Управління якістю та безпечністю при виробництві кисломолочного сиру оздоровчого призначення

Автор(и)

  • Людмила Миколаївна Мостова Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету пров. Отакара Яроша, 8, м. Харків, Україна, 61045, Україна
  • Тетяна Валеріївна Клусович Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету Пров. Отакара Яроша, 8, м. Харків, Україна, 61045, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.41377

Ключові слова:

система ХАССП, критичні точки контролю, управління безпечністю, потенційні області ризику

Анотація

Стаття присвячена актуальній проблемі впровадження систем управління безпечністю за принципами ХАССП у закладах ресторанного господарства України для здобуття ними конкурентних переваг на перенасиченому ринку послуг гостинності. Розроблена система основних принципів та положень управління якістю та безпечністю при виробництві інноваційного кисломолочного сиру оздоровчого призначення для харчування у ЗРГ.

Біографії авторів

Людмила Миколаївна Мостова, Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету пров. Отакара Яроша, 8, м. Харків, Україна, 61045

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології та організації ресторанного бізнесу ХТЕІ КНТЕУ

Тетяна Валеріївна Клусович, Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету Пров. Отакара Яроша, 8, м. Харків, Україна, 61045

Кафедра технології та організації ресторанного бізнесу ХТЕІ КНТЕУ

Посилання

  1. Reduction of pathogens. Risk analysis and identification of critical control points (HACCP). Code of Federal regulations (CFR) Department of Rural households Islands (2004). US official. Per. 9th ed. Federal Register. Moscow: Ross. Delegation of US exports of milk.
  2. HACCP: Hazart Analysis and Critical Point. Training Curriculum; 4th edition (2001). Gainesville, Florida USA: Publication SGR120, 278.
  3. Myronyuk, G., Dorofeeva, A., Vasilenko, G. A. (2008). Handbook for SMEs dairy industry for the preparation and implementation of food safety management based on HACCP concept. Kiev: Project USA ID, 131.
  4. Bespahotnыy, G. V. (2002). Methodological Problems funktsyonyrovanyya prodovolstvennoy security system Provision country. Sbornyk dokladov mezhdunarodnoy conference "Prodovolstvennaya safety of Russia". Moscow, 145–158.
  5. Voytolovskyy, V. N. et. al. (2009). Stymulyrovanye Increase quality. L.: Lenizdat, 231.
  6. Nauchnaya Library dyssertatsyy and avtoreferatov disserCat. Available at: http://www.dissercat.com/content/povyshenie-konkurentosposobnosti-produktsii-predpriyatii-myasnoi-promyshlennosti-na-osnove-v#ixzz3XLzkweNb
  7. Generic HACCP Model for Meat and Poultry Products with Secondary Inhibitors, not shelf stable. Available at: http://www.fsis.usda.gov/index.htm (Last accessed: 25.11.2009).
  8. Vágány, J., Dunay, A., Szekely, C., Pető, I. Developmentand implementation of HACCP system in JÓZSEFMAJOR experimental and demonstrations farm, a dairy farm for fresh milk. Available at: http://www.miau.gau.hu/miau/64/jozsefmajor.doc (Last accessed: 12.09.2011).
  9. On the safety and quality of food: Law of Ukraine №771/97-BP (2973-17) as last amended on 30.05.2011.
  10. The system of food safety. Requirements for any organization of the food chain (ISO 22000: 2005, IDT): DSTUISO 22000-2007 (2007). Effective as of 2007-04-02. K: State Committee of Ukraine, 39.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-22

Як цитувати

Мостова, Л. М., & Клусович, Т. В. (2015). Управління якістю та безпечністю при виробництві кисломолочного сиру оздоровчого призначення. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(10(74), 50–57. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.41377

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв