Використання інноваційного обладнання Fryma Koruma MaxxD у виробництві майонезу

Автор(и)

  • Марія Зіновіївна Паска Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Гжицького вул. Пекарска, 50, м. Львів, Україна, 79010, Україна
  • Олександр Іванович Жук Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З. Гжицького вул. Пекарска, 50, м. Львів, Україна, 79010, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.41578

Ключові слова:

інноваційні технології, майонези, гомогенізатор, Fryma Koruma MaxxD, Silverson

Анотація

Використання обладнання вакуум-виробничої установки для рідких і пастоподібних продуктів Fryma Koruma MaxxD є актуальним питанням сьогодення. Завдяки неперевершеній експлуатаційній адаптованості кожна установка може виконувати широкий спектр функцій: блендерування, диспергування, емульгування і гомогенізацію, подрібнення частинок і розчинення.

Біографії авторів

Марія Зіновіївна Паска, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Гжицького вул. Пекарска, 50, м. Львів, Україна, 79010

Доктор ветеринарних наук, завідувач кафедри

Кафедра технології м'яса, м'ясных і олійно-жирових виробів

Олександр Іванович Жук, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З. Гжицького вул. Пекарска, 50, м. Львів, Україна, 79010

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра технології м'яса, м'ясных і олійно-жирових виробів

Посилання

  1. Ipatova, L. G., Kochetkova, A. A., Nechaev, A. P., Bessonov, V. V. (2006). Metodologija konstriurovanija zhirovyh produktov s zadanymi potrebitel'skimi svojstvami. Materialy Vserosijskogo s’ezda dietologov i nutriciologov «Diatologija: problemy i gorizonty». Moscow: GU NII pitanija RAMN, 42.
  2. Krasil'nikov, V. N. (2008). Perspektivy razvitija tehnologii zhirov i masel. Masla i zhiry, 9, 2−4.
  3. Shahidi, F. (2005). Bailey’s Industrial Oil and Fat Products. 6th еdition. Hoboken, New Jersey, USA: John Wiley & Sons Inc., 3616. doi: 10.1002/047167849x
  4. McClements, D. J. (2005). Food emulsions: principles, practices, and techniques. 2nd еdition. Boca Raton, FL: CRC Press, 609.
  5. Yanai, H., Tomono, Y., Ito, K., Furutani, N., Yoshida, H., Tada, N. (2007). Diacylglycerol oil for the metabolic syndrome. Nutrition Journal, 6 (1), 43. doi: 10.1186/1475-2891-6-43
  6. Mel'nyk, O. P., Mank, V. V., Bahmach, V. O. (2013). Osoblyvosti povedinky suspenzij pryrodnyh polisaharydiv v tehnologichnyh procesah harchovyh vyrobnyctv. Strategyja kachestva v promыshlennosty y obrazovanyy. Materialy IX konferencii'. Varna, 124–125.
  7. Bahmach, V., Vovkodav, N. (2013). Mayonnaise technology improvement. NEEFood – 2013. The Second North and East European Congress on Food. Kyiv: NUFT, 228
  8. Bahmach, V. O., Babenko, V. I., Mank, V. V., Salaj, I. V. (2012). Tehnologija majoneza na osnove natural'nyh recepturnyh komponentov. Innovacionnye tehnologii v pishhevoj promyshlennosti: Materialy XI Mezhdunarodnoj nauchno-prakticheskoj konferencii. Minsk, 151–156.
  9. Nikovskaja, K. N., Stamov, S. N. (2009). Tehnologija emul'sionnyh produktov na osnove poleznyh masel. Harchova nauka і tehnologіja, 4, 20–24.
  10. Nekrasov, P. O., Gopkalov, V. G., Plahotna, Ju. M. (2010). Research of physiological influence of the mayonnaise made on the basis of diacylycerol oil. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3/8 (45), 59–63. Available at: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/2881/2684
  11. FrymaKoruma Homogenizing, Mixing and Dispersing Unit, Type MaxxD. Available at: http://www.frymakoruma.com/gb/products/processing-units/maxxd.html
  12. Vakuum-vyrobnycha ustanovka dlja ridkyh i pastopodibnyh produktiv. Available at: http://www.che.com/archives/...and.../mixing/

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-22

Як цитувати

Паска, М. З., & Жук, О. І. (2015). Використання інноваційного обладнання Fryma Koruma MaxxD у виробництві майонезу. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2(10(74), 58–64. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2015.41578

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв