Результати досліджень потенціометричних та оптичних характеристик вин шабського теруару

Автор(и)

  • Элдар Жораевич Иукуридзе ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо» Лідерсовський бульвар, 3, м. Одеса, Україна, 65014, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.39791

Ключові слова:

вино, виноматеріали, теруар Шабо, потенціометричні характеристики, оптичні характеристики, окисно-відновний потенціал

Анотація

У роботі представлені результати дослідження потенціометричних і оптичних характеристик шампанських, білих та червоних виноматеріалів ТОВ «ПТК Шабо»(Україна). Аналітичні дані, отримані в ході досліджень, свідчать про те, що представлені зразки виноматеріалів за своїми показниками відповідають нормативним документам України.

Біографія автора

Элдар Жораевич Иукуридзе, ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо» Лідерсовський бульвар, 3, м. Одеса, Україна, 65014

кандидат технічних наук, голова правління

Посилання

  1. Ageeva, N. M., Guguchkina, T. I., Yakuba, Y. F. (2005). Recent evaluation questions the authenticity of wines. In Wine 2005: Proceedings of the international. conf. [“Aktualnyie voprosyi otsenki autentichnosti vinogradnyih vin”, In Wine 2005: materialy mezhdunar. konf.], Kishinev, 142–143. [in Russian]
  2. Anikina, N. S., Zinkevych, E. L. (2013). Analysis of the quality control systems of wines in the EU and the New World. Sat. scientific. tr. [Analiz sistem kontrolya kachestva vinogradnyih vin v stranah ES i novogo sveta, sb. nauch. tr.], Ukrain. Tehnol. Academy. Crimean Dep. UTA, Yalta, 18–22. [in Russian]
  3. Agabalyants, G. G. (1972). Selected works on chemistry and technology of wine, champagne and cognac [Izbrannye raboty po himii i tehnologii vina, shampanskogo i konyaka]. Food industry, 266–272. [in Russian]
  4. Ferreira, A., Guedes de Pinho, P., Rodrigues, P., Hogg, T. (2002). Kinetics of oxidative degradation of white wines and how they are affected by selected technological parameters. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50 (21), 5919–5924. doi: 10.1021/jf0115847
  5. Anikina, N. S. (2014). Scientific basis of identifying the authenticity of grape wine and wine [Nauchnye osnovy identifikatsii podlinnosti vinogradnyih vinomaterialov i vin]. Yalta, 292. [in Russian]
  6. Danilewicz, J. (2007). Interaction of Sulfur Dioxide, Polyphenols and Oxygen in a Wine-model System: Central Role of Iron and Cooper. Am. J. Enol. Vitic., 58 (1), 53–60.
  7. Vitrac, X., Monti, J. P., Vercauteren, J. (2002). Direct liquid chromatographic analysis of resveratrol derivatives and flavanonols in wines with absorbance and fluorescence detection. Analytica Chimica Acta, 458 (1), 103–110. doi: 10.1016/s0003-2670(01)01498-2
  8. Gerzhikova, V. G., Tkachenko, O. B., Pogorelov, D. Yu. (2007). Redox processes occurring in the production of white table wine [Okislitelno-vosstanovitelnyie protsessyi, proishodyaschie pri proizvodstve belyih stolovyih vinomaterialov. Vinogradarstvo i vinodelie: sb. nauch. tr. NIViV]. «Magarach», XXXVII, 104–108. [in Russian]
  9. Oganesyants, L. A., Panasyuk, A. L. (2009). Technical regulation of production and turnover of wines and spirits. Regulations of the European Union [Tehnicheskoe regulirovanie proizvodstva i oborota vinodelcheskoy produktsii i spirtnyih napitkov. Reglamentyi Evropeyskogo soyuza]. Promyishlenno-konsaltingovaya gruppa «Razvitie», 200. [in Russian]
  10. Tkachenko, O. B., Iukuridze, V. G. (2014). Peculiarities of mineral complex of white table wine agro-climatic zone Chabot [Osobennosti sostava mineralnogo kompleksa belyih stolovyih vinomaterialov agroklima-ticheskoy zony Shabo] Pischevaya nauka i tehnologiya, 4 (29), 55–59. [in Russian]
  11. Schlesier, K., Fauhl-Hassek, C., Forina, M. et. al. (2009). Characterisation and determination of the geographical origin of wines. Part I: overview. European Food Research and Technology, 230 (1), 1–13. doi: 10.1007/s00217-009-1140-y
  12. Gergikova, V. G. (2009). Technochemical control methods in winemaking [Metody technochimiheskogo kontrolya v vinodelii]. Simferopol: Tavrida, 304. [in Russian]

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-22

Як цитувати

Иукуридзе, Э. Ж. (2015). Результати досліджень потенціометричних та оптичних характеристик вин шабського теруару. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(10(74), 15–19. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.39791

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв