. A., Panasyuk, A. L. (2009). Technical regulation of production and turnover of wines and spirits. Regulations of the European Union [Tehnicheskoe regulirovanie proizvodstva i oborota vinodelcheskoy produktsii i spirtnyih napitkov. Reglamentyi Evropeyskogo soyuza]. Promyishlenno-konsaltingovaya gruppa «Razvitie», 200. [in Russian]
- Tkachenko, O. B., Iukuridze, V. G. (2014). Peculiarities of mineral complex of white table wine agro-climatic zone Chabot [Osobennosti sostava mineralnogo kompleksa belyih stolovyih vinomaterialov agroklima-ticheskoy zony Shabo] Pischevaya nauka i tehnologiya, 4 (29), 55–59. [in Russian]
- Schlesier, K., Fauhl-Hassek, C., Forina, M. et. al. (2009). Characterisation and determination of the geographical origin of wines. Part I: overview. European Food Research and Technology, 230 (1), 1–13. doi: 10.1007/s00217-009-1140-y
- Gergikova, V. G. (2009). Technochemical control methods in winemaking [Metody technochimiheskogo kontrolya v vinodelii]. Simferopol: Tavrida, 304. [in Russian]
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Элдар Жораевич Иукуридзе
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.