Вплив овочевих порошків на властивості млинчикового тіста і напівфабрикату
DOI:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.40022Ключові слова:
овочеві порошки, млинчикове тісто, напівфабрикат, седиментаційна стійкість, адгезія, міцність на розрив, оптимізаціяАнотація
У статті представлено результати дослідження впливу овочевих порошків на седиментаційну стійкість і адгезію млинчикового тіста та структурно-механічні властивості напівфабрикату. Проведено оптимізацію процесу тістоприготування, знайдено оптимальні дозування овочевих порошків і технологічні прийоми уведення їх до рецептурної композиції млинчикового напівфабрикату.
Посилання
- Lisyuk, G. M. (2009). Tekhnologіya boroshnyanikh konditers'kikh і khlіbobulochnikh virobіv: Navchal'niy posіbnik. Sumi, VTD «Unіversitets'ka kniga», 464.
- Strizhak, S. G. (2003). Tekhnologiya blinchikovogo polufabrikata s ispol'zovaniem uluchshayushchikh dobavok. Tekhnologiya produktov pitaniya. Kharkiv, 235.
- Vol'f, E. Yu., Ptichkina, N. M. (2011). Vliyanie poroshka tykvy na reologicheskie svoystva testa i organolepticheskie pokazateli blinchikov. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ya, 8, 20–21.
- Korzun, V. N., Antonyuk, І. Yu. (2012). Tekhnologіya mlintsevogo napіvfabrikatu funktsіonal'nogo priznachennya. Kharkіvs'kiy derzhavniy unіversitet kharchuvannya ta torgіvlі. Progresivnі tekhnіka ta tekhnologіi kharchovikh virobnitstv restorannogo gospodarstva і torgіvlі. M-vo osvіti і nauki Ukraini, Khark, derzh. un-t kharchuvannya ta torgіvlі, Kharkіv, KhDUKhT, 430.
- Drobot, V. (2011). Pogovorimo shche raz pro kharchovі dobavki ta ikh funktsіonal'nu rol' v tekhnologіchnomu protsesі. Khlіbopekars'ka і konditers'ka promislovіst' Ukraini, 5, 8–10.
- Ioana, I., Volf I., Popa V. (2011). A critical review of methods for characterization of polyphenolic. Food Chemistry, 126 (4), 1821–1835. doi: 10.1016/j.foodchem.2010.12.026
- Slavin, J. (2013). Fiber and Prebiotics: Mechanisms and Health Benefits. Nutrients, 5 (4), 1417–1435. doi: 10.3390/nu5041417
- Al-Sheraji, S. H., Ismail, A., Manap, M. Y., Mustafa, S., Yusof, R. M., Hassan, F. A. (2013). Al-Sherajia. Prebiotics as functional foods: A review. Journal of Functional Foods, 5 (4), 1542–1553. doi: 10.1016/j.jff.2013.08.009
- Sbornik retseptur blyud i kulinarnykh izdeliy dlya predpriyatiy obshchestvennogo pitaniya (1981). Moscow, 660.
- Pogozhikh, N. I. (2002). Nauchnye osnovy teorii i tekhniki sushki pishchevogo syr'ya v massoobmennykh modulyakh. Khar'kovskiy gosudarstvennyy universiteta pitaniya i torgovli, Khar'kov, 365.
- Lisyuk, G. M., Shidakova-Kamenyuka, O. G., Samohvalova, O. V., NEmIrIch, O. V., Dyakov, O. G. (2014). Osnovi naukovih doslIdzhen. Harkiv, HDUHT, 201.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Олександра Володимирівна Нєміріч, Тетяна Анатоліївна Тарасенко, Оксана Олександрівна Петруша, Оксана Миколаївна Вашека, Андрій Володимирович Гавриш, Віра Володимирівна Заєць
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.
Ліцензійний договір – це документ, в якому автор гарантує, що володіє усіма авторськими правами на твір (рукопис, статтю, тощо).
Автори, підписуючи Ліцензійний договір з ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР», мають усі права на подальше використання свого твору за умови посилання на наше видання, в якому твір опублікований. Відповідно до умов Ліцензійного договору, Видавець ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» не забирає ваші авторські права та отримує від авторів дозвіл на використання та розповсюдження публікації через світові наукові ресурси (власні електронні ресурси, наукометричні бази даних, репозитарії, бібліотеки тощо).
За відсутності підписаного Ліцензійного договору або за відсутністю вказаних в цьому договорі ідентифікаторів, що дають змогу ідентифікувати особу автора, редакція не має права працювати з рукописом.
Важливо пам’ятати, що існує і інший тип угоди між авторами та видавцями – коли авторські права передаються від авторів до видавця. В такому разі автори втрачають права власності на свій твір та не можуть його використовувати в будь-який спосіб.