Вплив овочевих порошків на властивості млинчикового тіста і напівфабрикату

Автор(и)

  • Олександра Володимирівна Нєміріч Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028, Україна https://orcid.org/0000-0002-2849-7501
  • Тетяна Анатоліївна Тарасенко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0001-9879-9575
  • Оксана Олександрівна Петруша Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028, Україна https://orcid.org/0000-0002-6009-127X
  • Оксана Миколаївна Вашека Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028, Україна https://orcid.org/0000-0003-4162-105X
  • Андрій Володимирович Гавриш Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01033, Україна https://orcid.org/0000-0003-4731-3939
  • Віра Володимирівна Заєць Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01033, Україна https://orcid.org/0000-0001-8484-3360

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.40022

Ключові слова:

овочеві порошки, млинчикове тісто, напівфабрикат, седиментаційна стійкість, адгезія, міцність на розрив, оптимізація

Анотація

У статті представлено результати дослідження впливу овочевих порошків на седиментаційну стійкість і адгезію млинчикового тіста та структурно-механічні властивості напівфабрикату. Проведено оптимізацію процесу тістоприготування, знайдено оптимальні дозування овочевих порошків і технологічні прийоми уведення їх до рецептурної композиції млинчикового напівфабрикату.

Біографії авторів

Олександра Володимирівна Нєміріч, Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра експертизи харчових продуктів

Тетяна Анатоліївна Тарасенко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кафедра загальної та харчової хімії

Оксана Олександрівна Петруша, Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028

Кандидат технічних наук

Кафедра експертизи харчових продуктів 

Оксана Миколаївна Вашека, Національний університет харчових технологій пр. Науки, 26, м. Київ, Україна, 03028

Кандидат технічних наук

Кафедра експертизи харчових продуктів 

Андрій Володимирович Гавриш, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01033

Кандидат технічних наук

Кафедра молекулярної та авангардної гастрономії

Віра Володимирівна Заєць, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01033

Кафедра молекулярної та авангардної гастрономії

Посилання

  1. Lisyuk, G. M. (2009). Tekhnologіya boroshnyanikh konditers'kikh і khlіbobulochnikh virobіv: Navchal'niy posіbnik. Sumi, VTD «Unіversitets'ka kniga», 464.
  2. Strizhak, S. G. (2003). Tekhnologiya blinchikovogo polufabrikata s ispol'zovaniem uluchshayushchikh dobavok. Tekhnologiya produktov pitaniya. Kharkiv, 235.
  3. Vol'f, E. Yu., Ptichkina, N. M. (2011). Vliyanie poroshka tykvy na reologicheskie svoystva testa i organolepticheskie pokazateli blinchikov. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ya, 8, 20–21.
  4. Korzun, V. N., Antonyuk, І. Yu. (2012). Tekhnologіya mlintsevogo napіvfabrikatu funktsіonal'nogo priznachennya. Kharkіvs'kiy derzhavniy unіversitet kharchuvannya ta torgіvlі. Progresivnі tekhnіka ta tekhnologіi kharchovikh virobnitstv restorannogo gospodarstva і torgіvlі. M-vo osvіti і nauki Ukraini, Khark, derzh. un-t kharchuvannya ta torgіvlі, Kharkіv, KhDUKhT, 430.
  5. Drobot, V. (2011). Pogovorimo shche raz pro kharchovі dobavki ta ikh funktsіonal'nu rol' v tekhnologіchnomu protsesі. Khlіbopekars'ka і konditers'ka promislovіst' Ukraini, 5, 8–10.
  6. Ioana, I., Volf I., Popa V. (2011). A critical review of methods for characterization of polyphenolic. Food Chemistry, 126 (4), 1821–1835. doi: 10.1016/j.foodchem.2010.12.026
  7. Slavin, J. (2013). Fiber and Prebiotics: Mechanisms and Health Benefits. Nutrients, 5 (4), 1417–1435. doi: 10.3390/nu5041417
  8. Al-Sheraji, S. H., Ismail, A., Manap, M. Y., Mustafa, S., Yusof, R. M., Hassan, F. A. (2013). Al-Sherajia. Prebiotics as functional foods: A review. Journal of Functional Foods, 5 (4), 1542–1553. doi: 10.1016/j.jff.2013.08.009
  9. Sbornik retseptur blyud i kulinarnykh izdeliy dlya predpriyatiy obshchestvennogo pitaniya (1981). Moscow, 660.
  10. Pogozhikh, N. I. (2002). Nauchnye osnovy teorii i tekhniki sushki pishchevogo syr'ya v massoobmennykh modulyakh. Khar'kovskiy gosudarstvennyy universiteta pitaniya i torgovli, Khar'kov, 365.
  11. Lisyuk, G. M., Shidakova-Kamenyuka, O. G., Samohvalova, O. V., NEmIrIch, O. V., Dyakov, O. G. (2014). Osnovi naukovih doslIdzhen. Harkiv, HDUHT, 201.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-22

Як цитувати

Нєміріч, О. В., Тарасенко, Т. А., Петруша, О. О., Вашека, О. М., Гавриш, А. В., & Заєць, В. В. (2015). Вплив овочевих порошків на властивості млинчикового тіста і напівфабрикату. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(10(74), 45–49. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.40022

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв